Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθήνα 6 Δεκέμβρη 2016: Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη!

Την Τρίτη 6/12 στις 12:00 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας,  κάτω από ένα έντονο κλίμα αστυνομοκρατίας, η πορεία των μαθητών και φοιτητικών συλλόγων, για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Παρά το γεγονός πως η πορεία ήταν η μικρότερη που έχει γίνει ποτέ για τον Αλέξη, οι εκατοντάδες διαδηλωτές έδειξαν πως η μέρα αυτή είναι, εκτός από ημέρα μνήμης και ημέρα αγώνα. Καθώς σήμερα, περισσότερο από πότε, χρειάζεται να εξεγερθούμε ενάντια στις ίδιες αιτίες που οδήγησαν οκτώ χρόνια πριν την νεολαία να βγει στον δρόμο και να συγκρουστεί με την αστυνομία.
 Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πιστά τα μνημόνια, θέλει να ισοπεδώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και συνδικαλιστική ελευθερία. Ενώ επαναφέρει και το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης, ώστε να αντιμετωπίσει όποιον αντιστέκεται, με γκλοπ, δακρυγόνα, δικαστήρια μέχρι και φυλακή.
Γι’αυτούς τους λόγους πρέπει η νεολαία να πιάσει το νήμα από την εξέγερση του Δεκέμβρη του ‘08 και να δώσει την μάχη, μαζί με τους εργαζόμενους, ενάντια σε όλους όσους μας θέλουν μια χαμένη γενιά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές με πανό σχολείων, φοιτητικοί σύλλογοι από το ΕΜΠ και το ΤΕΙ Αθήνας, φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις (ανάμεσά τους η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και η Μαθητική Αντεπίθεση) όπως και αντιφασιστικές και αναρχικές συλλογικότητες.