Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Την περασμένη Δευτέρα 5/9 στο Δ.Σ. του Συλλόγου, η παράταξη της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. κατέθεσε ψήφισμα για εκπτωτικό κουπόνι του Συλλόγου Φοιτητών Χημικών Μηχανικών, το οποίο θα βγαίνει από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών, χωρίς να επεξηγείται ούτε η διαδικασία ούτε οι παροχές.
Α) Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η εκπρόσωπος των «Μένουμε Ευρώπη» στα Πανεπιστήμια να μιλάει για φτώχεια και εξαθλίωση. Πρόκειται για την  ίδια παράταξη που στήριζε και στηρίζει τις πολιτικές των μνημονίων, που αυξάνουν τις ανισότητες και είναι υπαίτιες για την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου. Που από αυτές τις πολιτικές πλούτισαν τραπεζίτες, βιομήχανοι και γενικά 100 οικογένειες στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουμε αυτήν την καταστροφή. Είναι η ίδια παράταξη που χειροκροτούσε τον Αδ. Γεωργιάδη όταν πρότεινε την επιβολή 20ευρης εισόδου στα νοσοκομεία! Που στηρίζει και εκφράζει πολιτικές που οδηγούν υγεία και παιδεία στο χείλος της διάλυσης. Είναι η παράταξη του Φορτσάκη, του δόγματος Νόμος και Τάξη στα Πανεπιστήμια, που δεν επιτρέπουν και σαμποτάρουν την διεξαγωγή συνελεύσεων σε όσους συλλόγους μπορούν. Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν την κατακόρυφη πτώση των μισθών, την κατάργηση του συνδικαλισμού και την καταστροφή των σχέσεων εργασίας εδώ και χρόνια, που τώρα θέλει να περάσει η συμμορία του Τσίπρα.
Β) Είναι τουλάχιστον χυδαίο, το γεγονός ότι προτείνουν εκπτωτική κάρτα για τους φοιτητές σε συγκεκριμένα καταστήματα με τα οποία έχουν κλείσει συμφωνία. Κανένας φοιτητικός σύλλογος δεν είναι μαγαζί της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και κανένας σύλλογος δεν δημιουργήθηκε για να προωθεί τις πωλήσεις και να αυξάνει τα κέρδη του κάθε σούπερ μάρκετ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι τα όργανα αυτοοργάνωσης των φοιτητών, για να οργανώνονται, να παλεύουν και να υπερασπίζουν τα ίδια τους τα συμφέροντά. Άξιο αναφοράς είναι ότι στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου η ΔΑΠ κατέβασε αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα, σε ψήφισμα της Σ.Σ.Π. που αφορούσε την φασιστική επίθεση στην κατάληψη στέγης μεταναστών και προσφύγων (Νοταρά 26), η ΔΑΠ ψήφισε ΚΑΤΑ. Ο λόγος ήταν το ότι διαφωνούσαν με την τελευταία πρόταση που έλεγε «ανοιχτά σύνορα για όλους τους εργάτες». Είναι προφανές ότι για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τα σύνορα πρέπει να είναι κλειστά για τους εργάτες, τους φτωχούς, τους πρόσφυγες πολέμου, τους οικονομικούς μετανάστες, ΑΛΛΑ ανοιχτά για όσες πολυεθνικές (πχ Carrefour) θέλουν να «επενδύσουν», πίνοντας το αίμα των εργαζομένων.

Πρόκειται για μια κίνηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία δεν είναι μεμονωμένη, και θα κατατεθεί σαν πρόταση σίγουρα σε όσους συλλόγους έχει δυνάμεις η ΔΑΠ. Προσπαθεί να προωθήσει ένα προσωπείο αλληλεγγύης το οποίο όμως δεν ξεγελάει κανέναν. Αλληλεγγύη δεν είναι να δίνεις εκπτώσεις σε τιμές των προϊόντων.

Ø  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ.
Ø  ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Ø  ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Ø  ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!