Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλοι/ες στην πορεία της ΔΕΘ: Σάββατο 9/9, 18:00

ΚΑΤΩ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ!


Όλοι/ες στην πορεία της ΔΕΘ:

Σάββατο 9/9, 18:00, ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ-ΕΓΝΑΤΙΑ


Λίγους μήνες μετά από την επανεκλογή της ΝΔ και από τα εγκλήματα των Τεμπών και της Πύλου, η ελληνική κοινωνία θρηνεί και άλλους νεκρούς. Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις δολοφονικές πυρκαγιές του επιτελικού κράτους-μπάχαλο του Μητσοτάκη, ανάμεσα τους 18 μετανάστες, δεκάδες δολοφονημένοι εργαζόμενοι, επειδή οι εργοδότες δεν πληρώνουν τα απαραίτητα για την προστασία τους. Προκειμένου να επιβάλουν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα τους, βάζοντας ανάχωμα στην κοινωνική οργή, επιδιώκουν την ενίσχυση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης με κρατικές δολοφονίες, συλλήψεις και κατατρομοκράτηση αγωνιστών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι  νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ και η συμμορία της ΕΛ.ΑΣ επέτρεψαν να αλωνίζουν νεοναζί Κροάτες, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Οι δολοφόνοι της ΝΔ θα εξαγγείλουν τα επόμενα προγραμματικά τους σχέδια στην ΔΕΘ. Όλα αυτά τα μέτρα θα βρίσκονται σε σύμπνοια με την βαθιά χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Στο στόχαστρο των επιθέσεων βρίσκεται ο σκληρός πυρήνας των κατακτήσεων εργαζομένων – νεολαίας - φτωχών, όπως είναι η υγεία, η εργασία και η παιδεία.

Η κατάσταση γίνεται πολύ πιο ασφυκτική με τις αυξανόμενες τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, την κατάργηση των ψευτοεπιδομάτων για καύσιμα και ρεύμα και την εκτόξευση των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών. Την ίδια στιγμή, ο Μητσοτάκης και η παρέα του μας εμπλέκουν πιο πολύ στον πόλεμο: με την συνάντησή του με τον νεοναζί Ζελένσκι και με την συμφωνία για στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην Ουκρανία. Είναι άκρως επικίνδυνοι για τις ζωές μας και θέλουν να ξεζουμίσουν κι άλλο τον δημόσιο πλούτο.


Μπροστά μας έχουμε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος!

Σε ό,τι αφορά την Υγεία, ο Χρυσοχοΐδης, συνεχίζει στο δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της Υγείας με το νέο έκτρωμα της «Επαναθεμελίωσης του ΕΣΥ». Το καλοκαίρι πήραμε μια πρόγευση για το τι σημαίνει αυτό: δεκάδες νεκροί από έλλειψη υγειονομικού προσωπικού και ΕΚΑΒ, κατάργηση της πρωτοβάθμιας υγείας, μπάτσοι και στρατιωτικοί να μπαίνουν σε ρόλο τραυματιοφορέα, κ.ά. Για τους νεοφιλελεύθερους ξαφνικά οι ήρωες της πανδημίας γίνονται αχρείαστοι και οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία περιττό έξοδο, για να θησαυρίσουν ακόμα περισσότερο οι μεγάλοι αετονύχηδες της υγείας.

Αυτό το πισωγύρισμα στις κατακτήσεις μας αφορά και τον τομέα των εργασιακών με τον Γεωργιάδη να προβαίνει σε τεστ αντιδράσεων της εργατικής τάξης και της νεολαίας εξαγγέλλοντας την θέσπιση της 16ωρης εργασίας και το καθεστώς του δόκιμου εργαζόμενου (απόλυση στους 6 μήνες χωρίς αποζημίωση) που έρχονται ως απαραίτητο συμπλήρωμα του ν. Χατζηδάκη. Παρουσιάζουν την 16ωρη σκλαβιά ως ευέλικτη εργασία σε 2 εργοδότες την στιγμή που μεγάλη μερίδα των εργαζομένων και των φοιτητών αναγκάζεται να κάνει δυο δουλειές, προκειμένου να ανταποκριθεί στο δυσβάστακτο κόστος διαβίωσης.

Με διακαή πόθο την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος οι νεοφιλελεύθεροι κατσαπλιάδες έχουν ανακοινώσει σε δηλώσεις τους μέτρα που θα αποτελέσουν την οριστική τομή στην δημόσια-δωρεάν παιδεία. Αυτές οι δηλώσεις αφορούν την κατάργηση των ενιαίων πτυχίων και την προώθηση νέου συστήματος προσλήψεων εκπαιδευτικών βάσει διαγωνισμού υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με σκοπό το κυνήγι χαρτιών, όπως επιβάλει η λογική του προσοντολογίου (το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ν. Γαβρόγλου). Ακολουθεί η θέσπιση του Εθνικού Απολυτηρίου, όπου θα εφαρμόζονται σε όλες τις τάξεις του Λυκείου εξετάσεις τύπου Πανελλαδικών. Αυτό σηματοδοτεί την γιγάντωση του ταξικού αποκλεισμού των πιο φτωχών μαθητών από την εκπαίδευση, αν συνυπολογίσει κανείς τις εξετάσεις PISA, την Τράπεζα Θεμάτων και τους 120.000 μαθητές που έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα 3 τελευταία χρόνια λόγω ΕΒΕ.

Όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στο πανεπιστήμιο θα στρέφονται στην επαγγελματική εκπαίδευση,  την οποία επιδιώκουν να εμπορευματοποιήσουν πλήρως με την συγχώνευση των ΕΠΑΛ, των ΙΕΚ και των Εργαστηριακών Κέντρων. Θα ανοίξει πολύ εύκολα ο δρόμος, αν το φοιτητικό κίνημα δεν ορθώσει ισχυρές αντιστάσεις μπροστά στην διάλυση της φοιτητικής μέριμνας. Ο Πιερρακάκης θέλει να διευρύνει τις συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα στην μέριμνα με εσωτερικούς κανονισμούς και ΦΕΚ που θα κάνουν τα σπίτια μας air-bnb στα νύχια των ιδιωτών, όπως και έγινε πρόσφατα στο Παν. Ιωαννίνων. Αυτή η κίνηση συνιστά το ποιοτικό βάθεμα του ταξικού αποκλεισμού, καθώς τα πιο φτωχά κομμάτια των μαθητών που αντιμετώπισαν ήδη την Τράπεζα Θεμάτων, το Εθνικό Απολυτήριο, την ΕΒΕ, θα καταλήγουν να πετάγονται εκτός εστίας και σχολής με αυτούς τους κανονισμούς. Με ορίζοντα την θέσπιση διδάκτρων στα προπτυχιακά, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα Συμβούλια Διοίκησης προχωρούν στη γενίκευση διδάκτρων στα Μεταπτυχιακά.


Δεν θα μας γονατίσουν, στον δρόμο θα τους τσακίσουμε!

Με μια Αριστερά ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ!

Μαθητές και φοιτητές έχουμε την δύναμη να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους! Μαζί με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε να τους τσακίσουμε στον δρόμο, ξεπερνώντας τα εμπόδια της υποκατάστασης και των αυταπατών για εύκολες κοινοβουλευτικές λύσεις που καλλιεργούν οι ρεφορμιστές. Με φάρο την κοινωνία που ονειρευόμαστε, με δουλειά για όλους και λιγότερη δουλειά, δημόσια-δωρεάν υγεία και παιδεία για την περίθαλψη και την μόρφωση όλων, να συνειδητοποιήσουμε πως κανένας δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα και κανένας δεν είναι μόνος του. Βάζοντας μπροστά τα εργαλεία της ταξικής αλληλεγγύης και την ενότητας στους αγώνες μας, να παλέψουμε ενεργά και μαχητικά μέσα τους συλλόγους και τα σχολεία μας, έτσι ώστε να ξαναζωντανέψουμε τις δομές αυτοοργάνωσής μας (συνελεύσεις, συντονιστικά, επιτροπές κ.ά.). Δεν αρκούν οι κυβερνητικές εναλλαγές, χρειάζεται ξήλωμα του παλιού και χτίσιμο του νέου κόσμου που οραματιζόμαστε και έχουμε ανάγκη. Όμως, κανένας δεν πρόκειται να μας λύσει τα προβλήματά μας, πέρα από εμάς τους ίδιους. Είναι καθήκον μας να συγκροτήσουμε μία νέα αγωνιστική και επαναστατική πρωτοπορία που μέσα από έναν αγώνα διαρκείας, θα ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και κάθε πρόθυμο «αντικαταστάτη» της. Είναι μονόδρομος η αντεπίθεσή μας, για μια ζωή με μέλλον και αξιοπρέπεια, για μια ζωή χωρίς κρίσεις και πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον Σοσιαλισμό!

 

-Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες και μισθούς. Προστασία του περιβάλλοντος, όχι του κέρδους.

-Δημόσια-δωρεάν παιδεία για όλους. Έξω ΣΔΙΤ και εργολάβοι από τις σχολές. Δωρεάν εστίες για όλους τους φοιτητές.

-Κάτω οι νόμοι Κεραμέως. Κάτω τα χέρια από το άρθρο 16. Ούτε σκέψη για δίδακτρα.

-Όχι στους Εξοπλισμούς. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ. Σε Ελλάδα και Τουρκία, κοινός αγώνας ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό και εθνικισμό.

-Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία. Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.