Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΙ Αθήνας: Καταγγελία για τα γεγονότα στις 22/2/17

Άμεση ολοκλήρωση των μετεγγραφών
Να παραιτηθεί ο σεξιστής και ανίκανος πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Μ. Μπρατάκος!

Την τετάρτη 22/2 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του ΤΕΙ για το θέμα των 273 μετεγγραφόμενων φοιτητών που οδηγούνται εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς δεν έχουν γίνει δεκτοί από τις διοικήσεις των 5 τμημάτων που δικαιούνται μετεγγραφή.
Στην κινητοποίηση, πέρα από τους αιτούντες φοιτητές και τους γονείς τους, συμμετείχαν καθηγητές και φοιτητικές παρατάξεις, ανάμεσά τους και η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη.
Σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Μ. Μπρατάκο οι σπουδαστές, σαν απάντηση, έλαβαν ένα ατελείωτο κρεσέντο υποκρισίας, χλευασμού και απειλών! Αρχικά, ο πρόεδρος πετούσε το μπαλάκι μια στις διοικήσεις των τμημάτων και έχουν αποφασίσει να μην δεχτούν τους σπουδαστές και μια στο υπουργείο, χωρίς να δίνει μια συγκεκριμένη απάντηση για το θέμα που ταλαιπωρεί τόσες οικογένειες, δηλώνοντας αναρμόδιος!
Οι σπουδαστές εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους ζητώντας από την διοίκηση να παραιτηθεί εάν δεν βρει λύση, μην έχοντας να δώσει μια απάντηση άρχισε τις απειλές λέγοντας πως δεν θα του πούμε τι θα κάνει και πως μην τον πιέζουμε γιατί θα πάρει ανάποδες!
Με παρέμβασή μας, τονίσαμε ότι το πρόβλημα αφορά όλους τους σπουδαστές καθώς είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης – την οποία η διοίκηση αποδέχεται σιωπηλά – και τα αποτελέσματά της τα βιώνουμε καθημερινά με τα υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις διδακτικό προσωπικό και αναλώσιμα κλπ. Τονίσαμε πως οι σπουδαστές πρέπει να γίνουν άμεσα δεκτοί από τα τμήματα και πως είναι υποκρισία, η διοίκηση να επικαλείται την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος από την στιγμή που τα μαθήματα σε ορισμένα τμήματα ξεκίνησαν τέλη Νοεμβρίου!
Τότε ποιος έφταιγε; μήπως οι φοιτητές που πέρασαν στο ΤΕΙ;
Η απάντηση του προέδρου ήταν αρχικά να ειρωνευτεί την σπουδάστρια και μέλος της ΣΣΠ, να σηκώσει το συρραπτικό από το γραφείο του απειλώντας πως θα την χτυπήσει, ενώ αργότερα σε νέα αντιπαράθεση δήλωσε πως “θα έπρεπε να είχε γιο ώστε να την παντρέψει και να την χτυπάει κάθε μέρα γιατί αυτό της αξίζει”!!!!
Αυτά όλα τα έλεγε με τις πλάτες των ιδιωτικών υπαλλήλων σεκιούριτι και φυσικά ορμώμενος από την συνολική πολιτική που συμπεριφέρεται στην νεολαία σαν σκουπίδι και χαμένη γενιά.

Απέναντι σε αυτή την τραμπουκική συμπεριφορά απαντάμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και θέληση για αγώνα, ώστε να στείλουμε μια και καλή όλους αυτούς στον αγύριστο! Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας και το μέλλον μας!!!

·  Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις παρατάξεις να καταδικάσουν την απαράδεκτη και σεξιστική συμπεριφορά του προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας Μ. Μπρατάκου.

·  Απαιτούμε την παραίτηση του προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας τόσο λόγω της απαράδεκτης και σεξιστικής συμπεριφοράς προς την σπουδάστρια, όσο και για την ανικανότητά του να βρει λύση στο θέμα των μετεγγραφόμενων φοιτητών αλλά και όλων των βασικών προβλημάτωνπου αντιμετωπίζει το ΤΕΙ.


·  Να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι μετεγγραφές