Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ αιματοκυλίζουν ξανά την Μ. Ανατολή ΟΧΙ σε Πόλεμο και Ιμπεριαλισμό


Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) μετά τις πολεμικές επεμβάσεις τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη επιχειρούν σήμερα να αιματοκυλήσουν τον Συριακό λαό. Η κατάσταση στη Συρία και γενικά στη Μ. Ανατολή χειροτερεύει συνεχώς μέρα με τη μέρα. Η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου είναι πλέον εμφανής καθώς στο έδαφος της Συρίας συγκρούονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής (ΗΠΑ, δυτικοί/ ΝΑΤΟϊκοί ιμπεριαλιστές από τη μία, Ρωσία, Κίνα από την άλλη). Η επίθεση με πυραύλους από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές ( ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία) σε Συριακές στρατιωτικές βάσεις λόγω υποτιθέμενης ύπαρξης χημικών όπλων εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Η κλιμάκωση αυτή οφείλεται κυρίως στην λυσσαλέα επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του.

Οι ΗΠΑ στην προσπάθεια τους να αντιστρέψουν την πολύπλευρη κρίση τους (οικονομική, κοινωνική, πολιτική) θέλουν να περιορίσουν αποφασιστικά τη Ρωσία και στο βάθος την Κίνα, που όμως έχουν πλέον αρκετή ισχύ και προσπαθούν να απαντήσουν, προωθώντας τα δικά τους σχέδια. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια σύγκρουση που θα κρίνει την επόμενα παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη. Αυτή τη στιγμή η κυριαρχία των ΗΠΑ αμφισβητείται σοβαρά από την Ρωσία και την Κίνα. Έτσι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός απαντά με νέους εξοπλισμούς, ενίσχυση παλιών και δημιουργία νέων βάσεων σε μια προσπάθεια περικύκλωσης και αποκοπής των εμπορικών δρόμων Ρωσίας- Κίνας.

Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα ενάντια στο σφαγείο του πολέμου.
Ένας πόλεμος στη Μ. Ανατολή σημαίνει γενίκευση του πολέμου, σχεδόν παγκόσμια. Η απευθείας σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας, η τεράστια ισχύς των σύγχρονων συμβατικών και πυρηνικών όπλων, η αδίστακτη χρήση κάθε είδους αντιδραστικής δύναμης και καθεστώτος από τους ισχυρούς του πλανήτη (Ισλαμικό Κράτος, ακροδεξιοί και φασίστες κ.ά.), κάνει μια τέτοια προοπτική απίστευτα τρομακτική. Το βιοτικό επίπεδο και οι δημοκρατικές ελευθερίες μας, που έτσι κι αλλιώς χτυπιούνται σκληρά απ’ την κρίση, θα γίνουν παρανάλωμα για να κινηθεί η μηχανή του πολέμου. Απειλείται μια συνολική καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού και της ίδιας της ανθρωπότητας. Η απύθμενη βαρβαρότητα που έχει ζήσει στο κορμί του ο λαός της Συρίας, αλλά και της κοντινής Υεμένης, είναι μια φρικτή υπενθύμιση, που κανείς μας δεν επιτρέπεται να ξεχνάει.

Να τελειώνουμε με τους πολεμοκάπηλους Τσίπρα- Καμμένο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ταχθεί απροκάλυπτα με τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως πόλος «σταθερότητας» της περιοχής. Ενισχύουν τις βάσεις ορμητήρια (Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Σούδα) ακόμα και αποθηκεύοντας πυρηνικά, δίνουν δισ. για νέους εξοπλισμούς, εντάσσουν τη χώρα σε επιθετικούς άξονες με τα πιο φιλοπόλεμα, αντιδραστικά, αιμοσταγή καθεστώτα (Ισραήλ, χούντα Αίγυπτου). Αυτές είναι οι μνημονιακές δυνάμεις στην χώρα, παλιες και νέες, που μας προσφέρουν, τυχοδιωκτικά και κυνικά, ως κρέας στα κανόνια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό του «εθνικού συμφέροντος» και της «πατρίδας».

Μοναδική διέξοδος η κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών
Η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βγούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα αντιπολεμικό, διεθνιστικό κίνημα, μοναδική λύση ενάντια στο σφαγείο ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Οι φοιτητές πρέπει να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή τη κατεύθυνση. Μέσα από τους συλλόγους και τις γενικές μας συνελεύσεις να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις και με καταλήψεις και μαχητικές μορφές πάλης να παλέψουμε δίπλα στους εργαζόμενους για το σταμάτημα του πολέμου.


  •   Κάτω η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  •  Κάτω ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Άσυλο σε πρόσφυγες και μετανάστες- Ανοιχτά σύνορα- Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας
  • 'Εξω από ΕΕ-ΝΑΤΟ- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο- Να κλείσουν τώρα οι βάσεις
  • Αντιπολεμικός - Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας όλων των λαών της περιοχής