Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η νεολαία δεν ξεχνά! - Όλοι/ες στις διαδηλώσεις την Τρίτη 6/12

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ

ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ, 6/12

ΑΘΗΝΑ: 6 μμ, Προπύλαια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6 μμ, Καμάρα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 6 μμ, Ακαδημία

ΠΑΤΡΑ: 12 μμ, Παράρτημα

 Στις 6 Δεκέμβρη 2008, δολοφονείται εν ψυχρώ ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος από τους δολοφόνους - ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη. Η δολοφονία πυροδότησε μια εξέγερση της νεολαίας ενάντια στις δυνάμεις καταστολής και την κυβέρνηση της ΝΔ. Μαθητές και νεολαία, πανελλαδικά, πραγματοποιούσαν καθημερινά διαδηλώσεις, καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων και συγκρούσεις καθώς και αποκλεισμούς αστυνομικών τμημάτων με αιτήματα τον αφοπλισμό της αστυνομίας και την πτώση της κυβέρνησης των δολοφόνων. H βαθύτερη αιτία ήταν το ξεκίνημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινωνίας. Η νεολαία αντιλήφθηκε πως μονόδρομος για εκείνη ήταν η φτώχεια και η ανεργία και εξέφρασε την οργή της απέναντι στην εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ και τις δυνάμεις καταστολής. Παρά όλη την προσπάθεια των ΜΜΕ να συκοφαντήσουν ή και παραποιήσουν πλήρως τα γεγονότα, ο Δεκέμβρης, κατάφερε να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο των αστικών επιτελείων, της άθλιας πολιτικής τους και του κρατικού μηχανισμού. Όλα αυτά αποτέλεσαν τον «πρόλογο» για τον παρατεταμένο κοινωνικό πόλεμο του 2010-2012.

Σήμερα, η κατάσταση όλο και χειροτερεύει σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Η ακρίβεια έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ενώ η απειλή του πολέμου κορυφώνεται. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξαπλώνεται. Συγκρούονται γίγαντες, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μία, Κίνα-Ρωσία από την άλλη με διάφορα μέτωπα ανοιχτά στον πλανήτη (Βαλκάνια). Η απειλή του πολέμου μεταφέρεται και στη γειτονιά μας. Ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία οξύνεται επικίνδυνα, και οι δύο κυβερνήσεις συνεχίζουν τις προκλήσεις. Η φιλοπόλεμη πολιτική της ΝΔ (από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.ά.), προβαίνει σε όλο και πιο τυχοδιωκτικές κινήσεις και τάσσεται πλήρως με το δυτικό στρατόπεδο, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, στέλνοντας όπλα στον Ζελένσκι, δηλώνοντας μάλιστα πως «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο: μετά την ατελείωτη λίστα των παρακολουθήσεων ακόμη και στελεχών την κυβέρνησης κατ’ εντολή Μητσοτάκη, προστίθεται και η αρπαγή χιλιάδων σπιτιών έναντι πινακίου φακής από τον γαλάζιο βουλευτή Πάτση. Η νεολαία βιώνει ολοένα και περισσότερο την φτώχεια και την εξαθλίωση. Όσο η αγανάκτηση ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη μεγαλώνει – τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ οπλίζει τον κάθε Κορκονέα και δίνει πράσινο φως στην αστυνομία να πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις σε φοιτητές, απεργούς εργαζόμενους. Επιχείρησε να φέρει την πανεπιστημιακή αστυνομία στις αρχές της χρονιάς, αλλά ενώ απέτυχε παταγωδώς δεν διστάζει να τσακίζει φοιτητικές κινητοποιήσεις, να ρίχνει δακρυγόνα και κρότου λάμψης σε κλειστούς χώρους και ευθείες βολές από το 1 μέτρο με πρώτο παράδειγμα το ΑΠΘ. Επιστρατεύεται ένα «μαύρο» κράτος έκτακτης ανάγκης, με πυρήνα του το χουντονόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με ακραία καταστολή για όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. 

ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Από το 2008 μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις έχουν αλλάξει αρκετές φορές, όμως όχι μόνο οι συνθήκες που όπλισαν το χέρι του Κορκονέα είναι ακόμα εδώ, αλλά και οι 2 δολοφόνοι είναι πλέον ελεύθεροι!! Για όλους αυτούς τους λόγους η οργή μας, όσο κι αν περνούν τα χρόνια, δεν σβήνει. Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να παραδειγματιστεί από τις μεγάλες κινητοποιήσεις- εξεγέρσεις παγκοσμίως (Γαλλία, Η. Βασίλειο, Αϊτή). Η νεολαία έχει αποδείξει πολλές φορές τα αντανακλαστικά, τη μαχητικότητά της και την αποφασιστικότητά της να μπαίνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ενάντια στην αστυνομία και τις κυβερνήσεις. Ορμώμενοι από την μαζική γενική απεργία της 9/11 από τις φετινές μαζικές διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο προτάσσουμε έναν αγώνα διαρκείας- μια νέα εξέγερση απέναντι στην κυβέρνηση του πολέμου, της ακρίβειας, της βίας. Οι μεγαλειώδεις αγώνες του Δεκέμβρη μας δείχνουν το δρόμο, όχι μόνο για να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και να αντεπιτεθούμε γενικευμένα απέναντι στην ίδια και τις άθλιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει. Ενάντια στις αυταπάτες του «μικρότερου κακού» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα αδιέξοδα της ΠΚΣ/ΚΝΕ που οι μόνες της βλέψεις αφορούν εκλογικά αποτελέσματα και όχι την ενίσχυση των αγώνων. Με βάση την αυτοοργάνωση, με συντονιστικά, επιτροπές αγώνα, καταλήψεις, μαχητικές διαδηλώσεις και απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους αλλά και στους μαθητές να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας. Δεν ξεχνάμε τον Δεκέμβρη του 2008, δεν συγχωρούμε αυτούς που δολοφονούν το παρόν και το μέλλον μας.