Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

(Νεα) Καταγγελία για την επίθεση της ΔΑΠ στο Φυσικό του ΑΠΘΔΑΠίτες ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!

Καταγγέλλουμε την επίθεση της ΔΑΠ προς συναδέλφους και συντρόφους της ΣΣΠ, στο Φυσικό ΑΠΘ, μέλη των συλλόγων φοιτητών Πληροφορικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού και Φυσικού. Στις 9/11 60, περίπου μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιτέθηκαν αναίτια σε 5 συντρόφους που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στη σχολή χτυπώντας τους, με αποτέλεσμα 3 από αυτούς να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για τους ίδιους θρασύδειλους που την Παρασκευή 6/11 χτύπησαν μια ακόμη συντρόφισσα και συναδέλφισσα κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης για να σφραγιστούν οι υπογραφές συναδέλφων Πολιτικών Μηχανικών για τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου.
Τι είναι όμως και τι υπερασπίζονται αυτοί που χτυπάνε αγωνιστές και αγωνίστριες και αρνούνται να γίνονται Γενικές Συνελεύσεις; Είναι μια εγκληματική συμμορία,
που ποτέ δεν αναμετράτε επί ίσοις όροις, αλλά καραδοκεί για να χτυπήσει αγωνιστές μόνο όταν υπερτερεί σε αναλογία 10 προς 1. Είναι αυτοί, που η ηθική τους μετριέται με συμφέροντα και θέσεις, που στελέχωσαν τους νέο-φασίστες μνημονιακούς του «Μένουμε Ευρώπη», που θέλουν για πάντα να εφαρμόζονται τα μνημόνια και οι ανθρωποφαγικές πολιτικές της ΕΕ. Που θέλουν ιδιωτικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, δίδακτρα και εκπαίδευση για λίγους. Η κρίση στη Ν.Δ., η διαρκής απομόνωση της πολιτικής της ΔΑΠ από τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας και η αδυναμία πια να ενσωματώσουν τους φοιτητές με party, εκδρομές και lifestyle τους οδήγησαν και θα τους οδηγούν σε τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις.
Να τους υπενθυμίσουμε όμως ότι η εποχή που τραμπούκιζαν, έδερναν και κάνανε ότι θέλανε, ειδικά στο ΑΠΘ, έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Όπως έχει περάσει και η εποχή που τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα είχαν οποιαδήποτε διείσδυση στη νεολαία. Να ξέρουν οι θρασύδειλοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ότι όποιο χέρι απλώνεται απέναντι σε αγωνιστή/ρια και σύντροφο/ισσα μας θα "κόβεται". Καμία επίθεση και αυθαιρεσία τους δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη από το φοιτητικό κίνημα. Να στείλουμε το πολιτικό τους πτώμα και τις καταστροφικές πολιτικές τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν στην πράξη την επίθεση που δέχθηκαν οι συνάδελφοι μας και τις αυθαιρεσίες τους. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για την κατάργηση και το ξήλωμα των μνημονίων και των μνημονιακών από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και από παντού.

       Θεσσαλονίκη 09/11/2015