Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

21o Αντιρατσιστικό φεστιβάλ : Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες! Διεθνιστική πάλη των λαών ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο


21o Αντιρατσιστικό φεστιβάλ
-
 29-30/6 και 1/7 στο άλσος Γουδή(Αθήνα)
29-30/6 και 1/7 στο Πάρκο Εποχών (Θεσσαλονίκη)

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!
Διεθνιστική πάλη των λαών ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο

Στην τρέχουσα συγκυρία, που αποτελεί μία περίοδο όξυνσης των αντιφάσεων του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος, κατά την οποία ο καπιταλισμός διανύει όχι μόνο μία οικονομική, αλλά και μία πολιτική και κοινωνική κρίση, ο πόλεμος φαίνεται να είναι η τελευταία λύση των ιμπεριαλιστών. Ο εδώ και 8 χρόνια πόλεμος στη Συρία, η σφαγή του Λαού της Υεμένης, η βία και η καταστολή απέναντι στους Κούρδους από το καθεστώς Ερντογάν και οι σφαγές των Παλαιστινίων αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα, που οδηγούν τους πληττόμενους λαούς στην προσφυγιά. Παράλληλα, χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, καθώς βιώνουν την φτώχεια, την εξαθλίωση, αλλά και τη στέρηση των ελευθεριών τους.
Εκτός από την πλήρη υποταγή στους τοκογλύφους-δανειστές και τα μνημόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης, συμμετέχει ενεργά στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να διασώσει τον ελληνικό καπιταλισμό εις βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας. Η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο είναι ολοφάνερη, αφού παραχωρεί πολεμικές βάσεις στο ΝΑΤΟ (Σούδα, Άραξος, Αλ/πολη κ.α.) και ξοδεύει ως μέλος αυτού υπέρογκες αμυντικές δαπάνες. Όσον αφορά το προσφυγικό, η διαχείρισή του από την κυβέρνηση και την ΕΕ κρίνεται σαφώς απάνθρωπη. Οι πρόσφυγες έχοντας διακινδυνεύσει τις ίδιες τους τις ζωές για να φτάσουν στην Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με την ανυπαρξία κατάλληλων υποδομών και πολλοί από αυτούς ζουν εγκλωβισμένοι-φυλακισμένοι στα ελληνικά νησιά, σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot-spot).
Όσο εντείνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι αστικές τάξεις και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις ενισχύουν τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία. Με την υπερπροβολή του μακεδονικού ζητήματος και του ανταγωνισμού μεταξύ ελληνικού και του τουρκικού καπιταλισμού, αποπροσανατολίζουν την εργατική τάξη, καλλιεργώντας τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το μίσος μεταξύ των λαών. Μίσος, το οποίο αποτελεί γόνιμο έδαφος για την αναπαραγωγή φασιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων, κυρίως της Χρυσής Αυγής. Αυτή βρίσκεται σε σχέση αλληλοτροφοδότησης με τον κρατικό μηχανισμό, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις την αφήνει να δρα ανενόχλητη. Ωστόσο ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τις εθνικιστικές δυνάμεις που αποθεώνουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και καλούν το στρατό "να πάρει την πολιτική κατάσταση στα χέρια του".
Ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας την χώρα! Αυτή την στιγμή κρίνεται αναγκαία η οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Να εμποδίσουμε την εξάπλωση του πολέμου με κάθε μέσο! Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ελευθερίες μας και να τσακίσουμε όχι μόνο τις φασιστικές, αλλά και τις εθνικιστικές - πατριωτικές αντιλήψεις. Να παλέψουμε για την αλληλεγγύη των λαών, για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα ντόπιων και προσφύγων/μεταναστών, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και τις κοινωνικές ανισότητες.


  •      Άσυλο, ανοιχτά σύνορα, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να κλείσουν   τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

  •    Σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων, των λαών και των μειονοτήτων

  •      Κάτω η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έξω από ΝΑΤΟ-ΕΕ

  •         Κάτω ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις