Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για την κατάπτυστη ανακοίνωση του συλλόγου γονέων Ωραιοκάστρου!

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ!

Στις 8/9, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δυο σχολείων του Ωραιοκάστρου, εξέδωσαν μια ντροπιαστική ανακοίνωση, όπου προφασιζόμενοι υποτίθεται υγειονομικούς λόγους, αποφάσιζαν την μη ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία του δήμου. Το πιο οξύμωρο είναι ότι πρόκειται για μια περιοχή η οποία είναι στη συντριπτική της πλειοψηφία κατοικημένη από 2ης και 3ης γενιάς μετανάστες και πρόσφυγες. Αυτή η ανακοίνωση, δεν αντανακλά την άποψη του συνόλου των κατοίκων της περιοχής, ούτε φυσικά και της ελληνικής κοινωνίας. Το ακριβώς αντίθετο! Η ευαισθητοποίηση του κόσμου και οι κινήσεις αλληλεγγύης (ειδικά στη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης), ήταν από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερα έντονες. Τέτοιου είδους ρατσιστικές απόψεις είναι καταδικαστέες, και δεν πρέπει να αφήνουμε χώρο να αναπτυχθούν.
            Φυσικά δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία. Είναι λογικές που πρεσβεύει τόσο καιρό η Ε.Ε., που δολοφονεί τους πρόσφυγες πριν φτάσουν καν στα παράλια της, που μαζί με τους άλλους ιμπεριαλιστές προκαλούν τους πολέμους που ξεριζώνουν αυτούς τους ανθρώπους από τις εστίες τους, που θέλει τους μετανάστες έγκλειστους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης να εργάζονται αμισθί, για ένα ξεροκόμματο! Που μεταχειρίζεται όσους έχουν χρήματα (βλ. και δηλώσεις Μουζάλα για πρόσφυγες με 250.000 – «επενδυτές»),  πιο «ίσα» από τους άλλους! Είναι λογικές που προσπαθούν να επιβάλλουν με τα μνημόνια: άκρατου κανιβαλισμού και ρατσιστικών διαιρέσεων. 
            Αλλά ας μας πουν οι πάσης φύσεως μνημονιακοί που παριστάνουν τους ευαίσθητους και προοδευτικούς, τους αντιρατσιστές και τους δημοκράτες: Ποιος ευθύνεται για τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία; Για το ότι το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το  όριο της φτώχειας, για μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά ένα έτος για κάθε μνημονιακό χρόνο; Για την επανεμφάνιση εξαφανισμένων μολυσματικών ασθενειών όπως η ελονοσία; Για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, για το ρατσιστικό μίσος των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των φραχτών, των βασανιστηρίων και των ξυλοδαρμών στα αστυνομικά τμήματα; Για το κόψιμο μισθών και συντάξεων, για τα λουκέτα, τους πλειστηριασμούς, την απλήρωτη εργασία, το δουλεμπόριο τύπου Μανωλάδας, την ίδια στιγμή που οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής πέφτουν «στα μαλακά» (βλ. αποφυλάκιση δολοφόνου-χρυσαυγίτη Ρουπακιά, αναβολή της δίκης της Χρ.Αυγής κ.ο.κ.);
Και να απαντήσει και ο υπουργός Παιδείας Ν.Φίλης, ο οποίος δήλωσε πώς από τα προσφυγόπουλα «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά». Δεν μας είπε μόνο που βρίσκεται η ομορφιά στα κλεισίματα εκατοντάδων σχολικών μονάδων, στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, στην μείωση των ωρών διδασκαλίας, στις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών… στις συντάξεις που πάλι πετσόκοψε η κυβέρνησή του, στις κατασχέσεις/πλειστηριασμούς που βυθίζουν το λαό στην απόγνωση!

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν πώς όντως, κίνδυνος υπάρχει.! Δεν είναι υγειονομικός, αλλά ο νεοφιλελεύθερος φασισμός των μνημονίων, που κυβέρνηση, «Μένουμε Ευρώπη», Ε.Ε και λοιποί μνημονιακοί προσπαθούν να επιβάλλουν. Τασσόμαστε ενάντια σε κάθε συγκαλυμμένη (ή όχι) ρατσιστική πολιτική και ρητορική! Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι αδέρφια μας, και έχουν θέση στα σχολεία, στις σχολές και στις γειτονιές μας! Παλεύουμε καθημερινά ενάντια στον φασισμό και στον ρατσισμό, αλλά και σε αυτό το σύστημα, που τον γεννά και τον θρέφει!