Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Καταγγελία ενάντια στις τραμπούκικες και φασίζουσες πρακτικές του σχήματος Clandestino E.A.A.K

   Το απόγευμα της Δευτέρας 12/11 μέλη του Clandestino E.A.A.K έστησαν ενέδρα σε μέλος του συλλόγου φοιτητών Μ.Ε.Υ. (Μηχανικών Επιστήμης Υλικών) και της ΣΣΠ με σκοπό να την βρουν μόνη της για να την τραμπουκίσουν. Αρχικά της επιτέθηκαν φραστικά με χυδαίες-προσβλητικές εκφράσεις και μετά η πιο θρασύδειλη την έπιασε από τον λαιμό. 

   Αυτό το περιστατικό δυστυχώς δεν ήταν μεμονωμένο. Μέλος του Clandestino EΑΑK έχει επιτεθεί ξανά με χυδαίους χαρακτηρισμούς και χειροδικία και πάλι σε μέλος του συλλόγου του Μ.Ε.Υ. και της ΣΣΠ. Η αφορμή τότε ήταν το ανοιχτό κάλεσμα της παράταξής μας για την στήριξη του εργατικού αγώνα στο Ιπποκράτειο Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια του οποίου για περίπου ένα χρόνο πραγματοποιούνταν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το διαγνωστικό κέντρο-κάτεργο ενάντια στις απολύσεις. Τα μέλη των ΕΑΑΚ τότε όχι μόνο δεν στήριξαν και δεν συμμετείχαν στον αγώνα, αλλά επέλεξαν σε κάθε ευκαιρία να τον λασπολογούν, με αποκορύφωμα τους τραμπουκισμούς.
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ''ανεξάρτητο'' μέλος των Ε.Α.Α.Κ κατά τη διάρκεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης προχώρησε σε άλλη μία απρόκλητη επίθεση, αυτή τη φορά στα «μουλωχτά» λέγοντας τα εξής χαρακτηριστικά: «ΘΑ ΣΕ ΤΣΑΚΙΣΩ, ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΩ». Λίγες μέρες αργότερα το ίδιο άτομο έκανε ομοφοβικά-σεξιστικά σχόλια και παρατηρήσεις σε μέλος του συλλόγου των εστιακών κατά την διάρκεια της συνέλευσης!
   Μετά από όλα αυτά είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς: Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο το φοιτητικό κίνημα συνολικά και συγκεκριμένα ο σύλλογος των εστιακών και η ΣΣΠ αντιμετωπίζουν διάφορες απειλές και προκλήσεις: από τον πρύτανη, τη Δαπ και άλλους καλοθελητές που δεν θέλουν να υπάρχει μαχητικός συνδικαλισμός και μαχητικοί φοιτητικοί σύλλογοι, που θέλουν να επιβάλλουν τις συγχωνεύσεις, τα δίδακτρα και την καταστολή μέσα στις σχολές. Την ίδια στιγμή παλεύουμε για να υπερασπίσουμε τα επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας στη στέγαση, το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, το δικαίωμά μας στην εργασία. Αυτήν ακριβώς την περίοδο το συγκεκριμένο σχήμα επιλέγει να στοχοποιήσει αυτούς που αγωνίζονται. Θα περίμενε κανείς, ειλικρινά να ασχοληθούν και να αφιερώσουν έστω και λίγο από τον πολύτιμο πολιτικό τους χρόνο για να τα βάλουν με κάποιον από τους αντιπάλους που καθημερινά μας απειλούν και καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον μας.
   Αλλά σε κάθε περίπτωση ας διαλέξουν στρατόπεδο, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Γιατί μετά από αυτήν την προκλητική επίθεση και όσο συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο θέτουν αντικειμενικά τον εαυτό τους εκτός αγώνων, κινήματος, συλλογικών διαδικασιών, συντροφικών σχέσεων και πρακτικών. 
   Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τις τραμπούκικες πρακτικές του σχήματος Clandestino ΕΑΑΚ. Πρακτικές και αντιλήψεις σαν αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις παραδόσεις του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος. Συνήθως άλλοι πολιτικοί χώροι μας έχουν συνηθίσει σε τραμπουκισμούς και σε τέτοιες μεθόδους και βέβαια όλοι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με κινηματικές και αγωνιστικές πρακτικές. Το φοιτητικό κίνημα, ο κάθε φοιτητής/τρια πρέπει να απομονώσει αυτές τις πρακτικές και να τις στείλει εκεί που πραγματικά ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
   Η ΣΣΠ για αυτό παλεύει: για να αποτελούν οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις συνελεύσεις τους το όργανο που θα συσπειρώνει και θα εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών, που θα λειτουργεί στα πρότυπα της εργατικής δημοκρατίας, Ένα όργανο όπου θα ακούγονται όλες οι απόψεις και όπου θα αποφασίζουμε και θα υλοποιούμε οι ίδιοι τις προτάσεις πάλης και αγώνα για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.