Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία
Σάββατο 28/1 στις 16:00 πλατεία Ρηγίλλης
Το Σάββατο 28/1 συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων. Με αυτήν την αφορμή η χρυσή αυγή θα επιδιώξει να στήσει ακόμα μία ναζιστική φιέστα και να χρησιμοποιήσει την επέτειο των Ιμίων ως όχημα για την ανασύνταξη των δυνάμεών της στο δρόμο, με στόχο την πολιτική και εκλογική ανασυγκρότησή της.
Το τελευταίο διάστημα η Χ.Α. προσπαθεί να βρει κοινωνικά ερείσματα σε ομάδες εργαζομένων και επαγγελματιών, με το άνοιγμα “συνδικαλιστικών” γραφείων, ενώ ταυτόχρονα με διάφορες ενέργειες επικοινωνιακού-τηλεοπτικού χαρακτήρα προσπαθεί να επανεμφανιστεί δυναμικά στο προσκήνιο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η εισβολή της σε σχολείο στο Πέραμα την ώρα που σε αυτό γινόταν συνεδρίαση με αντικείμενο συζήτησης την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο πρόγραμμα του σχολείου.
Αυτή η δράση τους είναι προϊόν της άνεσης που της έχει προσφέρει η αστική δικαιοσύνη από την στιγμή που έχει αποφυλακίσει και επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπόδικοι χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Ανάλογες ευθύνες φέρει και η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού το τελευταίο διάστημα ξεπλένει συστηματικά τους φασίστες (φωτογραφίες στο Καστελόριζο μεταξύ βουλευτών της συγκυβέρνησης και της χρυσής αυγής, προβολή εκδηλώσεων-ομιλιών από την ΕΡΤ κλπ.). Ταυτόχρονα σε διεθνή κλίμακα η εκλογή του Ν. Τράμπ στις ΗΠΑ όσο και η μεγάλη άνοδος του εθνικού μετώπου της Μ. Λεπέν στη Γαλλία και άλλων ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την ευρώπη, δίνουν ώθηση στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τις άθλιες συνθήκες κράτησης και οι δολοφόνοι FRONTEX και ΝΑΤΟ αποτελούν αυτή τη στιγμή τον πιο σημαντικό κίνδυνο για πρόσφυγες και μετανάστες. Η πολιτική της ΕΕ είναι να οικοδομήσει αφιλόξενες χώρες που θα πολεμάνε μέχρι θανάτου το πιο αδύναμο στρώμα των εργαζομένων, στα πλαίσια του σχεδίου για μία Ευρώπη-φρούριο.
Οι φασίστες προσπαθούν να πατήσουν πάνω στη φτώχεια και την ανεργία και να υποδείξουν ως υπαίτιους για αυτές τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η υπόθεση του αντιφασιστικού αγώνα είναι κομμάτι του ψηφιδωτού των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο φασισμός δεν τσακίζεται στα λόγια, ούτε σε εκλογικό ή δικαστικό επίπεδο. Ο αντιφασιστικός αγώνας διεξάγεται καθημερινά στα σχολεία, στις σχολές στη δουλειά και περνά μέσα από την συντριβή των ταγμάτων εφόδου στο δρόμο. Όμως δεν πρέπει να μας διαπερνά η αυταπάτη ότι μόνο αυτό φτάνει, η μήτρα του φασισμού βρίσκεται στην ΕΕ, στον ελληνικό καπιταλισμό και το αστικό του κράτος που επιχειρεί μέσω νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των μνημονιών να εξοντώσει τους εργαζόμενους και κάθε αντίστασή τους. Το κτήνος του φασισμού δεν πολεμιέται μέσα από τα ‘’συνταγματικά τόξα’’ των “Μένουμε Ευρώπη” που αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, αλλά μέσα από τις δικές μας αυτοοργανωμένες δομές με ταξική κατεύθυνση. Μέσα και από αυτήν την πτυχή του ταξικού πολέμου το εργατικό  κια φοιτητικό κίνημα μπορεί να θωρακιστεί με εμπειρία των αγώνων του και με αποφασιστικότητα να εξαπολύσει την αντεπίθεσή του απέναντι στην επέλαση των μνημονίων.

Οι φασίστες της χρυσής αυγής αποτελούν μια από τις τελευταίες εφεδρείες του μνημονιακού καθεστώτος, που δε θα διστάσει να την χρησιμοποιησεί. Οι πολιτικοί απόγονοι των χιτών και των ταγματασφαλιτών, οι υμνητές της χούντας δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για πολιτικές ελευθερίες και να ζητάνε δημόσιο χώρο για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Θέλουν να σπείρουν τον τρόμο σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και σε όσους αγωνίζονται, μαζικά-ενωτικά-μαχητικά να επιστρέψουμε τον φόβο στο δικό τους στρατόπεδο. Οι φασίστες, οι εθνικιστές, οι ναζί και κάθε άλλη ιδεολογική απόχρωση ρατσιστών δεν χωράνε σε σχολεία, σχολές και γειτονιές, με τους αγώνες μας να τους τσακίσουμε.