Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου σχετικά με το άνοιγμα των σχολών και τη διενέργεια της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου αποτελούν άλλο ένα άθλιο δείγμα της άκρως νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μετά από 1,5 χρόνο κλειστά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση επιχειρεί με τον πιο αισχρό τρόπο ένα άνοιγμα των σχολών, ανακοινώνοντας πως η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους ή σε όσους πραγματοποιούν 2 εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με το κόστος προφανώς να το φορτώνονται οι ίδιοι. Αποτελεί μια επαίσχυντη μέθοδο αποκλεισμού κομματιού των φοιτητών από την εκπαίδευση, από μια κυβέρνηση που δεν έχει δώσει ούτε ευρώ στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και έχει το θράσος να κουνάει το δάκτυλο στην υπόλοιπη κοινωνία και να μιλάει για ανεύθυνους. Εδώ πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι τα εμβόλια αποτελούν ένα πολύτιμο μέσο καταπολέμησης της πανδημίας, το οποίο πρέπει να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο, όμως η ανικανότητα της κυβέρνησης να εμβολιάσει καθολικά τον πληθυσμό και το πετσοκομμένο δημόσιο σύστημα υγείας καθιστούν τη διαχείριση της πανδημίας αδύνατη. Για άλλη μια φορά προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο δίπολο εμβολιασμένοι-αντιεμβολιαστές, μόνο και μόνο για να μετακυλήσουν το βάρος των δικών τους εγκληματικών ευθυνών, ενώ απειλούν κιόλας ότι όποιος φοιτητής δεν συμμορφωθεί θα κινδυνεύει με αναστολή των σπουδών του για ένα εξάμηνο!!
Παράλληλα, οι εξαγγελίες για εμβολιαστικά κέντρα σε κάθε ΑΕΙ μόνο προσβλητικές μπορούν να ακουστούν, αφού στον 1,5 χρόνο πανδημίας δεν δίνουν λεφτά για υγεία-παιδεία αλλά μόνο για εξοπλισμούς και αστυνομία, το μόνο προσωπικό που έχουν είναι οι μπάτσοι και οι μόνες υποδομές τα ΑΤ που ετοιμάζουν. Ακόμη, η κυβέρνηση μπροστά στη πλήρη αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, επιλέγει για άλλη μια φορά την αλλοίωση του δια ζώσης χαρακτήρα της εκπαίδευσης και αφήνει την ευθύνη στη κάθε σχολή να αποφασίσει πρωτοβουλιακά για το πώς θα διεξαχθεί η εξεταστική. Προφανώς, θα επικρατήσει πάλι η εξ αποστάσεως εξέταση, ως εύκολη λύση για τις διοικήσεις, καθώς όπως βλέπουμε τόσους μήνες με την τηλεκπαίδευση η πλήρης υποβάθμιση του γνωστικού αντικειμένου δεν σημαίνει για αυτούς τίποτα μπροστά στη μείωση του κόστους λειτουργίας. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία αυταπάτη για την παγίωση της χρήσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή τεστ, τα οποία προφανώς δε ζητούνται για τη προστασία της υγείας μας, αλλά για να υπάρχει ένας συνεχής έλεγχος εισόδου με τι γνωστές πλέον προφάσεις. Επιδιώκουν πανεπιστήμια αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία και κυρίως θέλουν να ξεριζώσουν οποιοδήποτε αγωνιστικό και μαχητικό κομμάτι από αυτά, είτε μιλάμε για αποκλεισμούς φοιτητών από μία κατάληψη είτε, το πιο βασικό, από μια γενική συνέλευση. Μπροστά σε όλα αυτά η απάντηση μας πρέπει να είναι μία, με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες και με βάση την αυτοοργάνωση των φοιτητών, να υπερασπιστούμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία και να παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και των εγκληματικών πολιτικών της.
• Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Καθολικός, ασφαλής εμβολιασμός για όλους. Να παρθούν άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων.
• Ριζική αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια Παιδεία, Υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες. ΟΧΙ για εξοπλισμούς - καταστολή -χρέος - πλούσιους.
• ΚΑΤΩ ο νόμος Κεραμέως. Αγωνιστικό άνοιγμα των σχολών με Συνελεύσεις-Συντονιστικά-Καταλήψεις. Όχι στο «λοκντάουν» των αγώνων της νεολαίας!