Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εισβολή ασφαλιτών στη ΣΘΕ του ΑΠΘ στις 9/12!

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ – ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Το βράδυ της Πέμπτης 9/12 μία ομάδα ασφαλιτών, χωρίς την παραμικρή πρόφαση, εισέβαλαν στο εσωτερικό της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, κρατώντας στα χέρια τους πτυσσόμενα γκλομπ, επιδεικνύοντάς τα προς τους παριστάμενους φοιτητές. Ταυτόχρονα, πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είχαν κατασκηνώσει στην είσοδο της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής επί της Εθνικής Αμύνης έτοιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή να εισβάλλουν και αυτοί μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Η αστυνομία προσπάθησε να προκαλέσει τους φοιτητές με την παρουσία της, με σκοπό να προκληθούν εντάσεις και έπειτα να εισβάλλει η ομάδα ΔΙΑΣ που βρισκόταν ακριβώς απ’ έξω και να προχωρήσει πιθανώς σε συλλήψεις και άγρια καταστολή. Τελικά, οι πραιτοριανοί του Θεοδωρικάκου, δεν βρήκαν το πάτημα που έψαχναν και αποχώρησαν από την ΣΘΕ, αφού τους απώθησαν οι φοιτητές που βρίσκονταν στον χώρο φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τα πειθαρχικά και τις διαγραφές.

Αυτή η εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ δεν είναι τυχαία! Πραγματοποιείται ως συνέχεια της αυστηροποίησης του νέου ποινικού κώδικα, της ωμής καταστολής και του άγριου ανθρωποκυνηγητού που εξαπέλυσαν οι συμμορίες των ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΜΑΤ στους διαδηλωτές της επετείου της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου σε ολόκληρη την πόλη. Γίνεται, επίσης, λίγες μέρες αφότου οι πρυτανικές αρχές ανακοίνωσαν τα σχέδια εκκένωσης και κατεδάφισης του Στεκιού του Βιολογικού, με την πρόφαση πως θα χρησιμοποιηθεί ως βιβλιοθήκη. Αυτοί που δεν δίνουν λεφτά σε βιβλιοθήκες, μέριμνα κτλ., τάχα τώρα νοιάζονται για ανέγερση νέας βιβλιοθήκης! Ξέχασαν, όμως να αναφέρουν και τη λύσσα τους ενάντια σε κάθε είδους πολιτικό στέκι μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων. Η άχρηστη και εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται τα τελευταία - βολικά για την κυβέρνηση και την αστυνομία – δημοσιεύματα, που έχουν πληθύνει εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα, με θέμα τα σκηνικά “βίας” και “εγκληματικότητας” εντός του ΑΠΘ. Η κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο και αμέσως εκμεταλλεύτηκε τα «γεγονότα» για να προχωρήσει τον σχεδιασμό της για την «φύλαξη» των πανεπιστημίων (εφαρμογή της ΟΠΠΙ, κάμερες, security και γενίκευση των ελέγχων). Άλλωστε, και ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας, Α. Συρίγος, σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχτηκε ότι η σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να τοποθετηθεί στο άμεσο διάστημα!  

Σαν να μην έφθαναν οι 40.000 μαθητές που έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, οι διαγραφές φοιτητών και τα πειθαρχικά (βλ. πειθαρχικό σε φοιτητή για αφισοκόλληση στο Πολυτεχνείο Κρήτης), οι έφοδοι της αστυνομίας το προηγούμενο διάστημα (π.χ. στις 22/2 κι 11/3 στην πρυτανεία ΑΠΘ με δεκάδες συλλήψεις, πρόστιμα και άγριο ξυλοκόπημα, την φετινή εισβολή των ΜΑΤ στην ΣΕΜΦΕ στο ΕΜΠ κ.ά.). Σαν να μην έφτανε το γεγονός πως άνοιξαν τις σχολές μας χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία μας και τώρα φέρνουν, στις 18/12, σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αποτελεί την χαριστική βολή στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση (κατάργηση τμημάτων, διάλυση πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων, συμβούλια ιδρύματος, δίδακτρα και παγίωση του ταξικού αποκλεισμού)! Με βάση τα παραπάνω, είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση βάζει τους μπάτσους στα πανεπιστήμια για να εξασφαλίσει την - ομαλή και χωρίς αντιδράσεις – πλήρη εφαρμογή του ιδιωτικοποιημένου και εμπορευματοποιημένου Πανεπιστημίου της «Αγοράς».

Να μην επιτρέψουμε να γίνουν φυλακές οι σχολές μας! Οι φοιτητές πρέπει άμεσα να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ν. Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και στον νέο νόμο Πλαίσιο. Να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων, να συμμετέχουμε μαζικά στις συνελεύσεις μας, στις συντονιστικές μας επιτροπές και τα Συντονιστικά των Γενικών Συνελεύσεων, να αντισταθούμε στην διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Με μαχητικά μέσα πάλης, με καταλήψεις και ένα αγώνα διαρκείας να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τον ν. Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και να μπλοκάρουμε την ψήφιση του νέου νόμου πλαισίου. Να εξεγερθούμε ενάντια στην επικίνδυνη και λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ,  για την αξιοπρέπεια, τις ζωές και το μέλλον μας!

  • OΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΠΠΙ, SECURITY, ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ.
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.