Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΙ Αθήνας: Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 9/2 με θέμα “Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής”



Ενώ η ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι θέμα ημερών και η κοροϊδία που πραγματοποιείται εις βάρος των φοιτητών , με την κατάργηση των σχολών και των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων θα νομιμοποιηθεί εντός της βδομάδας, την περασμένη Παρασκευή παρακολουθήσαμε εκφυλιστικές καταστάσεις στη Γενική Συνέλευση της ΣΕΥΠ.
Μετά από μια σειρά συνελεύσεων που ήδη παρατηρούσαμε την συζήτηση να εκτροχιάζεται από το Νομοσχέδιο και να στρέφεται στο ζήτημα της κατάληψης , την Παρασκευή 9/2 η συνέλευση της ΣΕΥΠ εκφυλίστηκε με πρωτοφανή τρόπο.
Ενώ οι διαδικασίες σε κάθε συνέλευση προβλέπουν ότι κατά την κατάθεση των πλαισίων απαγορεύεται η προσέλευση επιπλέον κόσμου , ο οποίος δεν έχει παρακολουθήσει την διαδικασία της συνέλευσης, μια μεγάλη μερίδα φοιτητών, και ενώ τα πλαίσια είχαν κατατεθεί απαιτούσε να συμμετάσχει στην διαδικασία της ψήφισης , με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της διαδικασίας και απόλυτη σύγχυση να επικρατεί στο αμφιθέατρο. Τέτοιες πρακτικές, εκφυλίζουν τις συλλογικές διαδικασίες όπως εκείνες των γενικών συνελεύσεων που αποτελούν, ένα μέσο ιδεολογικής ζύμωσης, ανοιχτής συζήτησης και διακίνησης ιδεών και όχι μια στείρα διαδικασία κατάθεσης προτάσεων και ψήφισης.
Ειδικότερα, ενώ ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως το νομοσχέδιο-έκτρωμά θα κατέβει προς ψήφιση εντός της ερχόμενης βδομάδας, ο αποπροσανατολισμός των φοιτητών σε ερωτήματα για το εάν πρέπει να πραγματοποιηθεί κατάληψη, που δεν είναι παρά ένα μέσο πάλης, εξυπηρετεί μόνο το Υπουργείο ώστε να εφαρμόσει την επίθεση στην τριτοβάθμιά εκπαίδευση ενώ οι σπουδαστές διασπώνται και αναλώνονται σε τέτοιες διαφωνίες.
Φαίνεται όμως ότι η διάσπαση των φοιτητών προωθείται και από δυνάμεις όπως το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καθώς στη συνέλευση της Παρασκευής παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκειά της και ενώ τα πλαίσια είχαν κατατεθεί, εκπρόσωπο του ΜΑΣ να πραγματοποιεί δευτερολογία και να καλεί τους σπουδαστές να στηρίξουν το πλαίσιο του ΜΑΣ , με το επιχείρημα μάλιστα πως δεν προτείνει κατάληψη! Είτε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών δεν είναι ενήμερο ότι θέμα των συνελεύσεων είναι το Νομοσχέδιο για το ΠΑΔΑ και όχι η κατάληψη είτε προκειμένου να υπερψηφίζεται στις συνελεύσεις δεν διστάζει να διασπά τους φοιτητές αποπροσανατολίζοντας από το την επίθεση που πραγματοποιείται εις βάρος τους!
Με αποκορύφωμα , την συμπεριφορά σπουδαστή του ΤΕΙ Πειραιά που συσπειρώνεται στο ΜΑΣ ο οποίος παρέμενε εντός του αμφιθέατρου ενώ εκκρεμούσε η κατάθεση των πλαισίων και του ζητούνταν επίμονα η αποχώρησή του για να προχωρήσει η διαδικασία! Στις επίμονες εκκλήσεις του προεδρείου να αποχωρήσει ο σπουδαστής απαντούσε με προκλητική απαξίωση με την υποστήριξη φοιτητών που επίσης συσπειρώνονται στο ΜΑΣ με παράλληλη εκτόξευση προσβολών προς φοιτητές που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Ενάντια στη συγχώνευση.
Στις συνθήκες αυτές η Πρωτοβουλία Φοιτητών Ενάντια στη Συγχώνευση απέσυρε το Πλαίσιό της και καταδίκασε τον εκφυλισμό της διαδικασίας, που προωθήθηκε από το ΜΑΣ και εν τέλει εξυπηρέτησε μόνο τη διάσπαση του φοιτητικού συλλόγου. Οι πρακτικές αυτές, είναι που εκφυλίζουν τις γενικές συνελεύσεις και τις διαδικασίες του συλλόγου , είναι εκείνες που διασπούν τους φοιτητικούς συλλόγους, τους αποσυσπειρώνουν και εν τέλει τους αδρανοποιούν. Γι' αυτούς τους λόγους τέτοιες και πολιτικές πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνεται χώρος, πολύ περισσότερο νομιμοποίηση τους.
Εντός των ημερών ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο που επιτίθεται στα δικαιώματά μας. Απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφυλισμού και παράλυσης του σπουδαστικό συλλόγου με ενορχηστρωτή το Μ.Α.Σ. και κάθε άλλο καλοθελητή απαντάμε με όπλο μας την αυτοοργάνωση και με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα για αγώνα  ώστε  εν τέλει με αυτό τον τρόπο να κατορθώσουμε να ανατρέπουμε όλα όσα μας πλήττουν, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Πρωτοβουλία Φοιτητών/τριων Ενάντια στη Συγχώνευση