Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκατοντάδες πνιγμένοι στα νερά της Πύλου - Όλοι στις διαδηλώσεις

Ο επίσημος ρατσισμός Κυβέρνησης και ΕΕ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!

Όλοι στις διαδηλώσεις:

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Παρασκευή 16/6 6μμ Περιφέρεια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρίτη 20/6 6μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Σε υδάτινο τάφο μετατράπηκαν τα νερά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/06. Αλιευτικό προερχόμενο από τη Λιβύη, με περίπου 750 επιβάτες(!), βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 78 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους.

Μπροστά σε αυτό το νέο έγκλημα, όλοι οι μνημονιακοί και όχι μόνο έσπευσαν στην Καλαμάτα να παίξουν επικοινωνιακά παιχνίδια, κοιτάζοντας πάντα την εκλογική ενίσχυσή τους. Οι νεκροί εργαλειοποιούνται κυνικά από τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: αυτοί που με τις ρατσισικές συμφωνίες με την ΕΕ, την ενίσχυση της Frontex, τον φράχτη στον Έβρο κ.λπ. έχουν κάνει τη χώρα μας υπερασπιστή της Ευρώπης Φρούριο και μια τεράστια «αποθήκη» και κρατητήριο προσφύγων και μεταναστών, προσπαθούν να μας πείσουν ποιος έχει την πιο «ευαίσθητη» πολιτική. Ειδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ, που χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, όλο το προηγούμενο διάστημα επιδίδονταν σε ανελέητα ανθρωποκυνηγητά προσφύγων, δολοφονικές επαναπροωθήσεις, απαγωγές, και σε κάθε λογής εξευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης. Και μάλιστα η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει κάνει σημαία της προεκλογικής της εκστρατείας την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων και απελπισμένων προσφύγων. Η λύση όλων αυτών των κυβερνήσεων, σήμερα του Μητσοτάκη, χθες του Τσίπρα, όλων των ομοίων τους στην ΕΕ, σχετικά με την «προσφυγική κρίση» (όπως κυνικά ονομάζουν το δράμα) ήταν πάντα η βία, η καταστολή – και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ στους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν και να ισοπεδώσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Η αναθεώρηση της «μεταναστευτικής πολιτικής» της ΕΕ, παρά την προπαγάνδα, θα παγιώσει αυτή την κατάσταση.

Ντόπιους και Μετανάστες, φτωχούς, εργάτες, νέους, μας πετούν στο περιθώριο και ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ. Μέρα με τη μέρα, φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς τους: από το έγκλημα στα Τέμπη, από τη διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο με τόση λύσσα ο Μητσοτάκης και η ελίτ θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως, από την φτώχεια, εξαθλίωση και κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, από την κρατική καταστολή… Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους! Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς, είναι να παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση του συστήματος στην εργατική τάξη, στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του που ισοπεδώνει τους λαούς. Με την κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών για άλλη κοινωνία, βασισμένη στη διεθνή συνεργασία και αδελφοσύνη, για τον Σοσιαλισμό.

Όχι στην αναθεώρηση – συνέχιση της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Καμία επαναπροώθηση. Δικαίωμα για όλους στο άσυλο

Όχι στον φράχτη στον Έβρο, στην Frontex, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Σύνορα ανοιχτά, με ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη διέλευση και χαρτιά για όλους.

Κοινός αγώνας των λαών ενάντια στο Ρατσισμό, τον Πόλεμο, τον Ιμπεριαλισμό, την Εκμετάλλευση