Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

 


ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΤΗΘΕΙ Ο ΧΟΥΝΤΟΠΡΥΤΑΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΗΣ!


17 Νοέμβρη, όλοι/ες στις Διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Αθήνα: 14:30 πλατεία Κλαυθμώνος
Θεσσαλονίκη: 17:00 Πολυτεχνείο
Ιωάννινα: 18:00 Δόμπολη
Πάτρα: 18:00 Παράρτημα

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ο «αξιότιμος»Πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, προσπαθεί με κάθε μέσο να τον υπονομεύσει, προκειμένου να σβήσει τον μεγαλειώδη αυτόαγώνα των εργαζομένων και της νεολαίαςαπό την συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού.

Έδωσε τελευταία στιγμή το ελεύθερο στις σχολές και στους καθηγητές να πραγματοποιήσουν μαθήματα εξ’ αποστάσεως στις 15-16/11, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, που μέσω Γενικών Συνελεύσεων αποφάσισαν για κατάληψη τις ημέρες αυτές. Βγαίνει μπροστά ως λαγός της κυβέρνησης και συμπεριφέρεται σαν νοσταλγός της χούντας, την ίδια στιγμή π.χ. που η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έχει βγάλει ανακοίνωση εδώ και 1 εβδομάδα για ακύρωση όλων των μαθημάτων σε όλες τις σχολές το τριήμερο 15-17/11. Ακόμη, η πρυτανεία του ΕΜΠ δήλωσε πως με πρόσχημα την πανδημία δεν θα ανοίξει καμία αίθουσα και κτίριο στο Κάτω Πολυτεχνείο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, καθώς επίσης ότι οι δυνάμεις καταστολής θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον χώρο, έτσι ώστε να επέμβουν εάν χρειαστεί για την «ομαλή» διεξαγωγή του τριήμερου εορτασμού.

Ο Μπουντουβής, ως πιστό σκυλί της ΝΔ, ακολουθεί τα χνάρια του πρύτανη της ΑΣΣΟΕ, Μπουραντώνη, που κήρυξε λοκ-άουτ στο πανεπιστήμιο τις μέρες 12-17/11, φέρνοντας κλούβες και ΜΑΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων. Το αποδεικνύει καθημερινά  με την προσπάθεια του να εφαρμόσει τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και να μετατρέψει τις σχολές μας σε φυλακές. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη εισβολή της αστυνομίας στην σχολή της ΣΕΜΦΕ, αλλά ούτε και τις περσινές εισβολές των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ στο ΕΜΠ για το σπάσιμο των καταλήψεων εν όψει 17/11, ούτε την «περιφρούρηση» του Πολυτεχνείου από ΜΑΤ και κλούβες καθ’ όλο το τριήμερο.

Η κυβέρνηση μέσω των ακολούθων της (ΜΜΕ, πρυτάνεις, αστυνομία κτλ), θέλει να υπονομεύσει και να καταργήσει τον τριήμερο εορτασμό, για να μην θυμίζει σε εργαζόμενους και νεολαία πως να εξεγείρονται απέναντι σε χούντες, παλιές και νέες. Επιβάλουν ένα αστυνομικό κράτος που τα δημοκρατικά δικαιώματα θα καταστέλλονται, θα διώκεται όποιος τολμήσει να σκέφτεται διαφορετικά απέναντι στον νεοφιλελεύθερο ζουρλομανδύα. Νέοι, εργαζόμενοι και το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας τους μένει ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, ενώ η ελίτ μπορεί να αρπάζει και να ζει υπεράνω κάθε νόμου.

Ο Μπουντουβής θα μείνει στην ιστορία ως ένας πρύτανης αντάξιος των ακαδημαϊκών διοικήσεων που διόριζε η χούντα, ως ένας πρύτανης που μισεί τους αγώνες, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις λαού και νεολαίας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα θάψει.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης χέρι - χέρι με την Πρυτανεία δεν θα περάσουν. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να εξελιχθεί ένας εορτασμός-παρωδία, με αστυνομία μέσα και έξω από το ιστορικό κτίριο της Πατησίων. Όλοι/ες στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην αντικυβερνητική διαδήλωση στις 17/11. Στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης σε όσους θέλουν να διαλύσουν το μέλλον μας και να ξεριζώσουν από τις μνήμες μας το παρελθόν των αγώνων εργαζομένων και νεολαίας.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ