Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΣΠ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εισβολή ΜΑΤ-ΕΚΑΜ στην Νομική του ΑΠΘ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 19/02 αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ) εισέβαλλαν στο κατειλημμένο κτήριο της ΝΟΠΕ του ΑΠΘ, προκειμένου να εκκενώσουν την κατάληψη. Η επίθεση αυτή έγινε ύστερα από εντολή του κοσμήτορα της Νομικής Π. Γκλαβίνη, ο οποίος την προηγούμενη Πέμπτη έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους φοιτητές ότι αν δεν σταματήσει έγκαιρα η κατάληψη «θα αναλάβει τις ευθύνες του». Η αστυνομία σε μια επίδειξη δύναμης δεν προχώρησε σε συλλήψεις και προσαγωγές και μετά την αποχώρησή τους οι φοιτητές προχώρησαν στην ανακατάληψη της σχολής.

Η εκκένωση της κατάληψης της Νομικής του ΑΠΘ δεν αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα της επίθεσης της κυβέρνησης προς το φοιτητικό κίνημα. Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού είδε ότι δεν μπορεί να σπάσει της καταλήψεις μέσω των ΔΑΠιτών-«ανοιχτοσχολάκηδων», τις τηλε-εξεταστικές και βάζοντας τους πιο αντιδραστικούς κοσμήτορες/πρυτάνεις να δουλεύουν για αυτή, έρχεται αποφασισμένη να χτυπήσει με την καταστολή. Από τις αρχές του Φλεβάρη φαίνεται ότι η καταστολή έχει ενταθεί με την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ και της Νομικής του ΔΠΘ, που αποτελεί και την πρώτη εκκένωση σχολής μετά τη μεταπολίτευση (!). Αλλά και με τα επεισόδια μετά τη πανεκπαιδευτική πορεία στις 15/02 στη Θεσσαλονίκη με την αστυνομία να χτυπάει την πορεία και να εισβάλλει στο κάμπους χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και προχωρώντας σε 5 συλλήψεις και μία προσαγωγή!

Δεν θα τους περάσει! Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει ως μονόδρομο την ψήφιση του νομοσχεδίου περί ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας-Δωρεάν παιδείας, καθώς αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για την ίδια. Απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση «χούντα», η οποία δεν θα διστάσει να χτυπήσει με οποιοδήποτε τρόπο το φοιτητικό κίνημα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ-

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Το φοιτητικό κίνημα διανύει την 7η εβδομάδα γενικών συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων έχοντας σημειώσει σημαντικές νίκες με μία από αυτές να είναι η πανελλαδική κινητοποίηση στις 08/02 στην Αθήνα, όπου έδωσε ένα μεγάλο χαστούκι στην κυβέρνηση! Σε αυτή τη τροχιά πρέπει να συνεχίσει ο αγώνας μας. Να ενισχύσουμε τις δομές αυτοοργάνωσης μας (συνελεύσεις, επιτροπές κατάληψης, συντονιστικά), τα μαχητικά μέσα πάλης (καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς δρόμων) και να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω ενόψει και της απεργία στις 28/02, η οποία πρέπει να βγάλει το φοιτητικό κίνημα ακόμα πιο δυναμωμένο και να ανοίξει τον αγώνα των φοιτητών με τους μαθητές, τους εργαζόμενους και τους αγρότες. Να σπάσουμε τον «τσαμπουκά» της κυβέρνησης, να υπερασπιστούμε τη Δημόσια και Δωρεάν παιδεία για μια αξιοπρεπή ζωή.

 

·        ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 – ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

·        ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ