Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΣΠ: ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Η ΕΛΑΣ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΛΙΣΤΙΝΗ


Σε πρωτοφανή επίπεδα εξελίσσεται η λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης ενάντια σε όσους «τολμούν» να αγωνιστούν για τον παλαιστινιακό λαό, που σφαγιάζεται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Πιο συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την απόφαση για την απέλαση των 9 από τους 28 συλληφθέντες (ευρωπαϊκής καταγωγής) από την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την Παλαιστίνη, την Τρίτη το πρωί. Παρόλο που η δίκη των συλληφθέντων αναβλήθηκε μέχρι τις 28/5 και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, η ΕΛΑΣ απομόνωσε τους 9 αλλοδαπούς και τους ανακοίνωσε πως εκκρεμεί η απέλασή τους, καθώς κρίθηκαν «επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη»!

Το μαύρο - νεοφιλελεύθερο καθεστώς του Μητσοτάκη πλέον ξεδιπλώνεται με όλο και πιο βάρβαρο τρόπο το μίσος απέναντι στους εργαζομένους και την νεολαία. Η απέλαση είναι εντελώς δυσανάλογη ποινή σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν (κατηγορούνται για πλημμέλημα!). Φυσικά η σκληρή αυτή αντιμετώπιση δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για μία πολιτική δίωξη. Με αυτή την κίνηση η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να δηλώσει την αμέριστη – άνευ όρων στήριξη της στις ΗΠΑ και στο σιωνιστικό Κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Να τρομοκρατήσει και καταστείλει τον αγώνα της νεολαίας για την Παλαιστίνη, επιβάλλοντας μία προληπτική αντεπανάσταση σε όποιον αντιστέκεται. Πολύ απλά όποιος αγωνίζεται ενάντια στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και για τα δικαιώματά του, θα καταστέλλεται, θα διώκεται και απελαύνεται, ενώ οι «γαλάζιοι» ληστές – παιδοβιαστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα απολαμβάνουν ατιμωρησία για κάθε τους έγκλημα.

Η κυβέρνηση που στηρίζει τόσο ιδεολογικά, όσο και με εξοπλισμούς την γενοκτονία χιτλερικού τύπου των Σιωνιστών στον παλαιστινιακό λαό, είναι και αυτή που μας βουλιάζει στην ακρίβεια, την φτώχεια, μας δολοφόνησε στα Τέμπη, μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον κίνδυνο του πολέμου, κυβερνά με διαρκή πραξικοπήματα και ενάντια στην λαϊκή βούληση. Για να συνεχίσει το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου και να κερδοσκοπεί μία παρασιτική ελίτ, βασίζεται όλο και περισσότερο στην γιγάντωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, με την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, τις διώξεις αγωνιστών, την αυταρχικοποίηση του ποινικού κώδικα και κυρίως στην στήριξη των Ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ. Η καταστολή όμως, φαίνεται, όχι απλώς να αδυνατεί να κάμψει το μεγαλειώδης κίνημα στα πανεπιστήμια στην Αμερική, στην Ευρώπη και όλου του κόσμου, αλλά αντιθέτως το δυναμώνει ακόμη περισσότερο.

Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί! Ο αγώνας μας πρέπει να δυναμώσει. Πλάι στις κινητοποιήσεις που ξεσπούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πρέπει να υπερασπιστούμε τον παλαιστινιακό λαό που μάχεται για την επιβίωσή του, στρέφοντας τα όπλα ενάντια στην δική μας κυβέρνηση και στους ιμπεριαλιστές ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ. Ξαναπιάνοντας το νήμα του αγώνα από εκεί που το άφησε το προηγούμενο φοιτητικό κίνημα, να δυναμώσουμε την αντεπίθεσή μας, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, με μαχητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις. Οικοδομώντας έναν αγώνα διαρκείας και ένα παγκόσμιο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση - δολοφόνων της ΝΔ και να βάλουμε ένα στοπ στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

· Να αρθεί η εκδικητική απέλαση των 9 διωκόμενων και όλες οι κατηγορίες των 28 συλληφθέντων.

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη – άμεση κατάπαυση του πυρός.

· Καμία στήριξη στο σιωνιστικό Κράτος του Ισραήλ.

· Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη.