Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Το πρωί της Δευτέρας 13 Μάρτη οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλλαν στην κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου και σε έναν χώρο στέγασης προσφύγων(Αλκιβιάδου 9,  Κέντρο Αθήνας) με σκοπό να εκκενώσουν αυτούς τους χώρους. Στην μεν Βίλα Ζωγράφου πραγματοποιήθηκαν 7 προσαγωγές αγωνιστών που υπερασπίστηκαν την κατάληψη, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι. Στην κατάληψη στέγασης προσφύγων συνελήφθησαν 127 πρόσφυγες (37 εκ των οποίων ήταν παιδιά!!) τους οποίους θα στοιβάξουν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η κίνηση αυτή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνεχίζοντας επάξια στον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποδεικνύουν το αυτονόητο: πως κάθε μνημονιακή κυβέρνηση έχει στο στόχαστρο της πρώτα από όλα όσους αγωνίζονται, δηλαδή τους αγώνες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, τους πολιτικούς χώρους όπως είναι οι  καταλήψεις, τους πρόσφυγες κτλ. Η καταστολή είναι απαραίτητο στοιχείο του μνημονιακού καθεστώτος. Τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα για να περάσουν χρειάζονται ως απαραίτητο συμπλήρωμα τους την καταστολή ενάντια στην λαϊκή δυσαρέσκεια.
Και στον χώρο των ΑΕΙ και ΤΕΙ ας μην ξεχνάμε τις διώξεις φοιτητών σε Ξάνθη, Κρήτη και αλλού, τις συνεχείς παραβιάσεις του πανεπιστημιακού ασύλου και τόσες άλλες περιπτώσεις.
Ίδια και χειρότερη είναι η αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών από την κυβέρνηση. Στοιβάζουν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς αξιοπρεπείς δομές υποδοχής και φιλοξενίας, ενώ δεν τους αναγνωρίζουν ούτε καν βασικά δικαιώματα. Παράλληλα βέβαια, η κυβέρνηση δεν ενοχλείται από τον Λαγό και κάθε άλλο χρυσαυγίτη που εισβάλλουν σε σχολεία που φοιτούν παιδιά προσφύγων για να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους! Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βγει στον δρόμο του αγώνα και να υπερασπιστεί μαχητικά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και κάθε αγωνιστή που διώκεται.
  • ·         Κάτω τα χέρια από τη Βίλα Ζωγράφου τις καταλήψεις και τα στέκια.
  • ·         Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τους πρόσφυγες
  •     Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων. Αξιοπρεπείς δομές υποδοχής και φιλοξενίας για τους πρόσφυγες