Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!


ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Όλοι στις Διαδηλώσεις

Πέμπτη 16/7

Θεσσαλονίκη: 19:00 Αγ. Βενιζέλου

Αθήνα: 19:00, Προπύλαια(Κοραή)


      Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες στο επόμενο διάστημα, με το οποίο, ουσιαστικά, καταργεί το δικαίωμα στις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις! Η συγκριμένη επίθεση εντείνει την βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση και την γιγάντωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που με πρόσχημα την πανδημία, αλλά και με την επιστροφή στην «κανονικότητα», δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο. Όσο επιβάλλουν νέα, ακόμα πιο σκληρά μνημόνια και μέτρα, για να σώσουν τον ελληνικό καπιταλισμό από τη χειροτέρευση της κρίσης, ΝΔ, μνημονιακοί και ελίτ της κερδοσκοπίας, της ρεμούλας και των σκανδάλων καταργούν το αναφαίρετο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», στρώνοντας τον δρόμο για ένα νέο «Ιδιώνυμο»! Για την ΝΔ, επιστροφή στην «κανονικότητα» είναι η πλήρης καταστρατήγηση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με ένα αχαλίνωτο ξεζούμισμα των εργαζομένων και της νεολαίας.
Το νομοσχέδιο επαναφέρει, από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, διατάγματα της χούντας, συμπληρώνοντας τα με ακόμα πιο αντιδραστικές πινελιές. Για να πραγματοποιηθεί διαδήλωση:
  • Θα δηλώνετε σε ηλεκτρονική πλατφόρμα της αστυνομίας ή του λιμενικού, η μέρα, η ώρα, το δρομολόγιο, η διάρκεια της πορείας, καθώς και ο σκοπός της!
  • Θα ορίζεται οργανωτής της διαδήλωσης, που θα έχει την πλήρη ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκειά της, θα πρέπει να συνεργάζεται με τις αστυνομικές «αρχές» και να υπακούει στις υποδείξεις τους. Ακόμα και σε κάποια αυθόρμητη συγκέντρωση θα πρέπει να οριστεί εκείνη την στιγμή κάποιος οργανωτής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η αστυνομική ή λιμενική «αρχή» δύναται να προβεί στη διάλυση της συνάθροισης.
  • Ακόμα και να δοθεί άδεια για συλλαλητήριο, οι «αρχές» θα έχουν το δικαίωμα, αν και όποτε αυτές το κρίνουν ότι μια διαδήλωση μπορεί να «διαταράξει την κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής, να επιβάλουν περιορισμούς ή ακόμα και να την «διαλύσουν» με κάθε τρόπο.
  • Η αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να «απομακρύνει από τον χώρο της συνάθροισης» οποιονδήποτε διαδηλωτή κρίνει «ύποπτο», χωρίς καμία αιτιολόγηση.
  • Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα παραπάνω διατάγματα θα κινδυνεύει με φυλάκιση έως 2 έτη.
Οι εξουσίες που δίνονται στην Αστυνομία θυμίζουν Χούντα!

     Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει απροκάλυπτα το ανελέητο της μίσος απέναντι στους εργαζόμενους, στην νεολαία και τους φτωχούς. Για να σώσουν τις τράπεζες και την αρπακτική ελίτ από την χρεοκοπία, ακολουθώντας το δόγμα «ότι χρειαστεί για το κεφάλαιο», φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στην νεολαία και τους εργαζομένους. Μέχρι τέλη Ιουλίου, θα ψηφίσουν περίπου 24 εργατοκτόνα νομοσχέδια, ενώ ετοιμάζουν ένα νέο ακόμα πιο βάρβαρο μνημόνιο. Αντί να πάρουν μέτρα για την ενίσχυση των εργαζομένων και του δημόσιου συστήματος υγείας, ενόψει ενός επόμενου κύματος κορονοϊού, επιτίθονται σκληρά σε όλα μας τα δικαιώματα. Οι αντεργατικές Π.Ν.Π. μονιμοποιούνται και διαλύουν μια για πάντα την εργατική νομοθεσία, παγιώνουν την μερική και την εκ περιτροπής εργασία και ταυτόχρονα καταργούν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης. Στην παιδεία, το νομοσχέδιο Κεραμέως ξηλώνει εξ ολοκλήρου την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, φέρνοντας την γενίκευση των διδάκτρων σε όλα τα επίπεδα, με την θέσπιση των ξενόγλωσσων και των θερινών προγραμμάτων σπουδών. Αυτό που θα απομείνει είναι ένα Πανεπιστήμιο-Αγορά, από το οποίο θα αποκλείονται τα παιδιά των εργατών και των φτωχών λαϊκών οικογενειών.
      Η χουντικού τύπου απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων αποτελούσε ανέκαθεν στόχευση στην μνημονιακή νεοφιλελεύθερη ατζέντα του Μητσοτάκη. Γνωρίζουν ότι για να μπορέσουν να  τσαλαπατήσουν και να ξηλώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να ενισχύσουν και να ισχυροποιήσουν  το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, σαν τον μόνο τρόπο για να επιβάλλουν την «νέα κανονικότητα». Με προμετωπίδα το δόγμα «Νόμος και Τάξη», τα ΜΑΤ του Κούλη, επιτίθενται και ξυλοκοπούν την νεολαία στις πλατείες, συλλαμβάνουν και τραμπουκίζουν μαθητές, διαλύουν βίαια οποιαδήποτε μαχητική αντίδραση (π.χ.κινητοποιήσεις στον Βόλο), με την κάλυψη και την ασυλία της κυβέρνησης και των λοιπών μνημονιακών. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο, ώστε να μην σηκώνουμε κεφάλι ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, τα καθεστώτα αποικίας χρέους και μνημονίων διαρκείας που μας επιβάλουν.
     Θέλουν μια νεολαία αποκοιμισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει. Η ιστορία του ελληνικού εργατικού και φοιτητικού κινήματος, σε συνδυασμό με το κύμα εξεγέρσεων και κινητοποιήσεων σε μια σειρά από χώρες (Αμερική, Γαλλία, Χιλή κ.α.) αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κοινωνία δεν έχει χάσει την ικανότητά της να οργανώνεται, να παλεύει και να πετυχαίνει σημαντικές νίκες. Ο ξεσηκωμός της αμερικάνικης νεολαίας απέναντι στην καταστολή και τις ανισότητες, έχει πυροδοτήσει εξεγέρσεις και αγώνες σε όλο τον κόσμο, τρομοκρατώντας της παγκόσμια ελίτ. Αυτό είναι που φοβούνται, όχι μόνο η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, αλλά κάθε λογής μνημονιακός και λακές των ελίτ – παράσιτων, για αυτό κατήργησαν το Άσυλο και προχωρούν τώρα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις.

Τέτοια νομοσχέδια όχι μόνο δε μας τρομοκρατούν, αλλά μας εξοργίζουν!

Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Στο δρόμο που έστρωσαν οι εργαζόμενοι και η νεολαία σε ΗΠΑ, Χιλή, Γαλλία να βαδίσουμε και εμείς. Να εξεγερθούμε απέναντι στην δικιά μας νεοφιλελεύθερη χούντα. Οι δρόμοι θα κλείνουν με εντολή του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας και όχι με τις υποδείξεις/εντολές της Αστυνομίας και της κυβέρνησης! Να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων, να οργανωθούμε και με μαχητικά μέσα πάλης να απαντήσουμε στις απανωτές επιθέσεις στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, με κάθε κόστος!
  • Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις – Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης!
  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας! Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία! 
  •  Μαζική και μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων! 
  •  Οι δρόμοι ανήκουν στο δίκιο και στους αγώνες των φοιτητών, των  εργαζομένων και  των φτωχών!