Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΜΠ Μηχ. Μηχ.: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!



ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ!
Μετά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, την Τετάρτη 4/3, στην οποία ο σύλλογος για άλλη μια φορά εξέφρασε την αντίθεση του στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, με την απόφαση που έλαβε, το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ZEUS έστειλε mail στους φοιτητές της σχολής, πως μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά τα πλαίσια της συνέλευσης, που είχαν ήδη ψηφίσει με τη φυσική τους παρουσία πριν λίγες ώρες. Είναι ξεκάθαρο πως το σύστημα αυτό όπως και συνολικά οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δεν έχουν καμία απολύτως δικαιοδοσία και νομιμοποίηση, καθώς τάσσονται ενάντια στους ίδιους τους συλλόγους, στη δομή και την λειτουργία τους.

Η διοίκηση της σχολής είναι υπόλογη, καθώς δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να δίνει τα στοιχεία των φοιτητών και να παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στα εσωτερικά των συλλόγων, αποφασίζοντας πως θα γίνονται οι διαδικασίες τους και δρώντας εντελώς αυθαίρετα! Ο κοσμήτορας Μαρμαράς και συνολικά η διοίκηση πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα σε όλους τους φοιτητές της σχολής, καθώς έδωσε τα στοιχεία τους και μάλιστα για έναν σκοπό που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ για διάλυση των συλλόγων. Έχουμε δει τόσες φορές και στο παρελθόν πως δήθεν ανεξάρτητες διοικήσεις, είναι πρωτοπόρες στο να εφαρμόσουν τα κυβερνητικά μέτρα, εξαργυρώνοντας τις πράξεις τους αυτές με βουλευτικές θέσεις και άλλα προνόμια(π.χ. Φορτσάκης). Η ανάρτηση των πλαισίων των παρατάξεων/σχημάτων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έγινε χωρίς αυτές να ερωτηθούν, παραπλανώντας έτσι τους φοιτητές.
Επιπλέον, έχουμε δει με τι ζήλο οι ‘‘ανεξάρτητοι’’ προσπαθούν να απενεργοποιήσουν και να διαλύσουν τον σύλλογο ήδη από το προηγούμενο εξάμηνο και όσο και να το παίζουν “μακριά από κομματικές παρατάξεις”, είναι οι λακέδες της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια. Στη Συνέλευση της Τετάρτης 4/3 μάλιστα, ο εκπρόσωπος των «ανεξάρτητων φοιτητών» δήλωσε «περήφανα» ότι μετά από απόφαση προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης έχει στείλει επιστολή στην υπουργό παιδείας, για την οποία δεν είχε ιδέα ο φοιτητικός σύλλογος σχετικά με το περιεχόμενο της!!
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μια κατάκτηση που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες και αίμα, είναι το όργανο όπου οι φοιτητές συμμετέχουν σε μια ζωντανή πολιτική και ιδεολογική διαπάλη με την φυσική τους παρουσία και στο τέλος αποφασίζουν συλλογικά να προασπίσουν τα κεκτημένα τους και να παλέψουν συλλογικά για το μέλλον τους. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι και το ακριβώς αντίθετο των συλλογικών διαδικασιών, στο ότι πολεμάμε και διεκδικούμε όλοι μαζί και όχι χώρια, αντίθετο στην υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, στις κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος, στην υπεράσπιση του ασύλου και των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Όσο και αν λυσσάνε κυβέρνηση(και μνημονιακή αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κτλ.) – διοικήσεις – «ανεξάρτητοι» και φανεροί ΔΑΠΙΤΕΣ για να διαλύσουν τους συλλόγους μας, το δηλώνουμε ρητά: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Οι Σύλλογοι θα παραμείνουν ζωντανά κύτταρα αγώνων. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δυναμώσουμε την αντίσταση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και να μην επιτρέψουμε την διεξαγωγή τέτοιων ενεργειών στη σχολή μας για να θωρακίσουμε τον σύλλογο μας απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να τον διαλύσει!

Αποτέλεσμα Γενικής Συνέλευσης: 
ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ: 54
ΚΝΕ: 13
Λευκά: 9
ΣΣΠ: 5