Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ: Θέρμανση - Ζεστό νερό για όλους τους εστιακούς

ΒΑΡΥΣ Ο «ΧΙΟΝΙΑΣ» ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΚΟΥΣ!

 

ΟΛΟΙ/-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΡΙΤΗ 01/02, 18:00, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΕΚΙ


Πέρα από τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και την εγκληματική διαχείρισή τους από την κυβέρνηση, οι εστιακοί φοιτητές έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σοβαρά προβλήματα, στοιχειώδους διαβίωσης: έλλειψη θέρμανσης, ζεστού νερού, αδυναμία παροχής σίτισης, πτώσεις δέντρων, συσσώρευση σκουπιδιών στους κάδους, μετατροπή των διόδων σε παγοδρόμια. Η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη, έχουμε κατά καιρούς και στο παρελθόν υπάρξει θύματα παρόμοιων περιστάσεων. Πού οφείλονται όλα αυτά; Ελάχιστο μόνιμο προσωπικό για την λειτουργία των εστιών, καμία πρόνοια για τη φοιτητική μέριμνα, παντελής έλλειψη συντήρησης και στοιχειώδους πρόληψης. Κύριοι συνυπεύθυνοι όλων των παραπάνω είναι η Πρυτανεία, η διοίκηση των εστιών, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και φυσικά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Το πρόβλημα ξεκινά από την δραστική υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και της φοιτητικής μέριμνας, που συνειδητά γίνεται, ώστε να υποβαθμιστούν και να εμπορευματοποιηθούν τα πανεπιστήμιά μας και να αναγκαστούμε να πληρώνουμε εμείς όλες τις δαπάνες (δίδακτρα, φαγητό, διαμονή στις εστίες). Η λάθος διαχείριση των ελάχιστων υπαρχόντων πόρων, αλλά και η αδυναμία της διοίκησης να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί μας είναι τμήμα ενός πλάνου εξαθλίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει την κατάργηση κάθε δικαιώματός μας σαν φοιτητές. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο νέος «Νόμος-Πλαίσιο» όπως και η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας κατά τον Μάιο, όπως έχει αναγγείλει η κυβέρνηση!

Τι κάνουμε για όλα αυτά σαν φοιτητές; Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 01/02, στις 18:00, στο Κινηματογραφικό Στέκι, όλους τους οικότροφους των εστιών, όπου μέσα από την συλλογική συζήτηση των προβλημάτων μας και με τον πιο δημοκρατικό τρόπο, στοχεύουμε στην επίλυση των ζητημάτων που ο χιονιάς έκανε εμφανή, αλλά προϋπήρχαν και όλοι τα γνωρίζαμε. Η πάλη για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, πρέπει να γίνει προσωπικός αγώνας του καθενός από μας, αλλά και συλλογικός αγώνας κάτω από τον οποίο θα ενωθούν φοιτητές και εργαζόμενοι των εστιών – οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας παρά τις αντίξοες συνθήκες. Όλοι μαζί οι εστιακοί φοιτητές ενωμένοι, μαζί με τους εργαζόμενους, με όπλα μας μαχητικές μορφές πάλης και την αυτοοργάνωση των αγώνων μας να παλέψουμε για να ζήσουμε όχι μέσα σε ανέχεια και εξαθλίωση, αλλά με αξιοπρέπεια.

 

  • Να λυθούν τα προβλήματα των εστιών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την μέριμνα.
  • Κάτω ο νέος νόμος-πλαίσιο και οι νόμοι Κεραμέως.