Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προκήρυξη της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης για τη διαδήλωση της ΔΕΘ στις 10/09/22

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ – Σάββατο 10/9, 6 μ.μ., Αγ. Σοφίας με Εγνατία

 

               Όλες οι προβλέψεις των αστικών επιτελείων για ανάπτυξη μετά την πανδημία διαψεύστηκαν. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κρίση, χειρότερη από τις προηγούμενες. Ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και καθεστώς Ζελένσκι είναι μόνο ένα κεφάλαιο στη σύγκρουση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με Ρωσία-Κίνα, που εξαπλώνεται (Ταϊβάν, Βαλκάνια κ.ά.) και απειλεί με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Οι στρατιωτικές δαπάνες εκτοξεύονται, η πυρηνική απειλή πλησιάζει...

               Η χρεοκοπία και ο τυχοδιωκτισμός του ελληνικής οικονομίας οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Κυβέρνηση και λοιποί μνημονιακοί (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.) μας εμπλέκουν στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στην απειλή του πολέμου. Δίνουν δισ. για εξοπλισμούς, μετατρέπουν όλη τη χώρα σε βάση του ΝΑΤΟ και αποθήκη πυρηνικών. Η ταξική πολιτική τους δεν κρύβεται. Μετά την παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, των πυρκαγιών, πλημμυρών κ.λπ., τα σκάνδαλα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, με κορυφαίο αυτό των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ. Οι τρομακτικές ανατιμήσεις σε (ενέργεια, νοίκια, τρόφιμα κ.ά.) μειώνουν τους πραγματικούς μισθούς, το βιοτικό μας επίπεδο. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προκάτοχοί της (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) ξεπούλησαν κάθε δημόσιο πλούτο (ΔΕΗ, βιομηχανίες, λιμάνια κ.ά.) και σειρά έχουν υγεία, παιδεία, ασφάλιση κ.λπ.. Τρία χρόνια τώρα, η κυβέρνηση χτύπησε όλα τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο ν. Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, χτυπά απεργία και συνδικαλισμό. Στρώνεται ο δρόμος της πλήρους ιδιωτικοποίησης σε οτιδήποτε έχει μείνει δημόσιο.

               Οι νόμοι Κεραμέως καταργούν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, θεσμοθετούν δίδακτρα, τον ταξικό αποκλεισμό, την «Αγορά της Εκπαίδευσης». Με τον νέο νόμο πλαίσιο η κυβέρνηση επιχειρεί να «βάλει την ταφόπλακα» στην δημόσιο πανεπιστήμιο. Η ΕΒΕ έκοψε 40.000 μαθητές από την τριτοβάθμια, αφήνοντας πολλές κενές θέσεις σε τμήματα. Στόχος τους είναι να διαλυθεί η δημόσια και δωρεάν παιδεία.

               Μοναδικό μέσο της κυβέρνησης για να διατηρηθεί στην εξουσία είναι η καταστολή. Φέρνει την πανεπιστημιακή αστυνομία, καταστρώνει σχέδια για «Βιβλιοθήκες» με σκοπό να οργιάζει με δολοφονικά χτυπήματα σε φοιτητές στο ΑΠΘ, στα Εξάρχεια, σε πορείες για απεργούς πείνας κ.λπ., ενώ ταυτόχρονα αφήνει ατιμώρητο κάθε φασιστοειδές, δολοφόνο κ.λπ. (Κορκονέας, Πατέλης, Λιγνάδης…). Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, δεν είναι μόνο ένα καθεστώς ή εκτροπή του Μητσοτάκη: είναι στρατηγική επιλογή όλου του αστικού μπλοκ, όσο μεγαλώνει η κρίση.

 

Δεν ματώνουμε άλλο για τα συμφέροντά τους. Να εξεγερθούμε – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

               Μέσα σε 1 χρόνο, έχουν ξεσπάσει σημαντικοί, ελπιδοφόροι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες (εκπαιδευτικοί, e-food, Cosco, ενάντια στην ΟΠΠΙ κ.λπ.). Η οργή μας δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στην απόρριψη ενός μισητού προσώπου, εναποθέτοντας ελπίδες στις αυταπάτες για «προοδευτική αλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσαν τον δρόμο στη σημερινή κατάσταση. Να ακολουθήσουμε τον δρόμο των εκρήξεων και εξεγέρσεων που ξεσπάνε σε Σρι Λάνκα, Χιλή, Κολομβία κ.ά. Να οργανώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, με επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Την εξέγερσή μας για να ρίξουμε τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μέχρι τη συνολική ανατροπή, την επιβολή μιας Κυβέρνηση των Εργαζομένων – της μόνης που μπορεί να εφαρμόσει ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας και να ανοίξει τον δρόμο στη μόνη λύση, τον Σοσιαλισμό.

 

  • Ενάντια σε Ακρίβεια και Φτώχεια. Αυξήσεις σε Μισθούς-Συντάξεις. Δημόσια Ενέργεια για όλους. Όχι διακοπές ρεύματος, πλειστηριασμοί λαϊκών σπιτιών. Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο σε τομείς-κλειδιά και υποδομές.
  • Ενάντια στον Πόλεμο. Σε Ελλάδα-Τουρκία: Κοινός αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις. Όχι στους Εξοπλισμούς. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ.
  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες. Προστασία του περιβάλλοντος, όχι του κέρδους.
  • Διαγραφή του Χρέους. Έξω από το Ευρώ και την ΕΕ. Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία.