Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η «1η ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ» ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΩΝ

 


Την Τετάρτη 10 Μάη, ημέρα των φοιτητικών εκλογών, γίναμε για άλλη μια φορά δέκτες των τραμπούκικων πρακτικών της ΠΚΣ/ΚΝΕστους Μηχανολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ. Νωρίς το πρωί, πριν αρχίσει να έρχεται κόσμος για να ψηφίσει, μια ομάδα από 15 μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ, περικύκλωσαν και επιτέθηκαν σε συνδικαλιστή-συνάδελφο της ΣΣΠ, εκλεγμένο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Με περίσσιο θράσος μάς ανακοίνωσαν ότι δεν θα έχουμε χώρο(!), σπρώχνοντας και βρίζοντας έσκισαν τις αφίσες μας και έβγαλαν το τραπεζάκι μας (από το σημείο όπου βρισκόταν και στις περσινές εκλογές).Τέτοιες αλήτικες επιθέσεις –που θα ζήλευε και η ΔΑΠ–, μακριά από τα μάτια των φοιτητών, αποδεικνύουν την πολιτική χρεοκοπία της ΚΝΕ, που όλο και περισσότερο καταφεύγει σε λεκτική και φυσική βία για να επιβληθεί.

Η «1η δύναμη πανελλαδικά», μετά το περσινό της αποτέλεσμα, μάλλον ξέχασε τις φωνασκίες για αριστερούς και δημοκρατικούς συλλόγους απέναντι στη ΔΑΠ και για ζωντανές ανόθευτες εκλογές χωρίς αποκλεισμούς. Αντίθετα, βγήκε στη φόρα το πολιτικό της αδιέξοδο και ενέτεινε αυτές τις πρακτικές απέναντι σε δυνάμεις στα αριστερά της, ως μοναδικό μέσο για την διατήρηση της θέση της. Εξάλλου, η επίθεση αυτή έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά τις επιθέσεις εναντίον αγωνιστών, για την κριτική που άσκησαν ενάντια στην στήριξη από το ΚΚΕ στη Βουλή του «επιδόματος δολοφονίας» 600 ευρώ στους μηχανισμούς καταστολής.

Η θέση της ΠΚΣ/ΚΝΕ για τις εκλογές ήταν ξεκάθαρη:πρέπει να γίνουν με τους δικούς της όρους και μόνο! Χαρακτηριστικά, στο προεκλογικό ΔΣ, σφετεριζόμενη την σφραγίδα του Συλλόγου –που έχει στην κατοχή της– έβαζε συνεχώς κωλύματα, με αποτέλεσμα αυτό να διαρκέσει 12 ώρες! Μοναδικός σκοπός: να επιβάλλει απόλυτα τους δικούς της όρους στον εκλογικό κανονισμό σε βάρος όλων των υπολοίπων δυνάμεων. Η ίδια στάση συνεχίστηκε στην καταμέτρηση των ψήφων, όπου μέσα από συνεχόμενα μπλοκαρίσματα της διαδικασίας άλλαζε και ερμήνευε κατά το δοκούν τον ήδη συμφωνημένο εκλογικό κανονισμό, παραμερίζοντας επανειλημμένα την αρμόδια εφορευτική επιτροπή!

Όλες αυτές οι εκφυλιστικές μεθοδεύσεις έχουν έναν στόχο: τη μετατροπή των Συλλόγων σε τσιφλίκια της ΚΝΕ. Όπου θα ασκεί πλήρη έλεγχο, αποφασίζοντας αυτή αν μικρότερες δυνάμεις δικαιούνται χώρο, να κατεβαίνουν στις εκλογές ή ακόμη και να εκφράζονται ελεύθερα! Δεν λείπουν εξάλλου τα παραδείγματα από Συλλόγους όπου επικρατεί και όπου χωρίς συνελεύσεις ή ούτε καν ΔΣ, εμφανίζει το όνομα των συλλόγων στις κομματικές παρελάσεις της, μέσα σε πλήρη άγνοια των φοιτητών. Για όλα αυτά, χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου και στις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, όσες πραγματικά θέλουν να υπερασπιστούν τη δημοκρατία μέσα στους συλλόγους: αυτές οι πρακτικές της ΠΚΣ/ΚΝΕ, που λειτουργούν σε βάρος του κινήματος, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια χλιαρή, τυπική και σύντομη διαμαρτυρία.

Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες επιθέσεις της ΠΚΣ/ΚΝΕ σε βάρος μας και τις εκφυλιστικές μεθοδεύσεις στις εκλογές. Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν στην πράξη αυτές τις πρακτικές και λογικές, όποια δύναμη τις αναπαράγει. Τέτοιοι εκφυλισμοί και τραμπουκισμοί διαλύουν και αποδυναμώνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες μας, δεν χωράνε στο φοιτητικό κίνημα. Η ΣΣΠ θα συνεχίσει την πάλη της για μια δημοκρατική λειτουργία στην εσωτερική ζωή των συλλόγων μας, που είναι απαραίτητος όρος για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος σε ενωτική, αγωνιστική κατεύθυνση. Γιατί ο πραγματικός εχθρός δεν είναι η όποια άλλη αριστερή δύναμη, αλλά ο Νόμος – Πλαίσιο, οι αστικές κυβερνήσεις, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που έχουν κηρύξει τον πόλεμο σε κάθε νέο, φτωχό, εργαζόμενο!