Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΙ Αθήνας: Το σήριαλ ΠΑ.Δ.Α. και ΣΕΥΠ δεν έχει τέλος! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ


Το σήριαλ ΠΑ.Δ.Α. και ΣΕΥΠ δεν έχει τέλος!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Μετά την αποτυχία της οριστικής κατάργησης των 5 συγχωνευμένων τμημάτων που αποτελούν το νέο υπερτμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, η διοικούσα επιτροπή επιστρέφει βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο το τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας. Η διορισμένη διοίκηση, αποδεικνύει πως βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία από το υπουργείο ώστε να ολοκληρώσει το σχέδιο των συγχωνεύσεων-καταργήσεων, καθώς στις συνελεύσεις εκτίθεται μη γνωρίζοντας το αντικείμενο σπουδών των δύο τμημάτων προτείνοντας την ενοποίησή τους διότι, όπως ισχυρίζεται, δεν έχουν καμία διαφορά!
Αυτή τη φορά, η διοίκηση έχει βρει και μερικούς ακόμα καλοθελητές, ώστε να προωθήσουν την κατάργηση, την πρόεδρο Α. Λάγιου αλλά και μερίδα καθηγητών του τμήματος της Κοινοτικής Υγείας, που αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των φοιτητών τους, τα υπονομεύουν και τους οδηγούν στην κατάργηση.
Μέσα από το γνωστό παζάρι για τον αριθμό των κοινών εξαμήνων, υποβαθμίζουν τα δύο τμήματα μετατρέποντάς τα σε 2ετή προγράμματα σπουδών, με τους φοιτητές των τμημάτων να χάνουν κάθε επαγγελματικό δικαίωμα. Αυτή την κατεύθυνση έτρεξε να υπερασπιστεί πρώτη η Α. Λάγιου με την αστεία τοποθέτηση, πως τα πανεπιστήμια δεν παρέχουν επαγγελματικά δικαιώματα με το πτυχίο, άρα έτσι πρέπει να γίνει και στο νεοϊδρυθέν ΠΑ.Δ.Α.. Να ενημερώσουμε την κ. Λάγιου πως τα πτυχία δεν αποτελούν απλά ένα χαρτί - πιστοποιητικό γνώσης ακαδημαϊκού χαρακτήρα, όσο και αν κόπτεται η ίδια οι όμοιοί της για το αντίθετο!
Φτάνει πια η κοροϊδία! Μέρα με τη μέρα οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια για το ΠΔΑ αποδεικνύονται φούμαρα και ακόμα είμαστε στην αρχή... Εάν θέλουν αναβάθμιση ας φροντίσουν να υπάρχουν καθηγητές από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους και όχι να έρχονται τον Δεκέμβριο και αν... Ας επισκευάσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην χρειάζεται να μοιραζόμαστε 40 άτομα 10 Η/Υ! Απ’ότι φαίνεται όταν δίνεις 300.000 ευρώ το δίμηνο για εργολαβία καθαριότητας, δεν περισσεύουν χρήματα για τις ανάγκες των φοιτητών.
Διοίκηση και υπουργείο παιδείας πρέπει να λάβουν τη απάντηση που τους αξίζει! Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις σπουδές και το μέλλον μας. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αγωνιστούμε, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε σπουδές και ζωή με αξιοπρέπεια!
* Καμία συγχώνευση-κατάργηση τμήματος
* Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο πτυχίο
* Αύξηση της χρηματοδότησης