Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ! ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9, 18.00 - ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9, 18.00   ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ  

Οι μαινόμενες πυρκαγιές του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τους πάνω από 13.000 δολοφονημένους από την εγκληματική κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας καταδεικνύει για πολλοστή φορά την ανικανότητα της ΝΔ.  Η νέα οικονομική κρίση ξεκίνησε ήδη να διαφαίνεται από το 2019 και επιταχύνθηκε από το ξέσπασμα της covid-19. Το χρέος έχει εκτοξευτεί στο 210% του ΑΕΠ, η πραγματική ανεργία αναμένεται ως το τέλος του 2021 να φτάσει στο 30%. Ένα πιθανό 4ο lockdown το φθινόπωρο θα σφραγίσει   την χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας για 2η φορά μέσα σε μία 10ετία. Τα τυχοδιωκτικάάνοιξε-κλείσε” εδώ και 1,5 περίπου χρόνο με τα επιδόματα φτώχειας των 534 ευρώ, καθώς και τα εκατομμύρια ανέργων και υποαπασχολούμενων, φανερώνουν την εξαθλίωση της κοινωνίας και προμηνύουν το ζοφερό μέλλον που αναμένεται για εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα.

            Οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ και η αδιαφορία που εδώ και σχεδόν 2 χρόνια επιδεικνύει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της πανδημίας ευθύνονται για τους θανάτους πάνω από 13.000 θυμάτων. Οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν πλέον, ούτε με ρυθμούς χελώνας, αλλά    έχουν παγώσει στο 53%, τη στιγμή που η μετάλλαξη Δ καλπάζει και επιτίθεται με έντονα συμπτώματα ακόμη και σε εμβολιασμένους. Την αποκλειστική ευθύνη για αυτήν την κατάσταση την έχει η κυβέρνηση της ΝΔ με την καθόλα εγκληματική και ανίκανη πολιτική της. Το κατακρεουργημένο ΕΣΥ ασφυκτιεί, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν, με τη ΝΔ να σφυρίζει αδιάφορα θέτοντας ως προμετωπίδα αντιμετώπισης της covid-19 το αντιδραστικό δόγμα περί “ατομικής ευθύνης”. Αφήνει στο έλεος τους τα φτωχά-λαϊκά στρώματα και την νεολαία δίχως κανένα ουσιαστικό μέτρο, όπως θα ήταν η γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, η μαζική αύξηση των ΜΕΘ, τα έγκαιρα test και εμβολιασμοί για όλη την κοινωνία. Όμως, η επίθεση του Μητσοτάκη και της συμμορίας του δε σταματά εδώ. Επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ως ένα μέτρο όχι για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά ως ένα αυταρχικό και κατασταλτικό μέτρο, για να διχάσει, για να δικαιολογήσει απολύσεις, αναστολές εργασίας και για να μην παραδεχθεί τις βαρύτατες ευθύνες που φέρουν αυτή και οι εργοδότες. Κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης αυτή την περίοδο είναι να ανοίξει τον δρόμο για τις επόμενες επιθέσεις που ετοιμάζει, όπως είναι ένα ακόμα μνημόνιο στις πλάτες των εργαζόμενων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Παράλληλα, η περιβόητη «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απάτη και συνεχίζει να αποτελεί σε ένα βαθμό κίνδυνο για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, με την λογική του «μικρότερου κακού».

            Πάνω σε αυτές τις πληγές που δεν πρόλαβαν να κλείσουν, προστέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση φέρουν οι ξένες και η ντόπια ελίτ και τα πολιτικά τους επιτελεία, που θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού. Η έκταση των κατακαμένων στρεμμάτων γης ξεπερνά το 1 εκατομμύριο και στο σύνολό τους οι φωτιές φτάνουν πάνω από τα 600 μέτωπα. Μόνη υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που βρήκε “στρωμένο τον δρόμο” από τις  προηγούμενες κυβερνήσεις. Στα πλαίσια της ακραίας λιτότητας στις κοινωνικές δαπάνες, δεν μερίμνησε καθόλου για σχέδια πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης! Φυσικά θα έρθουν πλημμύρες στις καμένες εκτάσεις, πράγμα που με τη σειρά του συνεπάγεται θανάτους, καταστροφή λαϊκών περιουσιών. Φυσικά πάνω στα αποκαΐδια των δασικών εκτάσεων περιμένουν να “επενδύσουν” οι ιδιώτες – αρπακτικά με τις ευλογίες της κυβέρνησης (βλ. αιολικά πάρκα, κ.ά.).

            Η παραπάνω αφόρητη και όλο και πιο αβίωτη οικονομική- πολιτική κατάσταση αντικατοπτρίζει τις ολέθριες επιπτώσεις της στον κοινωνικό ιστό. Περίπου το 50% της κοινωνίας ζει στο όριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης, με το βιοτικό επίπεδο να καταβαραθρώνεται διαρκώς. Η ποινικοποίηση της κοινωνικής ζωής, ειδικά με τα ατελέσφορα- αλλεπάλληλα lockdowns και το παγιωμένο καθεστώς τηλεργασίας οδηγεί στην εκτόξευση ψυχολογικών πιέσεων, στην περιθοριοποίηση και στην πλήρη ατομικοποίηση.

Επίθεση της κυβέρνησης σε σχολεία, πανεπιστήμια και εργασιακά δικαιώματα!

          Η σήψη της κυβέρνησης των α(χ)ρίστων της ΝΔ δε σταματά στα παραπάνω. Όλο το προηγούμενο διάστημα πέρασε νύχτα αντιεκπαιδευτικούς     νόμους με κύριο αυτόν των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που κάνει παρελθόν το δημόσιο-δωρεάν χαρακτήρα των πανεπιστημίων φέρνοντας δίδακτρα, κάμερες, πειθαρχικά συμβούλια και την πανεπιστημιακή αστυνομία! Στοχεύουν στην  πλήρη ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και επιδιώκουν να ευθυγραμμίσουν τα δημόσια σχολεία με το νέο καθεστώς αυτονόμησης των σχολικών ιδρυμάτων και αξιολόγησης των καθηγητών. Για να μην αναφερθούμε, στις διαγραφές φοιτητών/φοιτητριών που ξεπερνούν τα ν+2 έτη σπουδών- διάταξη που φωτογραφίζει τόσο τα παιδιά εργατικών οικογενειών όσο και τους φοιτητές που συνδικαλίζονται. Ακόμα, εφαρμόστηκε ήδη η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις πετώντας πάνω από 25.000 μαθητές εκτός των πανεπιστημίων!

            Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Κεραμέως ετοιμάζει νέο ν/σ που χτυπά θανάσιμα τον φοιτητικό συνδικαλισμό, τις δομές αυτοοργάνωσης και πάλης που διαθέτουμε ως τα μοναδικά όπλα, για να αντιπαλέψουμε την ακραία και ολόπλευρη επίθεση που δεχόμαστε ως φοιτητές. Η ταφόπλακα στον φοιτητικό συνδικαλισμό προβλέπει: α) κατάργηση φοιτητικών παρατάξεων, β) εκλογές με ενιαία “απολιτίκ” ψηφοδέλτια, γ) διεξαγωγή συνελεύσεων με ηλεκτρονικές διαδικασίες. Συνεπώς, στα αμφιθέατρα θα παρελαύνουν τα γαλάζια παιδιά της ΔΑΠ και των άλλων καθεστωτικών δυνάμεων (ΠΑΣΠ, BLOCO), προσπαθώντας να μας πείσουν για το νόμο που φέρνει την “δημοκρατία” και τον “εκσυγχρονισμό” των δημόσιων σχολών. Οποιαδήποτε άλλη δύναμη, θα θεωρείται παράνομη και θα διώκεται από τους ειδικούς φρουρούς του Χρυσοχοΐδη!

            Αυτή η επίθεση εδραιώνεται και στα εργασιακά με τον νέο νόμο Χατζηδάκη που θεσπίζει την 10ωρη, αμισθί εργασία και πληρώνει τον ιδρώτα των εργαζομένων με ρεπό! Επίσης, ποινικοποιεί την απεργία -ένα από τα πιο μαχητικά μέσα πάλης που έχει στα χέρια του το εργατικό κίνημα- και επιβάλει την διεξαγωγή των ηλεκτρονικών συνελεύσεων στα σωματεία και το φακέλωμα των εργαζομένων στα χέρια κράτους και εργοδοσίας. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι οι συνδικαλιζόμενοι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις λίστες απολυμένων και πιθανότατα με τη νέα διάταξη για προειδοποιημένη απόλυση που ευνοεί διπλά τον εργοδότη. Αυτό γιατί αφενός ο εργοδότης “γλιτώνει” το 50% της αποζημίωσης και αφετέρου γιατί “απαλλάσσεται” από το ενδεχόμενο διεκδίκησης των δεδουλευμένων με εργατικό αγώνα, εφόσον κρίνεται παράνομη η προσέλευση του εργαζομένου στον χώρο εργασίας μετά την προειδοποίηση απόλυσης!

 

Τέρμα πια! Να βάλουμε τέλος στην άχρηστη & επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ που μας διαλύει το μέλλον!

            Η περσινή χρονιά έδειξε ξεκάθαρα, ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Έδειξε, επίσης, και τις δυνατότητες του κινήματος, μέσα από τις αντικατασταλτικές κινητοποιήσεις της νεολαίας, την Ν. Σμύρνη, την αναβολή εφαρμογής της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα του Χατζηδάκη. Αυτό το νήμα πρέπει να ξαναπιάσουμε και φέτος, μέσα από μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας και με τα πιο μαχητικά μέσα πάλης του φοιτητικού κινήματος, να διώξουμε μια και καλή την χρεοκοπημένη και ανίκανη κυβέρνηση του Μητσοτάκη! Να οργανωθούμε με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις! Με γενναίο ξεκίνημα και σταθμό την αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ στις 11/9, που πρέπει να λειτουργήσει ως πυροκροτητής για ευρύτερες κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις! Είναι καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε! Να ανατρέψουμε τη βάρβαρη κυβέρνηση της ΝΔ και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, για να υπερασπιστούμε τις ζωές, τις κατακτήσεις και το μέλλον μας!

 

§     Κάτω η επικίνδυνη κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας της ΝΔ – Να τους ρίξουμε με τους αγώνες μας μια και καλή!

§     Κάτω όλοι οι αντεκπαιδευτικοί νόμοι Κεραμέως – Όχι σε δίδακτρα, διαγραφές, παν. αστυνομία! Κάτω τα χέρια από τους Συλλόγους και τον φοιτητικό συνδικαλισμό!

§     Στα σκουπίδια ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη – Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, ελεύθερο συνδικαλισμό και την απεργία!

§     Λεφτά για Παιδεία, Υγεία, Κοινωνικές Ανάγκες – Όχι για Εξοπλισμούς, Καταστολή, Πλούσιους

§     Πραγματική ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές – Προστασία του περιβάλλοντος, όχι του κέρδους

§     Διαγραφή του χρέους! Έξω από Ευρώ και από τα σφαγεία ΕΕ – ΝΑΤΟ!