Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελία της ΣΣΠ:Να πετάξουμε τους θρασύδειλους και τους τραμπούκους έξω από το κίνημα!

Εδώ και δύο εβδομάδες, στη λέσχη του ΑΠΘ διεξάγεται ένας σημαντικός εργατικός αγώνας. 36 εργολαβικοί εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί ζητούν την επαναπρόσληψή τους, με καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από το χώρο εργασίας τους. Η ΣΣΠ και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή σε αυτόν το δίκαιο και σημαντικό αγώνα, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις.

Την Τρίτη 6/10, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιούνταν στάση εργασίας από τους εργαζόμενους της λέσχης, τα μέλη της ΣΣΠ και της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων δέχτηκαν αναίτια τραμπούκικη επίθεση από μέλη του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Οι τραμπούκοι αυτοί, οι περισσότεροι από τους οποίους πάτησαν το πόδι τους για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, αφού επιχείρησαν να μονοπωλήσουν το χώρο της συγκέντρωσης, επιτέθηκαν με βρισιές και ξύλο στην παράταξή μας, χτυπώντας μάλιστα έναν εργαζόμενο και μια φοιτήτρια στο πρόσωπο. Πήραν όμως άμεσα και επί τόπου την απάντηση που τους άξιζε, που απ’ ότι φαίνεται είναι και η μόνη την οποία καταλαβαίνουν.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ και οι παρατάξεις του επιχειρούν να αντιπαρατεθούν με όρους βίας μέσα στο εργατικό κίνημα. Είναι άπειρες οι περιπτώσεις, και μάλιστα πολλές από αυτές και ενάντια στη δική μας παράταξη, με τελευταίο παράδειγμα ενέδρα που έστησαν τον περασμένο Δεκέμβρη σε συνδικαλιστή της ΣΣΠ στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό Ιωαννίνων.

Ο λόγος που επιλέγουν αυτές τις πρακτικές, πέρα φυσικά από την κληρονομιά του σταλινισμού που κουβαλάν, είναι το αδιέξοδο της πολιτικής τους και η όλο και μεγαλύτερη περιθωριοποίησή τους μέσα στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Στο συγκεκριμένο αγώνα της Λέσχης του ΑΠΘ, έπαιξαν και παίζουν έναν πυροσβεστικό ρόλο, αποπειράθηκαν να καπελώσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, και να εμφανιστούν σαν αυτόκλητοι σωτήρες, συνδιαλεγόμενοι με τους εργολάβους –εργοδότες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ώρα που οι θρασύδειλοι τραμπούκοι του ΚΚΕ επιτίθονταν στα μέλη της ΣΣΠ και της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων, η παράταξη των ΕΑΑΚ, και συγκεκριμένα μέλη της ΑΡΙΣ, παρακολουθούσαν αμέτοχοι, παραταγμένοι μάλιστα πίσω από κοινά πανό με τους Κνίτες!

Η ΣΣΠ και η Αντεπίθεση των εργαζομένων, παλεύουν για την οργάνωση και ενοποίηση των αγώνων, για την προώθηση της αυτοοργάνωσης και της εργατικής δημοκρατίας μέσα στο κίνημα, σαν τα καταλληλότερα εργαλεία για τη νίκη. Διαμηνύουμε ωστόσο, όπως μάλλον ήδη έχουν καταλάβει, τόσο στους τραμπούκους του ΚΚΕ όσο και στους συνοδοιπόρους και θαυμαστές που τελευταία τους ακολουθούν, ότι οι εποχές που έκαναν ότι ήθελαν στο κίνημα, με απειλές, νοθείες, φυσική βία κλπ, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Καλούμε κάθε νέο αγωνιστή, εργαζόμενο και φοιτητή, να απομονώσει αυτά τα στοιχεία, να παλέψει στο πλάι μας για μια πραγματική ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, μακριά από ιδιοκτησιακές λογικές.