Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

 ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η καταστολή δεν θα περάσει - Μαζικός αγώνας διαρκείας για να ρίξουμε την λαομίσητη κυβέρνηση της φτώχειας, του πολέμου και της βίας!

Όλοι στις διαδηλώσεις - Σάββατο - 17/9- 19:00

ΑΘΗΝΑ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΜΑΡΑ

ΠΑΤΡΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στις 16/9, γύρω στις 2 μμ, φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ, λόγω της παρουσίας στον χώρο ενός κλιμακίου της ΟΠΠΙ (Πανεπιστημιακή Αστυνομία). Οι μόλις μερικές δεκάδες φοιτητών που συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν, δέχθηκαν αναίτια άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ, με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς, με αποτέλεσμα 3 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με ανυπόστατες κατηγορίες.

Το ίδιο βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ πραγματοποιούνταν συναυλία στο αίθριο της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, τα ΜΑΤ απρόκλητα για ακόμη μία φορά εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου βάρβαρη επίθεση στους πάνω από 5.000 παρευρισκόμενους με υπέρμετρη χρήση χημικών και δακρυγόνων, μάλιστα σε ένα χώρο με περιορισμένες επιλογές διαφυγής. Η λύσσα των συμμοριών της ΕΛΑΣ δεν σταμάτησε ούτε μπροστά στο γεγονός ότι στη  συναυλία βρίσκονταν μωρά με τους γονείς τους, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που λιποθυμούσαν από τα χημικά. Η αστυνομία, αφού έπνιξε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στα χημικά και τους απώθησε εκτός πανεπιστημίου, προχώρησε σε ένα ντελίριο κρατικής καταστολής με το να κυνηγά τις χιλιάδες κόσμου με τις ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΟΠΚΕ, αλλά και με το να κάνει χρήση του «Αίαντα», για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Με ξυλοδαρμούς και χημικά χτύπησαν αλλεπάλληλα τους συγκεντρωμένους από το ΑΠΘ, μέχρι που τους απώθησαν ως το Άγαλμα Βενιζέλου.

Η επίθεση δεν ήρθε κεραυνός εν αιθρία! Αποτελεί συνέχεια των συνεχών κατασταλτικών επιθέσεων της αστυνομίας μέσα στο ΑΠΘ και σε ΕΚΠΑ-ΕΜΠ, στην προσπάθεια της λαομίσητης κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και το δόγμα «νόμος και τάξη». Αποτελεί συνέχεια της βάρβαρης επίθεσης στην φοιτητική συγκέντρωση της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη, 14/9, με την ΕΛΑΣ να εκδίδει «περιορισμό της διαδήλωσης»… 2,5 ώρες μετά το κάλεσμα της συγκέντρωσης για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα!!  Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του οξύνουν την στρατηγική της έντασης και προσπαθούν να επιβάλουν μία χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα, λόγω της τεράστιας οικονομικής και πολιτικής κρίσης (εμπλοκή στον πόλεμο, ακρίβεια, φτώχεια, παρακολουθήσεις κ.ά.). Γι’ αυτό επιχειρούν μια «φυγή προς τα εμπρός», με μοναδικό «εργαλείο» την καταστολή, για να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Η όξυνση, όμως, της καταστολής από την κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει επίσης ότι, από τους αγώνες των φοιτητών και της νεολαίας,δυσκολεύεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της. Τα ίδια θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και κάθε αστική δύναμη, καθώς αποτελεί στρατηγικό στόχο της αστικής ελίτ η οικοδόμηση αυτού του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα να εκμεταλλευτούμε την βαθιά κρίση της επικίνδυνης κυβέρνησης Μητσοτάκη και να οργανώσουμε σε σχολές, σχολεία, χώρους δουλειάς και γειτονιές ένα αγώνα διαρκείας. Να μετατρέψουμε τον αγώνα ενάντια στην ΟΠΠΙ και την καταστολή σε μία εξέγερση για να τους ανατρέψουμε, πριν μας πεθάνουν. Μόνο έτσι μπορούμε να μπλοκάρουμε αυτή τη χούντα που στήνουν μέσα στις σχολές, να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και να διώξουμε κάθε μνημονιακό κανίβαλο.

 

·           Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

·           Η κρατική τρομοκρατία δεν μας σταματά – Μαχητικός αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών – Να αφοπλιστεί η αστυνομία!

·           Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία και οι συμμορίες των ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια

·           Αγώνας ενάντια σε ακρίβεια, καταστολή, πόλεμο - Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες, όχι για τον πόλεμο και την αστυνομία!