Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελία για την επίθεση της ΔΑΠ



        Αλεξανδρούπολη 13/5/2015
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλουμε την επίθεση της ΔΑΠ προς το συνάδελφο και σύντροφο της ΣΣΠ. Σήμερα 13/5, ημέρα φοιτητικών εκλογών, την ώρα που ο συνάδελφός μας προσέρχονταν στο χώρο της Παλιάς Μοριακής, δέχτηκε αναίτια και άναδρη επίθεση με ξύλο και ύβρεις από μέλη της ΔΑΠ.
Η επίθεση αυτή
δεν μας εκπλήσσει. Είναι αναμενόμενη από μία παράταξη που συνεχίζει να στηρίζει τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, των τραπεζιτών και των δανειστών, των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών που εκβιάζουν τον ελληνικό λαό και λειτουργεί σαν πέμπτη φάλαγγά τους στα πανεπιστήμια. Είναι ακόμη αποτέλεσμα των ανεπανόρθωτων ηττών που έχουν δεχτεί οι πολιτικές των μνημονίων, της πολιτικής χρεοκοπίας και της απομόνωσης  του μαύρου μπλοκ Σαμαρά-Βενιζέλου και της ίδιας της ΔΑΠ που προωθεί την πολιτική τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μπροστά στην πολιτική οπισθοχώρηση αυτού του μαύρου μπλοκ από τους αγώνες του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος και την βέβαιη και ολοένα μεγαλύτερη απομόνωση της από τους φοιτητές, η ΔΑΠ καταφεύγει σαν το πληγωμένο θηρίο σε σπασμωδικές κινήσεις για να σώσει ό,τι προλαβαίνει. Σήμερα, χρεοκοπημένη πολιτικά και σε απομόνωση από τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας, αδυνατώντας πια να πείσει με party, εκδρομές και lifestyle, καταφεύγει σε ό,τι της απέμεινε, δηλαδή τους τραμπουκισμούς και τις άνανδρες επιθέσεις σε αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος.
Εμείς, απέναντι σ’ αυτούς  που τις τελευταίες μέρες μετατρέψαν σε σημαία τους τον νεοφασίστα-μνημονιοτζιχαντιστή-τηλεπερσόνα Άδωνι Γεωργιάδη, τους συνεχιστές των δολοφόνων του Τεμπονέρα που τόσα χρόνια διαλύουν τα πανεπιστήμια και τις ζωές μας και είναι συνυπέυθυνοι για τους εξαθλιωμένους και τους νεκρούς των 5 ετών μνημονίων, θα απαντήσουμε με τους αγώνες μας. Δεν πτοούμαστε και δε θα υποχωρήσουμε στο ελάχιστο. Οι μέρες που η ΔΑΠ μπορούσε να μεταχειρίζεται τέτοια μέσα, έχουν πια περάσει. Οι επιθέσεις τους από εδώ και στο εξής δεν πρέπει και δεν θα μένουν αναπάντητες από τους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος.
Θα είμαστε αυτοί που θα ρίξουμε το πρώτο και το τελευταίο χώμα πάνω στο πολιτικό πτώμα τους και θα εξαφανίσουμε την καταστροφική πολιτική τους μια και καλή από τα πανεπιστήμια και από παντού. Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουνε στην πράξη την επίθεση που δέχθηκε ο σύντροφός μας. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για την κατάργηση και το ξήλωμα των μνημονίων και των μνημονιακών απο τα πανεπιστήμια και από παντού.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ