Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ : Καταγγελία ενάντια στον τραμπουκισμό της ΚΝΕ-ΠΚΣ και την προσπάθεια φίμωσης της ΣΣΠ

Την Δευτέρα 4/12 ήρθαμε αντιμέτωποι με ακόμα ένα περιστατικό κατά το οποίο μέλη της ΚΝΕ-ΠΚΣ προέβησαν σε τραμπουκισμό συντρόφου - μέλους της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης.  Αφορμή η ανάρτηση πανό που ασκούσε πολιτική κριτική προς το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για τη θέση που έχει για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και την λογική της διαπραγμάτευσης που προωθεί, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο 3 τμήματα και στην συγχώνευση άλλα 2.

Αρχικά, μέλη της ΚΝΕ-ΠΚΣ πλησίασαν με ειρωνικό - επιθετικό ύφος απαιτώντας να κατέβει το πανό. Μετά την άρνηση μας, τα μέλη της ΚΝΕ-ΠΚΣ ξήλωσαν το πανό χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Πέρα από τη χρήση υβριστικών χαρακτηρισμών το μόνο επιχείρημα που χρησιμοποίησαν τα μέλη της ΚΝΕ-ΠΚΣ για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά τραμπουκισμού ήταν ότι η κριτική της πολιτικής του Μ.Α.Σ. αποτελούσε βεβήλωση του ΚΚΕ! Το απαράδεκτο αυτό γεγονός αποτελεί προσπάθεια πολιτικής φίμωσης, καθώς μιλάμε για αυταρχική επιβολή της ΚΝΕ-ΠΚΣ απέναντι στο δικαίωμα της διαφορετικής άποψης και της πολιτικής κριτικής!
Η ΚΝΕ-ΠΚΣ θεωρεί πως κατέχει την απόλυτη αλήθεια και πως είναι η μόνη δύναμη που αγωνίζεται. Γι αυτό το λόγο όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις και αγωνιστές είναι «προδότες», «προβοκάτορες» και στηρίζουν την κυβέρνηση, άρα πρέπει να αντιμετωπιστούν με λασπολογίες, ύβρεις, τραμπουκισμούς και βία. Αυτή η λογική προέρχεται από την σταλινική καταβολή που έχει οδηγήσει σε αμέτρητες ήττες και προδοσίες το εργατικό κίνημα.
Όπως έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν, για την ΚΝΕ-ΠΚΣ οι πολιτικές διαφωνίες επιλύνονται αποκλειστικά με βία και οι έννοιες του πολιτικού διαλόγου και της εργατικής δημοκρατίας είναι άγνωστες στα μέλη της! Αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι ακόμα μια απόδειξη του καθεστωτικού ρόλου της ΚΝΕ-ΠΚΣ, πρόκειται για μία δύναμη που επιχειρεί την καταστολή κάθε κινητοποίησης που ξεφεύγει από τα στενά όρια ελέγχου της, ειδικά όταν αυτή βασίζεται στην αυτοοργάνωση των φοιτητών. Ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή με την συγχώνευση των δύο ΤΕΙ δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση με τις αυταπάτες για διάλογο και διαπραγμάτευση με το υπουργείο.
Οι απολυταρχικές αυτές λογικές επιβολής και φίμωσης δεν έχουν θέση στους φοιτητικούς συλλόγους! Να καταπολεμήσουμε τις πρακτικές βίας και επιβολής από πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο και ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι αποτελούν ιδιοκτησία τους!! Δεν δεχόμαστε τις πρακτικές εκφοβισμού και ούτε κάνουμε εκπτώσεις στο δικαίωμα μας να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψη μας και να ασκούμε πολιτική κριτική!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να λειτουργούν με βάση τις αρχές της εργατικής δημοκρατίας, με σεβασμό, διάλογο και κριτική και όχι με βάση τους τραμπουκισμούς και τη βία. Με όπλο την αυτοοργάνωση και τους μαχητικούς αγώνες θα προχωρήσει το φοιτητικό κίνημα σε μια ανασύνθεση στο εσωτερικό του ενισχύοντας τις επαναστατικές και αγωνιστικές δυνάμεις γυρνώντας την πλάτη σε αυτή την αντιδραστική δύναμη.