Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΧΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Μόλις ένα μήνα μετά την επανεκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ έχουμε πάρει ήδη μία πρόγευση για το τι έχουμε μπροστά μας. Οι δολοφονικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μάστιγα για τους κατοίκους όλης της χώρας, καθώς απειλούνται άμεσα οι ζωές τους, τα σπίτια και οι περιουσίες τους. Οι νεκροί μέχρι τώρα ανέρχονται στους 5, ενώ δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν οι τραυματίες και το σύνολο των πυρόπληκτων. Από την Κέρκυρα ως την Ρόδο, ολόκληρη η Ελλάδα καίγεται, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους άρον-άρον, προκειμένου να γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Στην Αθήνα έχουν εκκενωθεί ήδη πάνω από 10 οικισμοί, ενώ στην Ρόδο 20.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Χωρίς να έχουν προλάβει να κλείσουν τις πληγές της προηγούμενης χρονιάς, εργαζόμενοι και φτωχοί απειλούμαστε με φυσική εξόντωση εξαιτίας των πυρκαγιών.

Η ευθύνη για τις φωτιές βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Το επιτελικό κράτος-μπάχαλο του Μητσοτάκη είναι πλήρως ανίκανο να αντιμετωπίσει αυτή τη κατάσταση, καθώς υπάρχουν τρομερές ελλείψεις προσωπικού, παντελής απουσία αντιπυρικών μέτρων. Φυσικά, δεν πρόκειται για τυχαίες «παραλείψεις» της κυβέρνησης, αλλά για μία συνειδητή εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους. Οι άχρηστοι – ευθυνόφοβοι της ΝΔ, μέχρι τώρα δεν έχουν προβεί σε ανάληψη ευθυνών. Αρκέστηκαν μόνο στην εξοργιστική δήλωση παραίτησης, του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος παραιτήθηκε και όσο η χώρα ήταν παραδομένη στις φλόγες, επέλεξε να φύγει διακοπές. Μάλιστα, για να αποφευχθεί η μεγαλύτερη φθορά της κυβέρνησης, τον «έπεισαν» να παραδεχτεί το λάθος του και να παραδώσει το υπουργείο στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο (νεοφιλελεύθερο λακέ του Μητσοτάκη) Γιάννη Οικονόμου!

Την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να έχει μόλις 11.500 μόνιμους πυροσβέστες και 54.400 αστυνομικούς! Τα ΜΜΕξαπάτησης, πρωτοστατούν ακόμη μια φορά στο πως θα ξεπλύνουν την κυβέρνηση από τις ευθύνες της, φορτώνοντας τις αιτίες αποκλειστικά στις υψηλές θερμοκρασίες και στο οργανωμένο έγκλημα ορισμένων πυρομανών. Όλοι μπορούν να φταίνε, για τους μόνους που απαγορεύεται να καταλογιστούν ευθύνες είναι για την κυβέρνηση της ΝΔ και για τους ημέτερούς τους.

Γίνεται ακόμη μία φορά ξεκάθαρο ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές μας. Την στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν πάνω σε καρότσες λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, οι εργοδοτικές δολοφονίες δίνουν και παίρνουν (όπως φάνηκε με την πρόσφατη δολοφονία εργαζόμενου από θερμοπληξία), η κυβέρνηση ενισχύει τους μηχανισμούς καταστολής και αυξάνει όλο και περισσότερο τις εξοπλιστικές δαπάνες. Ξοδεύουν εκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς για την Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα μας πετάνε ψίχουλα που ονομάζουν «pass» για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Μας σπρώχνουν καθημερινά όλο και πιο κοντά σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς με τον τούρκικο καπιταλισμό, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Μας δολοφονούν καθημερινά. Να περάσουμε στην αντεπίθεση! Καμία σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο καθημερινά αποδεικνύεται το πόσο επικίνδυνη και άχρηστη είναι για τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και την νεολαία. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας μέσα από σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονιές με κύριο αίτημα να διώξουμε την δολοφονική κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Με όπλο μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη να επιβάλουμε εδώ και τώρα ουσιαστικές λύσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, για την διάσωση του περιβάλλοντος και την προστασία της ζωής μας. Όσο αυτοί βάζουν τα κέρδη και τα συμφέροντά τους πάνω από τις ζωές μας, θα απειλείται διαρκώς η ζωή μας και θα θρηνούμε καθημερινά θύματα. Η μόνη λύση είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να σωθούμε από τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους που μας θέλουν για σφαχτάρια στον βωμό τις κρίσης. Μπορούμε να νικήσουμε, συγκροτώντας μία νέα αγωνιστική – επαναστατική πρωτοπορία του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Αυτή είναι η μόνη εγγύηση για τη ζωή και το μέλλον μας!

•          Άμεσες προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών και πλήρης εξοπλισμός των πυροσβεστικών σωμάτων

          Λεφτά για μέσα αντιπυρικής προστασίας – Όχι για αστυνομία και εξοπλισμούς!

          Μέριμνα για τους πυρόπληκτους και αναδάσωση των κατεστραμμένων περιοχών

          Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων