Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

     
Αθήνα:28-30/6 πάρκο Γουδί - Θεσ/νίκη: 28-29/6 πάρκο Ξαρχάκου

Εν έτη 2019 οι πόλεμοι, αλλά και και η απειλή γιγάντωσης τους, είναι πιο επικίνδυνοι από πότε. Από τη Συρία που κοντεύει να κλείσει μια δεκαετία ως χαοτική εμπόλεμη ζώνη, μέχρι την Υεμένη και την Λιβύη όπου οι πόλεμοι έχουν δημιουργήσει από πρωτοφανή σκλαβοπάζαρα μέχρι λιμούς. Μέσα σε αυτή την κατάσταση οι ιμπεριαλιστές απειλούν με πόλεμο τη Βενεζουέλα και το Ιράν, προετοιμάζοντας όλεθρο. Όλα αυτά για να ξεπεράσουν την παγκόσμια κρίση του συστήματος που αναμένεται να επιδεινωθεί.

 Μέσα σε αυτή τη κατάσταση οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, αυξάνονται και αναμένονται να αυξηθούν και άλλο καθώς η κλιματική αλλαγή που προκαλούν οι πολιτικές της αστικής τάξης θα δημιουργήσει και αυτή μεγάλα κύματα μετανάστευσης. Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο η Ε.Ε., στο σύνολο, της υιοθετεί όλο και περισσότερο αντιμεταναστευτικές πολιτικές με αποκορύφωμα τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που πρακτικά εξοντώνει τους μετανάστες σε φυλακές της Τουρκίας, στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης ή μετατρέποντας τη μεσόγειο σε υγρό τάφος μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από την φρίκη και βρίσκουν απέναντι τους τις φρεγάτες του ΝΑΤΟ και της FRONTEX.
Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία, σε αυτό το πλαίσιο, διασπείρονται στην ελληνική κοινωνία από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια μέχρι τα ελληνοτουρκικά, προσπαθώντας να μας περάσουν πως η λύση απέναντι στη λιτότητα είναι ο κανιβαλισμός. Είτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση ΝΔ και οι δύο έχουν δείξει στη πράξη ότι εκφράζουν αυτόν τον κανιβαλισμό υποτασσόμενοι στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό με φιλοπολεμική/φιλονατοϊκή ατζέντα, με τη συμφωνία των Πρεσπών για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα δυτικά Βαλκάνια και τον άξονα Ελλάδας, Κύπρου με τη δικτατορία της Αιγύπτου και το φασιστικό κράτος του Ισραήλ. Παράλληλα έχουν εφαρμόσει ακρoδεξιές πολιτικές με στρατόπεδα συγκέντρωσης-hotspot, όπου φυλακίζουν μετανάστες και πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από κοινού καλύπτουν την ρατσιστική δολοφονία του Εbuka στο ΑΤ Ομονοίας ενώ η δικαιοσύνη ήδη έχει ρίξει στα μαλακά δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Ένα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Όσο οι εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις φουντώνουν δίπλα σε πολεμικές κραυγές, τόσο περισσότερο ντόπιοι και μετανάστες εργάτες, φτωχά λαϊκά στρώματα και πρόσφυγες θα κινδυνεύουν. Πρέπει άμεσα να οργανωθούμε παλεύοντας με ενότητα και για την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου καταγωγής και όλων των λαών ανεξάρτητα ποιοι την κυβερνάνε. Η οικοδόμηση ενός τέτοιου κινήματος είναι και η μόνη απάντηση που έχουμε στη φρίκη που μας ετοιμάζουν.


  •      Άσυλο, ανοιχτά σύνορα, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

  •       Σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων, των λαών και των μειονοτήτων

  •        Μάυρο σε όλους τους μνημονιακούς, εθνικιστές, υποτακτικτικούς των ιμπεριαλιστών. Έξω από ΝΑΤΟ-ΕΕ

  •     Κάτω ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις


Διεθνιστική πάλη των λαών ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο