Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις!

Να βάλουμε φρένο στην κατασταλτική αποθράσυνση της Κυβέρνησης!

Η αποθράσυνση της ΕΛ.ΑΣ και των πολιτικών της προϊσταμένων δεν έχει τέλος! Από το πρωί της Δευτέρας 17/8, αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν εκκένωση της κατάληψης «Terra Incognita» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Η εκκένωση της κατάληψης είναι ακόμα μια στις δεκάδες εκκενώσεις που ξεκίνησαν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και που θα συνεχίσουν αν δεν μπει ένα φρένο από το κίνημα! Το κτήριο που στεγάζεται η κατάληψη ανήκει στο ΑΠΘ και δεν είναι τυχαίο πως ενώ η Terra Incognita υπάρχει πάνω από μια 10ετία, εκκενώνεται 1 χρόνο μετά την έλευση του προσκείμενου προς την κυβέρνηση πρύτανη του ΑΠΘ, Παπαϊωάννου!

Η επίθεση στο κίνημα και στις δομές του είναι ένα από τα «λαμπρά» έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τρέμουν στην ιδέα ότι η νεολαία ακόμα βρίσκει τον τρόπο να πολιτικοποιηθεί και κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν. Αφού ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2019 με εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια, κατάργηση του ασύλου και εκκενώσεις στεκιών στα πανεπιστήμια (δε ξεχνάμε προφανώς και τον οπλισμένο ασφαλίτη στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ), τον Ιούνιο του 2020 πέρασε τον χουντικό νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δίνοντας το ελεύθερο στα ΜΑΤ να ξεχυθούν στους δρόμους και να ξυλοκοπούν αδιάκοπα όποιον/α αντιστέκεται, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως στο αστικό κράτος η βία μπορεί να καταδικάζεται από όπου και αν προέρχεται εκτός αν την ασκεί το κράτος!

Η οικονομική κρίση που ερχόταν και επιταχύνθηκε με τον Κορονοϊό, επιβάλει νέα μνημόνια και αυτά δε μπορούν περάσουν αν δεν οικοδομηθεί πρώτα ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στόχο θα έχει να τσακίζει κάθε αντίθετη φωνή, χωρίς συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα για την νεολαία και τους εργαζόμενους, που θα επικρατεί το δίκιο των αφεντικών-μαφιόζων. Ένα κράτος όπου θα σε σαπίζουν στο ξύλο μέχρι θανάτου, όπως έγινε με τον Βασίλη Μάγγο στον Βόλο!

Σε όλη αυτήν την επίθεση η νεολαία πρέπει να δείξει άμεσα αντανακλαστικά και να βάλει φρένο εδώ και τώρα! Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης θα το γκρεμίσουμε στο δρόμο με τους μαχητικούς μας αγώνες! Με όπλο μας την αυτοοργάνωση (επιτροπές, συνελεύσεις κ.α.) να μην επιτρέψουμε άλλο ξύλο, άλλες δολοφονίες από την αστυνομία και να ρίξουμε όλους τους μνημονιακούς μια και καλή! Να παλέψουμε για ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων-φτωχών-νεολαίας για μια ενωτική, μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών! Να διαδηλώσουμε μαχητικά στην ΔΕΘ.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ