Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ανταπόκριση από συνελεύσεις εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου

 



Φοιτητικός Σύλλογος Ιστορικού

Την Τρίτη 14/11 πραγματοποιήθηκε εξ’ αναβολής Γενική Συνέλευση του Φ.Σ Ιστορικού-Αρχαιολογικού με παρόντα 39 μέλη. Οι ψήφοι των Πλαισίων διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ : 24

ΠΚΣ : 11

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : 2

ΛΕΥΚΑ : 2


Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφίας

Την τέταρτη 14/11 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Φ.Σ Φιλοσοφίας με παρόντα 26 μέλη. Οι ψήφοι των Πλαισίων διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ: 16

ΠΚΣ : 5

ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ : 2

ΛΕΥΚΑ: 3


Προχωράμε σε:

•          Συμμετοχή στην κατάληψη της Πρυτανείας, των Οικονομικών Υπηρεσιών και του κέντρου δικτύων, έως την Παρασκευή 17/11

•          Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική καταστολή, Τρίτη 14/11 ώρα 17:30 από την Νομαρχία – Να τιμωρηθούν τώρα οι δολοφόνοι του 17χρονου Ρομά,

•          Συμμετοχή στο Συντονιστικό Γ.Σ. την Πέμπτη 16/11 και ώρα 17:00 στην κατειλημμένη Πρυτανεία, για την οργάνωση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου

•          Διαδήλωση την Παρασκευή 17/11 και ώρα 18:00 από την λεωφόρο της Δόμπολης, για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η επίθεση στην εκπαίδευση και τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της, εντείνεται μετά την επανεκλογή της κυβέρνησης του Μητσοτάκη και την κατοχύρωση «πρόθυμων καλοθελητών» στα ΣΔ. Ο ταξικός αποκλεισμός γιγαντώνεται με την ΕΒΕ, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, το αυξανόμενο κόστος σπουδών, τις διαγραφές των φοιτητών που έχουν ξεπεράσει το ν+2. Υποβαθμίζουν διαρκώς τα πτυχία. Τα δικαιώματα που περιλαμβάνουν αποσπώνται και γίνονται εμπορεύματα. Επιτίθεντε με λύσσα στην φοιτητική μέριμνα με εξώσεις των πιο φτωχών φοιτητών, απαξίωση των υποδομών, επιβολή αντιτίμων σε λέσχες και εστίες. Κάνουν ότι μπορούν για να παρακάμψουν το άρθρο 16 και να δημιουργήσουν μια αγορά της εκπαίδευσης: Ιδιωτικοποιούν τη περιουσία και τις λειτουργίες των πανεπιστημίων, εφαρμόζουν την εγκληματική πολιτική των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), χαρίζοντας τις εστίες σε ιδιώτες οι οποίοι θα τις λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, εξισώνουν τα πτυχία ΑΕΙ-κολεγίων, προωθούν την ίδρυση παραρτημάτων κολεγίων του εξωτερικού. Μέσα και γύρω από τα πανεπιστήμια-σχολεία στήνεται μια αγορά με φροντιστήρια, κολέγια, κέντρα πιστοποιήσεων/προετοιμασίας για εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Δεν μας δίνουν επιλογή, παρά να οργανώσουμε την δική μας αντεπίθεση. 50 χρόνια πριν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η γενιά της Μεταπολίτευσης απέδειξαν ότι και οι πιο σιδηρόφρακτες δικτατορίες μπορούν να ανατραπούν, δίνοντας ελπίδα σε όλους τους λαούς. Με τους αγώνες τους κέρδισαν δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, εργατικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες. Δεν θα γίνουμε η γενιά που θα επιτρέψει την κατάργησή τους. Δεν θα αφήσουμε τα κοινωνικά αγαθά με τις ιδιωτικοποιήσεις να γίνουν βορά στα χέρια ιδιωτών-αετονύχηδων, δεν θα στερηθούμε και τα πιο βασικά αγαθά επιβίωσης από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και κερδοσκοπία, δεν θα επιτρέψουμε άλλες κρατικές δολοφονίες όπως των Τεμπών, της Πύλου, της Θεσσαλίας και των χιλιάδων θυμάτων της πανδημίας. Δε θα θυσιαστούμε άλλο για να πλουτίζουν μια χούφτα επιχειρηματιών/λαμόγιων, η πιο ληστρική και βρώμικη πολιτική ελίτ που συναγωνίζεται επάξια την Χούντα στο μίσος απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, των φτωχών και της νεολαίας, στην  διαφθορά και την αυταρχικότητα. Δεν θα μείνουμε θεατές ούτε μπροστά στην σφαγή και του Παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.

Ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε κάθε Διοίκηση καλοθελητή που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τις εγκληματικές πολιτικές της, εμείς πρέπει να προτάξουμε τα Πολυτεχνεία της γενιάς μας. Να τα οργανώσουμε μέσα από τους Συλλόγους και τις συνελεύσεις μας για να διώξουμε όλους αυτούς που τσακίζουν το μέλλον μας. Καλούμε κάθε φοιτητή, φοιτήτρια, νέο και εργαζόμενο να στηρίξει και να οργανώσει μαζί έναν αγώνα διαρκείας, με βασικό άξονα την ενότητα και την αυτοοργάνωση. Καλούμε όσους Φοιτητικούς Συλλόγους συνεδριάσουν και πάρουν μαχητικές αποφάσεις, να συμμετάσχουν στην κατάληψη της Πρυτανείας και στο Συντονιστικό των Γενικών Συνελεύσεων την Πέμπτη στις 16/11, για να οργανώσουμε την διαδήλωση της Παρασκευής 17/11, για να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του στο σήμερα.

 

Διεκδικούμε:

• Κατάργηση της απόφασης για θέσπιση διδάκτρων στα Μεταπτυχιακά.
• Κατάργηση της απόφασης για διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη.
• Άμεση βελτίωση των υποδομών του τμήματος – Θέρμανση για όλες τις ώρες των μαθημάτων.
• Κατάργηση του εγκληματικού νέου Εσωτερικού Κανονισμού που πετάει φοιτητές εκτός εστιών και στρώνει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των εστιών. Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών, επιδιόρθωση άδειων δωματίων. Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, της σίτισης και των υλικοτεχνικών υποδομών.
• Επαναπρόσληψη των άδικα απολυμένων εργαζομένων.
• Καμία εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων. Κάτω τα χέρια από την δημόσια και δωρεάν παιδεία.
• Κάτω τα χέρια από το άρθρο 16. Να μην ιδρυθούν παραρτήματα κολεγίων.
• Νίκη στην Παλαιστίνη. Κάτω του Σιωνιστικό κράτος δολοφόνος του Ισραήλ. Έξω από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ευρώ. Να κλείσουν οι βάσεις.
• Καμία συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία από αστυνομικό.