Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ !


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/12 στις 17:00 στην Πρεσβεία της ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Β. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΓΙΛΗΣ)

Το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, με αφορμή την αποτυχημένηαπόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιούλη, το ΑΚΡ μέσω του Τούρκικου κράτους έχει εξαπολύσει μία λυσσασμένη επίθεση απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους, έτσι μέχρι σήμερα έχει απολύσει 2.346 καθηγητές από τα πανεπιστήμια και 28.346 εκπαιδευτικούςαπό τηνδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στην Τουρκία αποτελεί καθημερινότητα η σύλληψη καθηγητών και εκπαιδευτικών που κάνουν το ‘’έγκλημα’’ να διαμαρτύρονται έξω από τους χώρους εργασίας τους για την απόλυση τους.Μέσα σε μία ημέρα σφραγίστηκαν 550 σύλλογοι. Ανάμεσά τους είναι οι σύλλογοι των προοδευτικών νομικών (CHD), το νομικό γραφείου του λαού (HHB) και ο σύλλογος νομικών της ελευθερίας (ÖHD), σύλλογοι οι οποίοι αριθμούν χιλιάδες μέλη.

Στις αρχές Νοέμβρη εισαγγελείς άρχισαν έρευνες σε βάρος τουλάχιστον 50 από τους 59 βουλευτές τουΚόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) όταν η Βουλή ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας τους για εγκλήματα που σχετίζονται με «τρομοκρατική προπαγάνδα», οι βουλευτές του HDP αποφάσισαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην καταθέσουν στις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται. Η αστυνομία έκανε επιδρομή στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο κέντρο της Άγκυρας, ενώ επίσης έκανε επιδρομή και στα σπίτια των συμπροέδρων του HDPόπου τους συνέλαβε όπως καιάλλους εννιά βουλευτές.Στα μέσα Νοέμβρη 2 δήμαρχοι της νοτιοανατολικής Τουρκίας στο πλαίσιο μιας έρευνας για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» συνελήφθησαν ενώ άλλοι 24 δήμαρχοιθεωρήθηκαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αντικαταστάθηκαν με διορισμένους από την κυβέρνηση.
Στις 21 Οκτώβρη αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν, συγχρόνως, στα γραφεία της Επαναστατικής Νεολαίας του Λαϊκού Μετώπου (DEV-GENC),όπου και συνέλαβαν 4 αγωνιστές αλλά και στο πολιτιστικό κέντρο IDIL, στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνέλαβαν άλλους 2 αγωνιστές, κατέστρεψαν τον εσωτερικό χώρο και τα μουσικά όργανα του συγκροτήματος GRUP YORUM. Στις 18 Νοέμβρη εισέβαλλαν ξανά στο IDIL, συλλαμβάνοντας 6 μέλη του GRUP YORUM, που μέχρι σήμερα βρίσκονται προφυλακισμένα.
Το GRUP YORUM είναι ένα συγκρότημα με αγωνιστική ιστορία από το 1985 που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα, έχει υποστεί δεκάδες διώξεις και φυλακίσεις, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το καθεστώς απαγόρευσε και κατέστειλε τις συναυλίες του. Στα τραγούδια τους μιλούν για την αντίσταση και την επανάσταση ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για την ισότητα την δικαιοσύνη και την ελευθερία.
Το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται σε μία οξυμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης το τελευταίο διάστημα προσπαθώντας να σταθεροποιηθεί, γνωρίζοντας ότι οι σχεδιασμοί του ηττούνται σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθεια του Ερντογάν να μεταβιβάσει όλες τις εξουσίες σε αυτόν του έχει δημιουργήσει μεγάλη κοινωνική και πολιτική φθορά αφού πέφτει συνεχώς σε εμπόδια.Στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής, εξαιτίας της μανίας του νακαταστείλει την αυτονόμηση των Κούρδων και στην ουσία να εξοντώσει τον κουρδικό λαό, έχει χάσει τιςσυμμαχίες του παρελθόντος. Ταυτόχρονα νιώθει στα νότια σύνορα της Τουρκίας την απειλή των αγωνιστών/ριών του Κουρδιστάν που ένοπλα αντιμετώπισαν την απειλή του ISIS (Ισλαμικό Κράτος), μέσα από τις γραμμές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), καταδιώκοντάς τους μέχρι το Χαλέπι και παλεύοντας ταυτόχρονα για την δημιουργία αυτόνομου Κουρδικού κράτους.
Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτόν, απέναντι στο σκοτάδι που επιθυμεί να απλώσει σε ολόκληρο τον κόσμο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, το παράδειγμα αυτό αποτελεί μία ηλιαχτίδα ζωής που δείχνει το δρόμο για τους λαούς όλου του κόσμου. Ο αγώνας των Τούρκων αγωνιστών και του Κουρδικού λαού είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει.
  • -       Απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων
  • -       Αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές και στον Κουρδικό λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του