Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό. Να οικοδομήσουμε ένα αντιπολεμικό κίνημα!


Την τελευταία περίοδο στη χώρα μας αναπτύσσεται ένα κύμα εθνικισμού, ενορχηστρωμένο από μνημονιακούς και ιμπεριαλιστές. Με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας και τις εντάσεις στη περιοχή των Ιμίων, προσπαθούν να συγκαλύψουν τις πραγματικές ταξικές αντιθέσεις της κοινωνίας κάτω από το "εθνικό φρόνημα", να συσπειρώσουν πλούσιους και φτωχούς κάτω από την ελληνική σημαία.

Δεν φτάνει που τα τελευταία 8 χρόνια, οι μνημονιακοί και οι ιμπεριαλιστές έχουν εξαπολύσει έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο, ενάντια σε εργαζόμενους, νεολαία και ανέργους, έχουν καταργήσει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών καθώς και κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Δεν φτάνει που έχουν επιβάλλει στη χώρα μας ένα καθεστώς επιτροπείας μέχρι το 2060 και έχουν υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία για τα επόμενα 100 χρόνια. Πλέον καλλιεργούν συστηματικά και οργανωμένα τον εθνικισμό για να αποπροσανατολίσουν τη νεολαία και τους εργαζόμενους από όλα τα παραπάνω σοβαρά και θεμελιώδη προβλήματα και να τους κατευθύνουν ενάντια στους γειτονικούς λαούς όπως της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εργαζομένους και νεολαία, πηγάζει από το γεγονός ότι ζητήματα, όπως η ονομασία της γειτονικής χώρας, αποτελούν μόνο ένα κομμάτι σε ένα πάζλ γιγαντιαίων συγκρούσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Οι ΗΠΑ, άνοιξαν το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας με σκοπό να την εντάξουν στο ΝΑΤΟ, και κατ’ αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετήσουν τους ευρύτερους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς τους. Αυτοί είναι που υποκινούν κάθε περιφερειακή σύγκρουση και διαμάχη, προωθώντας φασίστες(Ουκρανία) και αιματοκυλώντας τεράστιες εκτάσεις του πλανήτη (Μέση Ανατολή), ενώ στο άμεσο μέλλον προβλέπεται μεγαλύτερη όξυνση των αντιθέσεων, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους λαούς της περιοχής. Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση που έχει μετατραπεί σε πιστό σκυλί του ΝΑΤΟ, εντάσσοντας τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στην κατάσταση αυτή η ανάπτυξη του εθνικισμού αυξάνει τους κινδύνους για έναν πόλεμο στην περιοχή, κάνοντας την κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Ο εχθρός είναι στην ίδια μας τη χώρα!
Η νεολαία δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του εθνικισμού-μιλιταρισμού. Αντίθετα πρέπει να πρωτοστατήσει στην οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού-διεθνιστικού κινήματος και να διακηρύξει προς τον ελληνικό λαό πως εχθρός του δεν είναι οι γειτονικοί λαοί. Εχθρός του ελληνικού λαού και κάθε λαού της περιοχής είναι οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ  της χώρας του και οι ιμπεριαλιστές. Καθήκον μας η πάλη ενάντια σε όλους αυτούς καθώς και στον εθνικισμό, το φασισμό, το μιλιταρισμό και τον ιμπεριαλισμό. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε νέες καταστροφικές συγκρούσεις και πολέμους και να ζήσουμε ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς.
  • Συναδέλφωση και κοινή διεθνιστική πάλη όλων των λαών της περιοχής ενάντια στις κυβερνήσεις τους και τους ιμπεριαλιστές.
  • Έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό και σχεδιασμό
  • Κάτω η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  •  ΟΧΙ στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό.