Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:Ανακοίνωση για την κινητοποίηση του Συλλόγου , για τον νέο χουντικής έμπνευσης εσωτερικό κανονισμό


             Την Δευτέρα 26/08, ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη πραγματοποίησαν κινητοποίηση με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εστιακών, στην Φοιτητική Μέριμνα και στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Η ψήφιση του νέου Εσωτερικού Κανονισμού, που διώχνει κυριολεκτικά πάνω από τους μισούς εστιακούς και χτίζει ένα κλίμα τρομοκρατίας εναντίον τους (ψηφίστηκε εν μέσω καλοκαιριού - τον Ιούλιο), γέννησε τεράστιες αντιδράσεις. Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του Πανεπιστημίου οι φοιτητές βρέθηκαν μπροστά στα όργανα που ψήφισαν και καλούνται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νέου κανονισμού για να διαμαρτυρηθούν για την αντιδραστικότητα των αποφάσεων και τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρουν για την φοιτητική μέριμνα.

            Πλέον, με τον καινούριο χουντικό εσωτερικό κανονισμό, όχι μόνο αλλάζουν τα κριτήρια, αλλά ακόμη χειρότερα εισάγονται νέες προϋποθέσεις για το αν θα μπορεί να είναι δικαιούχος για να καταθέσει τα χαρτιά και την αίτησή του. Αυτές οι προϋποθέσεις είναι α) να έχει περάσει τουλάχιστον το 50% των μαθημάτων του, β) να έχει πληρώσει το χαράτσι των 45ευρώ για τις προηγούμενες χρονιές που διέμενε στην Φοιτητική Εστία, γ) να είναι κάτω των 25 χρονών και δ) να μην έχει περάσει τα ν+2 έτη της φοίτησής του. Αφού ξεπεραστεί αυτό το πρώτο εμπόδιο, ο φοιτητής που γίνεται δεκτός στις εστίες είναι υποχρεωμένος να ζει διαρκώς με το άγχος εάν θα έχει να δίνει κάθε μήνα τα 45 ευρώ και ασφαλώς να περνάει τα μαθήματά του, ειδάλλως τον επόμενο χρόνο θα τον πετάξουν έξω.
            Ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης που είναι υπεύθυνος για την μέριμνα ήταν άφαντοι και ο Σύλλογος κατέθεσε τα αιτήματά του σε άλλον αντιπρύτανη, ο οποίος δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις, παρά μόνο μισόλογα και ασάφειες. Ωστόσο, απαιτήσαμε επόμενη συνάντηση – παρέμβαση την Πέμπτη 29/08 11:00 π.μ. με όλο το πρυτανικό συμβούλιο και τους υπεύθυνους της Μέριμνας παρόντες, όπου θα θέσουμε ξανά τα αιτήματα του Συλλόγου, να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις, να καταργηθεί ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός και να μην μείνει κανένας φοιτητής χωρίς εστία.
            Κάτω τα χέρια σας από την Εστία και την Δημόσια δωρεάν παιδεία! Μέσα από τον Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με την στήριξη και των υπόλοιπων φοιτητικών συλλόγων θα παλέψουμε μέσα από μαζικούς και μαχητικούς αγώνες για να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας. 

Παλεύουμε για :
  •     Εστίες για όλους – Άμεση υπενοικίαση ξενοδοχείων
  •     Να καταργηθεί τώρα ο νέος εσωτερικός κανονισμός – Κατάργηση του χαρατσιού των 45 ευρώ
  •   Ανέγερση νέων εστιών – Συντήρηση των ήδη υπαρχόντων κτηρίων
  •    Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης

Προχωράμε σε:
  •     Παρέμβαση του Συλλόγου Εστιακών την Πέμπτη 29/8 11:00 π.μ.
  •     Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 03/09 8:00 μ.μ.


     Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
          https://sefpi.blogspot.com/