Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελία για τη νέα εισβολή της ΕΛΑΣ στο ΕΜΠ

 

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΟΥΝΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΗ – ΚΟΥΡΚΟΥΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ - ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Την στιγμή που ο ελληνικός λαός υποφέρει από τις καταστροφικές συνέπειες των ανεύθυνων και εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη (και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά – ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κτλ.), που δεν έχει πραγματοποιήσει το παραμικρό αντιπλημμυρικό έργο, οι σχολές και τα σχολεία στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας έχουν κλείσει, αφού πλημμύρισαν και έχουν υποστεί καταστροφές, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις διοικήσεις του ΕΜΠ θεώρησαν πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να φέρουν την αστυνομία μέσα στις σχολές μας και να εφαρμόσουν το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 15/10, ο κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών(ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ κήρυξε λοκ-αουτ της σχολής (ενώ ήταν ήδη κλειστή λόγω καιρικών συνθηκών!) και  κάλεσε την αστυνομία να εισβάλει σε στέκι πολιτικής δύναμης του Συλλόγου και πιο συγκεκριμένα των ΕΑΑΚ. Την στιγμή που οι σχολές είναι άδειες από φοιτητές, κάποιοι τις ονειρεύονται γεμάτες μπάτσους! Αφορμή για αυτό στάθηκε ότι τα ΕΑΑΚ πραγματοποιούσαν οικοδομικές εργασίες επιδιόρθωσης του στεκιού τους, αφού παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις τους προς τις διοικήσεις της ΣΕΜΦΕ και του ΕΜΠ, αυτές αρνιούνταν να τις πραγματοποιήσουν. Αυτή τους η «παρανομία», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κοσμήτορα της ΣΕΜΦΕ, συμπληρώθηκε από μια άλλη «εξίσου μεγάλη παρανομία»: «την αυθαίρετη δέσμευση αμφιθεάτρου της Σχολής για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου»!!

Καταγγέλλουμε τους εγκάθετους της κυβέρνησης και τις χουντικές τους ενέργειες! Να παραιτηθούν άμεσα οι πρωτεργάτες της εφαρμογής των νόμων Κεραμέως, οι οποίοι ονειρεύονται να γίνουν ευνοούμενοι των Κεραμέως- Μητσοτάκη και να κτίσουν πολιτική και κοινοβουλευτική καριέρα. Να προσέχουν αυτές οι διοικήσεις, γιατί οι μέρες του Μητσοτάκη και της Κεραμέως είναι μετρημένες!  Όσοι συσπειρώνονται μαζί, πέφτουν μαζί!

Οι φοιτητές πρέπει άμεσα να πραγματοποιήσουμε Γενικές Συνελεύσεις και να πιάσουμε το νήμα των περσινών μας αγώνων και των πρόσφατων κινητοποιήσεων των εργαζομένων της e-food και των εκπαιδευτικών ενάντια στις αξιολογήσεις. Να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας με όπλα μας τις καταλήψεις, την αυτοοργάνωση και την ενότητα των αγώνων μας. Είναι επιτέλους ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων! Όλοι μαζί φοιτητές- μαθητές- εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία, να διώξουμε την αστυνομία από τις σχολές μας και να ανατρέψουμε τους νόμους Κεραμέως, αλλά και την εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ.