Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ.



ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη, αποτελεί μια βαριά ήττα για όλους αυτούς που επί 5 χρόνια διέλυαν τις ζωές και το μέλλον μας χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση. Για όλους αυτούς που καταπάτησαν βάναυσα κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία, που εξέθρεψαν ένα τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης για να καταστείλουν τους αγώνες μας και να φιμώσουν κάθε αντίθετη σε αυτούς φωνή. Η ήττα αυτή αποτελεί και μια πρώτη νίκη για τους εργαζόμενους και την νεολαία, μια πρώτη δικαίωση των σκληρών αγώνων που έδωσε τα τελευταία χρόνια.
Παρά την πρώτη νίκη ενάντια στην μνημονιακή χούντα, η πολιτική και νομοθετική της κληρονομιά συνεχίζει να μας απειλεί. Το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης παραμένει στη θέση του. Οι δεκάδες αντισυνταγματικοί και αντιδημοκρατικοί νόμοι, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ- ΔΙΑΣ, η δικαστική μαφία, και από κοντά τους τα ΜΜΕ και φυσικά οι καπιταλιστές και οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ βρίσκονται ακόμα εδώ. Αν και πολιτικά είναι αποδυναμωμένοι δεν έχουν διάθεση να κάνουν την παραμικρή παραχώρηση και είναι έτοιμοι με κάθε ευκαιρία να επιστρέψουν πιο λυσσασμένοι από ποτέ να συνεχίσουν το ’’έργο’’ τους από εκεί που το άφησαν.
Από τις 2 Μαρτίου οι πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα, με απεργία πείνας και άλλες δράσεις, με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο ενάντια στην ‘’αντιτρομοκρατική’’ νομοθεσία και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ. Οι φυλακές τύπου Γ, ψηφίστηκαν από την χουντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε πλήρη αντιστοιχία με τις επιταγές της ΕΕ για καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αποτελούν ειδικό καθεστώς φύλαξης των κρατουμένων (κυρίως πολιτικών) και αποσκοπεί στην περαιτέρω απομόνωση τους, στον βασανισμό και την κοινωνική τους περιθωριοποίηση. Θυμίζουν τα λευκά κελιά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξόντωση των φυλακισμένων μελών της RAF στην Γερμανία και των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία. Έχουν κυρίως σαν στόχο τον "εσωτερικό εχθρό" και αυτός δεν είναι μόνο κάποια άτομα ή ομάδες και οργανώσεις που έχουν επιλέξει την ένοπλη σύγκρουση ή που δηλώνουν επαναστατικές και έχουν σαν στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού. Στόχος είναι όποιος αντιστέκεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, όλες αυτές οι κοινωνικές ομάδες που αντιστέκονται και αγωνίζονται και στοχοποιήθηκαν τόσο πολύ από τη μνημονιακή χούντα τα τελευταία χρόνια.
Με τα ίδια αιτήματα, καταλήφθηκε από αλληλέγγυους στον αγώνα η πρυτανεία του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή ο μνημονιακός συφερτός ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ποταμιού, πρυτάνεων και ΜΜΕξαπάτησης ζητά την επέμβαση της αστυνομίας, ενώ η αστυνομία προχωρεί σε συλλήψεις και προσαγωγές στους γύρω δρόμους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να αγνοήσει τα ακροδεξιά κελεύσματα και να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την κατάληψη. Να προχωρήσει στο ξήλωμα του κράτους έκτακτης ανάγκης που έχτισαν οι μνημονιακοί καταργώντας τις φυλακές τύπου Γ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον κουκουλονόμο και τους τρομονόμους. Να επαναφέρει πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο.
Η πολιτική και η πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, είναι μια πολιτική διαρκών συμβιβασμών και υποχωρήσεων και δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά μας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία οφείλουμε να υπερασπίσουμε την απόφασή μας να ζήσουμε χωρίς μνημόνια και κρατική τρομοκρατία, να διαφυλάξουμε αλλά και να διευρύνουμε την πρώτη νίκη που πετύχαμε σε έναν πόλεμο που έχει πολλές και σκληρές μάχες ακόμα. Να βγούμε στους δρόμους, με αυτοοργανωμένους και μαχητικούς αγώνες να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, να γκρεμίσουμε στην πράξη το κράτος έκτακτης ανάγκης.
·         Πλήρης επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου
·         Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ
·         Κατάργηση του "κουκουλονόμου" και των τρομονόμων 187, 187A  
·         Όχι στην  εξόντωση του Σ. Ξηρού, άμεση αποφυλάκιση του για λόγους υγείας
·         Διάλυση των ειδικών κατασταλτικών μονάδων (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ)
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ