Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ

ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Νέο αντιδραστικό ξέσπασμα είχαμε από την πλευρά της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, όσον αφορά το ζήτημα των σπουδών του Ν. Ρωμανού. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο Ρωμανός παρακολούθησε με επιτυχία το ένα τρίτο των μαθημάτων του εξαμήνου εντός της φυλακής, του απαγορεύουν να πάρει εκπαιδευτική άδεια με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης, όπως προβλέπει η τροπολογία, που ψηφίστηκε
τον Δεκέμβρη του 2014 και με την οποία έληξε νικηφόρα την απεργία πείνας ο N. Ρωμανός.
Υπεύθυνος για αυτό είναι ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ε. Νικόπουλος (ο ίδιος που είχε οδηγήσει το Ρωμανό σε απεργία πείνας με τις αποφάσεις του), ο οποίος απέρριψε την αίτηση του Ρωμανού για συνέχιση των σπουδών του. Το συμβούλιο της φυλακής απέρριψε και αυτό με την σειρά του την αίτηση του Ρωμανού. Το γεγονός αυτό φανερώνει πως το μνημονιακό καθεστώς και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης συνεχίζουν και λειτουργούν. Άτομα σαν τον Νικόπουλο, που επιθυμούν την πλήρη συνέχιση της ακροδεξιάς μνημονιακής πολιτικής, θυμίζουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕξαπάτησης, τους πρώην υπουργούς και βουλευτές που έχουν λυσσάξει, θυμίζουν τις αντιδραστικές μαζώξεις τύπου «όχι Μπαλτά στην Παιδεία». Όλους αυτούς δηλαδή που οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τη ψήφο τους θέλησαν να στείλουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Πρέπει να θυμίσουμε πως το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του ο Ν. Ρωμανός δεν του είχε χαριστεί. Αντίθετα, το είχε κερδίσει με την απεργία πείνας του και με το κίνημα αλληλεγγύης που είχε αναπτυχθεί, με τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, με πορείες και κινητοποιήσεις, με την καθολική υποστήριξη των εργαζομένων και ειδικά της νεολαίας προς το δίκαιο αίτημα του. Το μίσος των κυβερνώντων απέναντι στο πρόσωπο του Ρωμανού εξέφραζε το μίσος απέναντι στη νεολαία, που αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματα της. Η νίκη του Ρωμανού ήταν νίκη όλου του κινήματος ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης, μια ρωγμή σε αυτό και συνέβαλλε στην πτώση της λαομίσητης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η τωρινή απόφαση του ανακριτή όμως αποτελεί ένα πισωγύρισμα σε όλα αυτά. Γίνεται για να δείξει πως οι αγώνες δεν δικαιώνονται και πως οποιαδήποτε ρωγμή του μνημονιακού καθεστώτος πρέπει να κλείσει.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό. Με αποφασιστικούς και μαζικούς αγώνες, προωθώντας την αυτοοργάνωση σε κάθε σχολή, να επιβάλουμε να συνεχίσει ο Ν. Ρωμανός τις σπουδές του, συνεχίζοντας τους αγώνες του περασμένου Νοέμβρη-Δεκέμβρη για το ίδιο ζήτημα, εντάσσοντας τον αγώνα αυτό στον ευρύτερο αγώνα για το ξήλωμα των Μνημονίων και του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Το φοιτητικό κίνημα με τους αγώνες του να βγει δυναμικά στο προσκήνιο και να συγκρουστεί με όλους, όσους θέλουν να μας επαναφέρουν στη μνημονιακή βαρβαρότητα.