Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Έξω η αστυνομία από τις σχολές και τα δωμάτια μας

Καταγγέλλουμε την αστυνομική εισβολή στις παλιές εστίες του ΕΜΠ την Παρασκευή 26/5/23, με πρόσχημα την εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών. Μάλιστα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 5 ανήλικους (!) για διακίνηση ναρκωτικών, προβάλλοντας την εισβολή ως πάταξη της εγκληματικότητας. Είναι ακριβώς το ίδιο το σκηνικό που στήθηκε για να δικαιολογήσει ένα χρόνο πριν την δολοφονική εισβολή (πυροβολισμοί, σπασμένες πόρτες, καταστροφή δωματίων, κ.α.) της αστυνομίας στις ίδιες εστίες.

Βέβαια, φαίνεται ότι παρά το τεράστιο περσινό επικοινωνιακό σόου, που υποτίθεται ότι «καθάρισε» τις εστίες, η αστυνομία επιστρέφει αξιοποιώντας τις ίδιες ακριβώς αφορμές για την συστηματική καταπάτηση του ασύλου.Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση των δολοφόνων (όπως έδειξε όλη την προηγούμενη 4ετία) και η αστυνομία δεν ενδιαφέρονται για την πάταξη της εγκληματικότητας, ίσα ίσα είναι υπεύθυνοι και υπερασπίζονται το σύστημα που γεννάει αυτές τις κοινωνικές παθογένειες. Αν ενδιαφερόντουσαν για την κατάσταση στις εστίες μας δεν θα τις άφηναν να ρημάζουν τόσα χρόνια, χωρίς υποδομές και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, καθώς επίσης να  κλείσουν την συγκεκριμένη εστία για τα επόμενα 2 χρόνια -δήθεν για «ανακαίνιση»- για να την αναλάβει ιδιώτης μετά.  Ούτε θα εμπορευματοποιούσαν τη φοιτητική μέριμνα με τις διάφορες ΣΔΙΤ, επιβάλλοντας νοίκια για τα δωμάτια μας.

Η στιγμή της εισβολής μόνο τυχαία δεν είναι, έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την εκλογική επικράτηση της ΝΔ του Μητσοτάκη, που με βασικό δόγμα «την καταπολέμηση της ανομίας στα Πανεπιστήμια» έφτασε να θεσπίζει μέχρι και Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Το νέο αυτό σόου δεν επιδιώκει μόνο να ενισχύσει τον προεκλογικό λόγο της, αλλά αποτελεί μια εικόνα από το μέλλον, την καθημερινότητα μας και τον νέο γύρο λυσσασμένων επιθέσεων που θα επιδιώξουν οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ, αναθαρρεμένοι από την εκλογική επικράτηση τους.

Ξέρουμε καλά ότι αστυνομία δεν έρχεται για την «προστασία» των φοιτητών, αλλά για να διώκει αγωνιστές, να σπάει συνελεύσεις και καταλήψεις, προκειμένου να επιβάλει δια της βίας τους νόμους Κεραμέως και ιδιαίτερα τον Νόμο – Πλαίσιο. Είναι ξεκάθαρο πως το μόνο μέλημα των νεοφιλελεύθερων είναι να γίνουν τα πανεπιστήμια μας φυλακές, ώστε να ξεριζωθεί το φοιτητικό κίνημα και να διαλυθούν οι δομές του, για να επιβληθεί με αυτόν τον τρόπο η ΟΠΠΙ και να εμπορευματοποιήσουν τη δημόσια – δωρεάν παιδεία!