Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ



Σε μια περίοδο, που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από τις καταστροφικές συνέπειες της εγκληματικής διαχείρισης της κυβέρνησης της ΝΔ στην πανδημία και την οικονομική κρίση, με ρεκόρ κρουσμάτων πάνω από 40.000 ημερησίως, με ασθενής να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και με την ακρίβεια να έχει βαρέσει κόκκινο, χωρίς ούτε ένα μέτρο για την στήριξη των φτωχών νοικοκυριών, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πρυτανικές αρχές θεωρούν ότι πρέπει να επικεντρωθούν στην επιβολή του δόγματος «νόμου και τάξης» ενάντια στις καταλήψεις και στους πολιτικούς χώρους εντός των πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 31/12, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης και του πρύτανη του ΑΠΘ, Παπαιωάννου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο ΑΠΘ και εκκένωσαν το Στέκι στο Βιολογικό, μία από τις παλαιότερες καταλήψεις στην πόλη, με την απίστευτη δικαιολογία της μετατροπής του σε βιβλιοθήκη! Αυτοί που ρήμαξαν όλες τις βιβλιοθήκες των ΑΕΙ χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ για την συντήρησή τους, που τις έχουν εγκαταλείψει υποστελεχομένες και ανενεργές για πάνω από 2 χρόνια, που έχουν ρημάξει την χρηματοδότηση για την παιδεία, που τσάκισαν την Μέριμνα και θέλουν να ξεπουλήσουν ότι πουλιέται εντός των ΑΕΙ για να τα ιδιωτικοποιήσουν πλήρως.

Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει τα ΜΑΤ, σαν τον κλέφτη, μέσα στα πανεπιστήμια, όσο αυτά είναι κλειστά, όπως έκανε και ένα χρόνο πριν στις εστίες του ΕΜΠ. Αυτή είναι η 3η κατά σειρά εκκένωση κατάληψης μέσα στο ΑΠΘ, μόνο μέσα σε ένα χρόνο και άλλη μία από τις εισβολές των ΜΑΤ στα ΑΕΙ πανελλαδικά φέτος, με τελευταία αυτήν στην ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ. Οι πραιτοριανοί του Θεοδωρικάκου είναι το μόνο μέσο για την εφαρμογή όλων των βάρβαρων αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ψήφισαν αυτοί και οι προκάτοχοί τους, τα τελευταία χρόνια.

Στρατηγικός στόχος της εγκληματικής πολιτικής της ΝΔ είναι η διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση έρχεται και ο νέος νόμος-πλαίσιο για την εκπαίδευση, που θα βγει σε δημόσια διαβούλευση στο επόμενο διάστημα. Πριν, όμως από την ψήφισή του, θέλουν να προλειάνουν το έδαφος με την εφαρμογή μέτρων για να μετατραπούν τα ΑΕΙ σε ιδιωτικές εταιρίες που θα φυλάσσονται από κάμερες, security, την ΟΠΠΙ και τα νέα τουρνικέ που θα εγκατασταθούν στα πανεπιστήμια για να ελέγχεται ποιος μπαίνει στον χώρο των ιδρυμάτων, τσακίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά όλης της κοινωνίας. Πέρα, όμως από αυτό, τα τουρνικέ και η ΟΠΠΙ, έρχονται για να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη εφαρμογή των νόμων Κεραμέως, τον ταξικό αποκλεισμό της νεολαίας από την τριτοβάθμια, αλλά και για να ελέγχουν σε λίγο ποιος φοιτητής έχει να πληρώσει για τα δίδακτρά του. Αυτό είναι ουσιαστικά το «Πανεπιστήμιο Α.Ε.» και η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Συνεπώς, σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο δεν έχουν χώρο πολιτικά στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις και γενικότερα χώροι πολιτικοποίησης και κοινωνικοποίησης των φοιτητών.

Ως εδώ με την ανίκανη και λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ! Οι φοιτητές πρέπει άμεσα να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους νόμους Κεραμέως και στον νέο νόμο Πλαίσιο. Ο μόνος δρόμος, να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων από τις περσινές φοιτητικές κινητοποιήσεις. Με μαχητικά μέσα πάλης και διαδηλώσεις να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας – εξέγερση για να μπλοκάρουμε την διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους μαθητές και όλη την κοινωνία που πλήττεται από τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όλων των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων, εντός και εκτός των πανεπιστημίων, για να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε τις ζωές και το μέλλον μας στα χέρια μας.

 

  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΠΠΙ, SECURITY, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΤΟΥΡΝΙΚΕ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ
  • ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο «ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ» ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ