Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση της ΣΣΠ για τις συκοφαντίες και τις απειλές της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας

Το τελευταίο διάστημα, στο ΤΕΙ Αθήνας, έχουμε δεχτεί συκοφαντίες και λασπολογίες από την ΠΑΣΠ, φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, πως η ΣΣΠ στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, πως έχουμε κοινό ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές με το bloco (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) και άλλες ασυναρτησίες.
Το αποκορύφωμα της λασπολογίας ήρθε σε αντιπαράθεση συντρόφισσας με μέλη της ΠΑΣΠ κατά την διάρκεια ενημέρωσης των φοιτητών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενόψει της ψήφισης του νέου μνημονίου. Μόλις η συντρόφισσα αποκάλυψε την πολιτική τους ταυτότητα, που αποφεύγουν να παραδεχτούν δημόσια, ένα μέλος της ΠΑΣΠ σήκωσε ένα μπουκάλι απειλώντας την πως θα την χτυπήσει, ενώ τα άλλα δύο άρχισαν να διαδίδουν τα περί κοινού ψηφοδελτίου, πως στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Μάλιστα σε νέα αντιπαράθεση αναφέρθηκε ότι  τα συγκεκριμένα ψέματα αποτελούν πολιτική κριτική. Δεν δίστασαν να πουν μάλιστα πως όποτε κάνουμε μια κριτική με την οποία δεν συμφωνούν τότε θα μας βαράνε! Για αυτούς πολιτική κριτική σημαίνει ψέματα και τραμπουκισμοί!
Η ΣΣΠ δεν είχε και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παρατάξεις του, ούτε πριν γίνουν μηνημονιακοί ούτε φυσικά τώρα. Αγωνιζόμαστε αταλάντευτα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια ανεξάρτητα αν τα εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η επίθεση δεν είναι καθόλου τυχαία και σίγουρα ούτε το ότι γίνεται πριν από τις φοιτητικές εκλογές. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να συκοφαντήσει μία δύναμη που παρεμβαίνει με συνέπεια στο ΤΕΙ Αθήνας και προωθεί τους αγώνες και την αυτοοργάνωση των φοιτητών με μία αντικαπιταλιστική πολιτική και πρόγραμμα. Οι φοιτητές του ΤΕΙ γνωρίζουν μέσα από την δράση της ΣΣΠ πως είμαστε εκεί για να δώσουμε μαζί τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Το γνωρίζουν από το μπλοκάρισμα του ελέγχου στην σίτιση, όταν ο μεγάλο-εργολάβος ζητούσε 3ευρώ για ένα πιάτο φαγητό ανεξάρτητα εάν κάποιος δικαιούνταν δωρεάν σίτιση. Από τις κινητοποιήσεις μας για τα υπεράριθμα τμήματα, όταν αναγκάζονται να κάθονται τέσσερις φοιτητές σε έναν υπολογιστή. Από την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των φοιτητών που δικαιούνταν μετεγγραφή, όταν η διοίκηση δεν τους δεχόταν, κινητοποιήσεις που ήταν νικηφόρες.  Από τις προσπάθειές μας για την διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα και οι επιθέσεις που δεχόμαστε σαν φοιτητές, όταν αυτές οι δυνάμεις (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) παραδέχονται ευθέως ότι ο ρόλος τους είναι να εφαρμόζουν τα μνημόνια μέσα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όταν κάνουν «κρυφά» Δ.Σ. ώστε οι φοιτητές να μην μάθουν ποτέ τι αποφάσεις παίρνονται και να μην έχουν την δυνατότητα παρέμβασης.
Γνωρίζουν πάνω απ' όλα ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ από την καθημερινή μας πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και τα  μνημόνια, από την συμμετοχή μας στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις την ώρα που η ΠΑΣΠ προωθεί την αποπολιτικοποίηση και ασχολείται με πάρτυ και εκδρομές.

Στις 24 Μάη τους γυρνάμε την πλάτη!