Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

      Το Σάββατο 10/10 είχε αποφασιστεί συλλαλητήριο «υπέρ της Ειρήνης» σε κεντρική πλατεία της Άγκυρας, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Στο συλλαλητήριο καλούσαν το φιλοκουρδικό HDP, σχεδόν όλα τα κόμματα και οι οργανώσεις της άκρας Αριστεράς, μεγάλα σωματεία και ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα (KESK–DISK) και άλλοι φορείς. Λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση, την στιγμή που οι συγκεντρωμένοι χόρευαν για την ειρήνη, δύο βόμβες εξερράγησαν μέσα στο πλήθος μετατρέποντας την πλατεία σε λουτρό αίματος, με δεκάδες διαμελισμένα πτώματα.
Οι δρόμοι βάφτηκαν άλλη μια φορά με το αίμα των εργαζομένων, των αριστερών και των Κούρδων αγωνιστών. Μέχρι τώρα, ο απολογισμός είναι 126 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες πολλοί από τους οποίους σοβαρά.
     Ο Ερντογάν, ενορχηστρωτής του πολέμου κατά του εσωτερικού εχθρού–λαού και των Κούρδων, πέρα από τα κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα της επίθεσης, είχε το απίστευτο θράσος να κατηγορήσει τους ίδιους τους δολοφονημένους ως υπευθύνους για την επίθεση! Υπέδειξε δηλαδή ως πιθανούς δράστες το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα–Μέτωπο (DHKP–C). Ήδη η αυθόρμητη και δικαιολογημένα εξοργισμένη κινητοποίηση των μαζών στην πρωτεύουσα Ισταμπούλ και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας, έχει οδηγήσει σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.
      Η σφαγή αυτή πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία μετά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στις προηγούμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπου το ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία εξαιτίας του αριστερού φιλοκουρδικό κόμματος HDP που έσπασε το όριο του 10% και μπήκε στη Βουλή. Να θυμίσουμε ότι και τότε, λίγο πριν τις εκλογές του 7ης Ιουλίου, δυο βόμβες εξερράγησαν σε προεκλογική συγκέντρωση του HDP, στην πρωτεύουσα των κουρδικών αγώνων, Ντιγιάρμπακιρ, με δυο νεκρούς και 200 τραυματίες. Ενώ μετά το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε μια νέα βομβιστική ενέργεια αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούκ σε αντικυβερνητική διαδήλωση κούρδων, όπου δολοφονήθηκαν 32 άνθρωποι, κυρίως νέοι.
      Ο Ερντογάν, το κόμμα του και οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους έχουν, άτυπα, κηρύξει εμφύλιο πόλεμο στους εργαζομένους, τους αριστερούς και τους Κούρδους. Η πολιτική αστάθεια που έχει προκύψει, τους έχει κάνει πιο αδίστακτους από ποτέ,  εξαπολύοντας ένα όργιο φασιστικών επιθέσεων και άγριων δολοφονιών με σκοπό τη μαζική τρομοκρατία και την εξόντωση των εργαζομένων, της νεολαίας και όχι του ISIS(Ισλαμικό κράτος). Σχεδόν κάθε διαδήλωση καταστέλλεται με βάναυσο τρόπο, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών «βαφτίζουν» τρομοκράτη κάθε αριστερό, Κούρδο ή διαφωνούντα με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εξαφανίζονται στις φυλακές της Τουρκίας. Η ειρήνη που υπερασπίζεται ο Ερντογάν είναι μια σιγή νεκροταφείου, βαμμένη με αίμα αγωνιστών.
     Οι νεκροί της εργατικής τάξης, τιμούνται πραγματικά μόνο μέσα από τους αγώνες και τις εξεγέρσεις μας. Είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλους, σ’ αυτό τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει και να αποτρέψουμε τα εγκλήματα που σχεδιάζουν σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας. Να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή που απειλούν όλη την ανθρωπότητα. Ήδη, ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας  χαριεντίζεται  με τους επικεφαλείς των χωρών αυτών, ακόμα και με ανοιχτά δικτατορικά (πχ. Αίγυπτος) ή ακροδεξιά (πχ Ισραήλ) καθεστώτα. Κάθε συνεργασία/συμμαχία μεταξύ αυτών των αιματοβαμμένων καθεστώτων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εμποδιστεί με αγώνες. Ούτε ένα δικαίωμα να μην πάει χαμένο. Να μην αφήσουμε το κράτος έκτακτης ανάγκης και δόγματα όπως αυτό του «νόμου και της τάξης» και που έρχονται χέρι-χέρι με το τρίτο μνημόνιο να κερδίσουν έδαφος. Οι ιμπεριαλιστές –από κοντά και η δικιά μας αστική τάξη- ετοιμάζουν για όλους τους λαούς της περιοχής ένα μέλλον γεμάτο φτώχεια και πολέμους για να διατηρήσουν τα κέρδη τους και να σωθούν από την κρίση τους. Έχουμε να τους αντιτάξουμε τις δικιές μας ανάγκες για αξιοπρεπή διαβίωση, μόρφωση, δημοκρατικά δικαιώματα και τους πόθους μας για ειρήνη, ελευθερία και ισότητα. Εμείς, η νεολαία, στην πρώτη γραμμή, να παλέψουμε μέχρι να εξαλείψουμε για πάντα τον πόλεμο και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αφανίζοντας τις αίτιες που τα προκαλούν δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα και την κρίση του. Μέχρι την παγκόσμια ειρήνη και τη σοσιαλιστική κοινωνία.


·          Αλληλεγγύη στον τουρκικό και κουρδικό λαό
·     Άμεση παύση κάθε σχέσης-συμφωνίας της χώρας μας με τα κράτη που δολοφονούν αγωνιστές.