Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 9/10!

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ – ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Την Παρασκευή 9/10 δώσαμε δυναμικό παρών στην μαθητική κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας. Από νωρίς άρχισαν να φτάνουν μαθητές από όλη την Αθήνα και να συγκεντρώνονται στον προαύλιο χώρο του mall, παρά την ταλαιπωρία της μετακίνησης, δείχνοντας την διάθεση και όρεξη που έχουν για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους. Όταν πλέον είχε σταματήσει να έρχεται κόσμος, πάνω από 1500 μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Όταν η πορεία έφτασε στο υπουργείο Παιδείας, μικρή ομάδα αποκόπηκε από αυτήν και ξεκίνησε να πετάει αντικείμενα στις διμοιρίες των ΜΑΤ και στον χώρο του υπουργείου. Με αφορμή αυτό, η αστυνομία χωρίς κανένα δισταγμό ξεκίνησε ένα απάνθρωπο όργιο καταστολής απέναντι στους μαθητές. Για πάνω από μία ώρα, η αστυνομία έπνιξε την πορεία στα χημικά τα οποία έριχνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυνήγησε και, στο τέλος, απομάκρυνε τους μαθητές από το Υπουργείο. Όμως, η αστυνομική βία δε σταμάτησε ακόμα και όταν η κινητοποίηση είχε στην ουσία τελειώσει και ο μεγάλος όγκος των συμμετεχόντων είχε μαζευτεί πάλι έξω από το Μall. Εκείνη τη στιγμή και εντελώς αναίτια είδαμε την αστυνομία μέσα σε δευτερόλεπτα να γεμίζει τον εξωτερικό χώρο του Μall με χημικά και διμοιρίες να κυνηγούν μαθητές μέσα και έξω από το Μall, σαν εγκληματίες!!! Η αστυνομία μάλιστα συνέχισε τη δολοφονική της επίθεση εγκλωβίζοντας μαθητές στη γέφυρα που συνδέει τον σταθμό του ΗΣΑΠ με το Mall και από τύχη δεν έπεσε κανείς από τη γέφυρα ή στις ράγες του ΗΣΑΠ, ενώ την ίδια ώρα μαθητές πήδαγαν από μπαλκόνια για να ξεφύγουν από τις διμοιρίες που τους κυνηγούσαν!!

Για άλλη μια φορά, έγινε ξεκάθαρο ότι η μοναδική λύση που έχει το υπουργείο και η κυβέρνηση για τα προβλήματα στην παιδεία είναι να βαράει, να τρομοκρατεί και να καταστέλλει όποιον εναντιώνεται σε αυτήν, ακόμα και αν μιλάμε για μαθητές. Δεν μας τρομοκρατούν, συνεχίζουμε τους αγώνες μας! Η δολοφονική μανία με την οποία επιτίθενται στη νεολαία οφείλεται στο ότι την φοβούνται! Φοβούνται τους αγώνες της και ότι έχουν εντείνει την πολιτική φθορά της κυβέρνησης!

Είναι άμεση ανάγκη να οργανωθούμε και να μαζικοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις απέναντι στην εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης σε παιδεία και υγεία και να μην υποχωρήσουμε στο κράτος έκτακτης ανάγκης που γιγαντώνεται μπροστά μας και έχει σκοπό κυριολεκτικά να πνίξει όποια φωνή διεκδικεί ακόμα και τα πιο βασικά δικαιώματα της. Με συνελεύσεις σε σχολεία και σχολές, αλλά και δυναμικές δράσεις να συνεχίσουμε τους αγώνες μας και να κάνουμε ξεκάθαρο σε υπουργείο και κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας!!