Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ

Ο ελληνικός λαός έγινε πρόσφατα μάρτυρας στο έγκλημα της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, με σχεδόν 60 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενους. Μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, φίλοι και συνάδελφοι μας! Οι μαζικότατες κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν την οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, με αποκορύφωμα την 8/3 όπου πάνω από 300.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους πανελλαδικά (100.000 μόνο στην Αθήνα!). Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! ΩΣ ΕΔΩ με την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και την υποτίμηση των ζωών μας. ΩΣ ΕΔΩ με τις θυσίες ανθρώπινων ζωών στο βωμό του κέρδους κάποιων ιδιωτών και εταιριών. Οι δηλώσεις Μητσοτάκη περί «θυσίας των παιδιών» για την εκσυγχρόνιση του σιδηροδρομικού δικτύου, αποτελούν άλλο ένα ρεσιτάλ χυδαίου κυνισμού, που μόνο μεγαλώνει τον θυμό και την οργή μας!

Όλα τα προηγούμενα αφηγήματα της κυβέρνησης περί «μοιραίου ανθρώπινου λάθους» και «χρόνιας παθογένειας του δημοσίου», ενώ παράλληλα πλάσαραν ύπουλα το μίσος τους για τον συνδικαλισμό, απέτυχαν. Τώρα επιχειρούν μια διάχυση ευθυνών ώστε να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι «Φταίμε όλοι» ή μάλλον «Φταίνε όλοι», πέρα από τον Μητσοτάκη που δεν γνώριζε τίποτα!

Το έγκλημα αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην εφαρμογή των μνημονίων, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. Οι αποκαλύψεις των εργαζόμενων για τις συνθήκες που επικρατούν σε όλα τα ΜΜΜ είναι ενδεικτικές. Συγκεκριμένα από το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε σε ιταλική εταιρεία την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ – ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν στρώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Είναι ανυπόφορη η κατάσταση με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης βλέπουμε και στον χώρο της παιδείας (διάλυση φοιτητικής μέριμνας, επαγγελματικά μεταπτυχιακά, κ.ά.), ενώ με νέο νομοσχέδιο περνάνε την ιδιωτικοποίηση του νερού!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ -  ΑΠΕΡΓΙΕΣ -  ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

            Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι και να ξεθυμάνει. Δεν αρκεί η «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζει τώρα για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους κρατικούς μνημονιακούς θεσμούς και αρχές. Τον δρόμο δείχνουν οι μαζικότατες, πανελλαδικές συγκεντρώσεις όπου δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν με μεγάλη συμμετοχή εργαζόμενων και νεολαίας. Οι μαζικότατες κινητοποιήσεις πρέπει να γίνουν πάτημα για να πάει ο αγώνας ένα επίπεδο παραπάνω. Να τους τιμωρήσουμε σημαίνει να πούμε έμπρακτα όχι στις ιδιωτικοποιήσεις – να επιβάλλουμε την εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων. Δεν αρκούν διάσπαρτες και ανοργάνωτες κινητοποιήσεις και καταλήψεις, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας πρέπει να ζωντανέψουμε τις σχολές μας μέσα από ένα σχέδιο δράσεων. Να γίνουν Κέντρα Αγώνα που θα οργανώνουν, πολιτικοποιούν και μαζικοποιούν το φοιτητικό κίνημα και θα προετοιμάζουν σε μια επόμενη φάση ανόδου των αγώνων ένα κίνημα καταλήψεων διαρκείας. Μόνο έτσι άλλωστε μπορούμε να ξεσηκώσουμε τους εργαζόμενους, ώστε να προχωρήσουν σε μια Γενική Πολιτική Απεργία.

Να τους τιμωρήσουμε σημαίνει να συγκεντρώσουμε από παντού δυνάμεις, να ενοποιήσουμε και να μαζικοποιήσουμε το κίνημα, να βάλουμε τις βάσεις για έναν αγώνα διαρκείας. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε οργανωμένο ξεσηκωμό, χωρίς να παρασυρόμαστε σε μια πληθώρα κινητοποιήσεων, καταλήψεων και αιτημάτων, που τελικά διασκορπίζουν τις δυνάμεις μας και αποσυσπειρώνουν το κίνημα. Πραγματική κλιμάκωση σημαίνει καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας, μέσα από μαζικές και ζωντανές συνελεύσεις και συντονιστικές επιτροπές –πραγματικά κέντρα αποφάσεων και δράσης του συνόλου των φοιτητών. Συζητάμε, οργανώνουμε δράσεις στους χώρους των σπουδών μας. Από κοινού με εργαζόμενους και μαθητές, συγκεντρώνουμε τον αγώνα μας για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας, κυβέρνησης ΝΔ και των υπόλοιπων μνημονιακών κυβερνήσεων), για να ρίξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων και να δέσουμε τα χέρια κάθε επόμενης κυβέρνησης, που θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές!