Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάτω τα χέρια από την νεολαία! Με αγώνες να αντισταθούμε στο άγριο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.


Τα ακραία περιστατικά αστυνομικής βίας και το αποχαλινωμένο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης συνεχίζονται ακάθεκτα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού 19χρονου φοιτητή στον σταθμό του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη. Η «αιτία» που προκάλεσε τον ξυλοδαρμό του φοιτητή από τις συμμορίες της Αστυνομίας, σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν ότι ο φοιτητής «ειρωνεύτηκε» τους αστυνομικούς και δεύτερον είχε το πόδι του πάνω στο μπράτσο καρέκλας (!) Οι εικόνες που ήρθαν στην δημοσιότητα, με τους μπάτσους να γονατίζουν πάνω από τον 19χρονο, προκαλούν φρίκη και μας θυμίζουν την δολοφονία του Τζώρτζ Φλόιντ και τα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ. Τελικά, στις 18/8, ο φοιτητής αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τους πρώτους κιόλας μήνες της στην εξουσία, έδειξε το σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε φοιτητές και νεολαία. Οι αγώνες των φοιτητών ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια απαντήθηκαν με την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ και τις μαζικές συλλήψεις αγωνιστών στην πορεία του Πολυτεχνείου λίγες μέρες μετά. Ακολούθησαν επιθέσεις σε Χίο και Λέσβο, εκκενώσεις καταλήψεων και χώρων φιλοξενίας προσφύγων, πρωτοφανείς κατασταλτικές και βίαιες επιχειρήσεις σε πλατείες με αφορμή τον κορονοϊό και με αποκορύφωμα την άγρια καταστολή στον Βόλο και τη δολοφονία του  συναγωνιστή Βασίλη Μάγγου.  

Ο νόμος για την κατάργηση των διαδηλώσεων έρχεται να επιστεγάσει και νομοθετικά την σκληρή αυτή επίθεση χουντικής μορφής, στερώντας μας το δικαίωμα να φωνάξουμε για τα δικαιώματά μας. Φυσικά, τα πρόσφατα αυτά περιστατικά, η κατακόρυφη αύξηση της καταστολής και η απαγόρευση της διαδήλωσης δεν είναι άσχετα με την κρίση που επέρχεται και επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας. Τα μνημόνια, που για ακόμη μια φορά θα εφαρμοστούν ως η μοναδική «λύση», συνεχίζουν και βαραίνουν τις πλάτες των εργαζομένων, σφίγγοντας τον κλοιό σε ασφυκτικό βαθμό για το σύνολο της κοινωνίας. Οι ελίτ και μνημονιακοί δεν θα μπορούσαν ασφαλώς να επιτύχουν τους σκοπούς τους χωρίς τη φίμωση των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών, επιχειρώντας να βάλλουν τους αγώνες και το κίνημα στον «γύψο».

Η απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στην σκληρή αυτή καταστολή, στα περιστατικά ωμής βίας και στην στέρηση των δικαιωμάτων μας, πρέπει να είναι άμεση και μαχητική. Με όπλο την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα μπορούμε να σπάσουμε στην πράξη αυτήν την άθλια επίθεση που δεχόμαστε, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε την ελευθερία μας να φωνάζουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας. Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος στοχεύοντας στην ανάπτυξη μαζικών και μαχητικών αγώνων μπαίνοντας εμπόδιο στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις των μνημονιακών και στο άγριο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Για ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων-φτωχών-νεολαίας για μια ενωτική, μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών!

  •        Κάτω η κρατική τρομοκρατία και το κράτος έκτακτης ανάγκης – Να παραιτηθεί τώρα ο υπουργός της βίας και της καταστολής, Μ. Χρυσοχοϊδης!
  •   Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων – Να καταργηθεί ο χουντονόμος!
  • Διάλυση των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ – αφοπλισμός της αστυνομίας