Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Καταγγελία για τις απειλές του σχήματος CLADESTINO – ΕΑΑΚ στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού συλλόγου Μηχανικών Επιστήμης Υλικών



  Την Τρίτη 6/3 κατά την λήξη της συζήτησης μελών του συλλόγου μετά από αποτυχημένη προσπάθεια για πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, έγινε ανοιχτό κάλεσμα από την ΣΣΠ προς όλους τους συναδέρφους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων για την εκδίκαση αγωγής της απολυμένης εργαζόμενης από το Ιπποκράτειο.

  Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η εργαζόμενη και η επιτροπή αλληλεγγύης που έχει συσταθεί για την υπεράσπιση της εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις έξω από το διαγνωστικό κέντρο, προκειμένου η εργαζόμενη να πάρει τα δεδουλευμένα της και την επαναπρόσληψη της . Η απάντηση μέλους του σχήματος CLADESTINO –EAAK στο κάλεσμα μας ήταν να εξαπολύσει ύβρεις και συκοφαντίες ενάντια στην απολυμένη και τον εργατικό αγώνα του Ιπποκρατείου και στην συνέχεια να απειλήσει μέλος της ΣΣΠ, λέγοντας της «αν ξαναμιλήσεις θα σου δώσω μπουνία στα μούτρα και θα μετράς τα δόντια σου από το πάτωμα».
  Προφανώς το ζήτημα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο η χυδαία και τραμπούκικη στάση μέλους των ΕΑΑΚ, αλλά το εαν οι διαφορές εντός του φοιτητικού κινήματος πρέπει να επιλύονται με απειλές και τραμπουκισμούς ή με πολιτικά επιχειρήματα και διάλογο. Παρόμοιες συμπεριφορές έχουν επαναληφθεί από το ίδιo μέλός του Cladestino απέναντι σε συντρόφισσα της ΣΣΠ, με συκοφαντίες, απειλές ακόμη και χειροδικίες κλπ.
  Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις απειλές αυτές του CLADESTINO και τη γενικότερη στάση τους απέναντι στο ζήτημα. Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές ή αντιλήψεις. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει πρωταγωνιστήσει στα εκφυλιστικά φαινόμενα βίας και ξυλοδαρμών μέσα στο φοιτητικό κίνημα, συνεπώς δεν είναι κάτι που «έτυχε» να ειπωθεί. Είναι μια συνολικότερη αντίληψη που έχει ο συγκεκριμένος χώρος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίστοιχη επίθεση σε συντρόφους της ΣΣΠ στο ΕΜΠ από το σχήμα ΧΑΜΑΣ ΕΑΑΚ καθώς και τα βίαια επεισόδια μεταξύ σχημάτων των ΕΑΑΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  Πρακτικές ή αντιλήψεις σαν αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές του εργατικού και φοιτητικού κινήματος και αποτελούν μαύρες σελίδες στην ιστορία τους. Το φοιτητικό κίνημα για να βγει από τη βαθιά του κρίση πρέπει να απομονώσει αυτές τις αντιλήψεις και να τις στείλει εκεί που πραγματικά ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
 Η ΣΣΠ γι' αυτό παλεύει: για να αποτελούν οι συνελεύσεις το όργανο που θα συσπειρώνει και θα εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών, που θα λειτουργεί στα πρότυπα της εργατικής δημοκρατίας. Ένα όργανο όπου θα ακούγονται όλες οι απόψεις, ουτωσώστε μέσα από τις διαφωνίες και την πολιτική αντιπαράθεση να αποφασίζουμε με ποιες προτάσεις πάλης και αγώνα θα υπερασπιστούμε και θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.