Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ: ΚΑΤΩ Η ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ! Καταγγελία της ΣΣΠ για τα βίαια περιστατικά, στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, την Τρίτη 4/6



Την Τρίτη 4/6, μέλη φοιτητικών συλλόγων παρευρέθηκαν στο γραφείο του πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα, με σκοπό να διεκδικήσουν την ανοιχτή διεξαγωγή των συνεδριάσεων της συγκλήτου. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης αυτής, ο πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, ο οποίος αποτελεί και μέλος της συγκλήτου, γρονθοκόπησε έναν από τους φοιτητές, γιατί ο φοιτητής ζήτησε το αυτονόητο – να μην τον βιντεοσκοπούν χωρίς την συναίνεση του!

Σε μια περίοδο, όπου τα πανεπιστήμια διαλύονται, υπό το βάρος της υποχρηματοδότησης και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση, οι φοιτητές έχουμε κάθε δικαίωμα να παρεμβαίνουμε και να απαιτούμε την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών και των μελών της συγκλήτου, έχουν επιλέξει συνειδητά, να εφαρμόσουν τις πολιτικές του υπουργείου, των μνημονιακών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.. Προσπαθούν υποκριτικά να μας πείσουν ότι διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση στα πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή που επιλέγουν αντί να προσλάβουν εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο να χρυσοπληρώνουν μεσάζοντες-εργολάβους. Έχουν επιλέξει στρατόπεδο και αυτό φαίνεται αφενός από τις δηλώσεις του αντιπρύτανη Λαόπουλου ότι «η λύση στην υποχρηματοδότηση είναι η επιβολή διδάκτρων και στα προπτυχιακά μαθήματα» και αφετέρου από το γεγονός ότι οι πόρτες της συγκλήτου φυλάσσονται από κλειδαριές και μπράβους, για να αποφύγουν τις έντονες διαμαρτυρίες των φοιτητικών συλλόγων.

Όποιος προσπαθεί να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα, θα μας βρει μπροστά του!
Καταγγέλλουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εφαρμογή των μνημονίων στην εκπαίδευση, το νόμο Γαβρόγλου, την πρόσφατη εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών πανεπιστημίων «άνοιξε την όρεξη» σε ένα αντιδραστικό μπλοκ καθηγητών. Τώρα με την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για ιδιωτικά πανεπιστήμια και το χτύπημα του ασύλου και του φοιτητικού συνδικαλισμού, αναθαρρεύουν ακόμα περισσότερο. Είναι οι ίδιοι που πάντα μπαίνουν απέναντι στους αγώνες των φοιτητών, που τους τελευταίους μήνες τσιρίζουν για άσυλο «ανομίας» και πιέζουν για την κατάργησή του, που είχαν υπογράψει την επαίσχυντη επιστολή υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ως μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ κλπ.
          Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να οργανώσει τους αγώνες του, ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία, κάθε λογής, ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, ενάντια στην διάλυση της εκπαίδευσης και συνολικά των μνημονιακών πολιτικών!