Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης πριν από ένα χρόνο ξεκίνησαν κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του κεκτημένου δικαιώματος μας στην μόρφωση και για απαίτηση κανονικών πανεπιστημιακών ρυθμών σπουδών. Οι κινητοποιήσεις φαίνεται να ενόχλησαν έναν καθηγητή που άλλωστε είχε να επιδείξει και ένα «πλούσιο» έργο αντιακαδημαϊκών ενεργειών όπως ήταν η υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων του (με απουσιολόγιο κτλ), και η εκδικητική πολλές φορές αντιμετώπιση φοιτητών στην εξεταστική, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που κοβόταν στα μαθήματα του το σύνολο αυτών που το έδιναν!
Παράλληλα με τα παραπάνω, κάθε διάλεξη του φρόντιζε να  μετατρέπεται σε φασιστική και ρατσιστική προπαγάνδα καθώς ο ίδιος συμμερίζεται τέτοιες απόψεις και υπογράφει κείμενα με τίτλο «Μιμηθείτε τον Ιωάννη Μεταξά ….τον Κασιδιάρη», ενώ προσέβαλε με χυδαίο τρόπο όποιον δεν τασσόταν υπέρ των ιδεών του.
Η συνολική απέχθεια γύρω από το πρόσωπο του και το γεγονός ότι είχε απομονωθεί από όλη τη σχολή τον οδήγησε στο να κινηθεί νομικά ενάντια σε 11 φοιτητές υποβάλλοντας μηνύσεις, οι οποίες δεν άργησαν να τοιχοκολληθούν έξω από τα σπίτια των κατηγορουμένων.

Όλη του η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της ποινικοποίησης και της κατασυκοφάντησης των αγώνων. Στο ίδιο πλαίσιο που εντάσσονται και οι κάθε είδους επιθέσεις είτε από την πλευρά του κράτους είτε από την πλευρά των εργοδοτών απέναντι σε εργαζόμενους, νέους, άνεργους και συνταξιούχους, που αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια και τις καταστροφές που αυτά επιφέρουν.
Η προσπάθεια να χτυπήσουν το φοιτητικό κίνημα και όποιον αγωνίζεται στην κοινωνία είναι συντονισμένη. Ξεκινά από τους νόμους για κατάργηση του ασύλου, από πρυτάνεις και δημάρχους που ζητάνε απεγνωσμένα την επιβολή διδάκτρων, από τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια που επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία ένα καθεστώς φόβου και τρόμου και ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης έως τους καθηγητάδες που τάσσονται ενάντια στους αγώνες μας και υπέρ του μνημονιακού ξεχαρβαλώματος των πανεπιστήμιων.
Η καταστολή του φοιτητικού κινήματος και η τρομοκράτηση των φοιτητών που αγωνίζονται, είναι βασική προϋπόθεση για να περάσουν όσα μέτρα θέλουν, και διαγράφουν το μέλλον της εκπαίδευσης δυσοίωνο. Πως θα εφαρμοστούν άλλωστε τα δίδακτρα, πως θα επιβάλλουν μειώσεις εισακτέων, πως θα κλείσουν/συγχωνεύσουν τμήματα, αν οι φοιτητές κινητοποιούνται; Πως θα διαλύσουν όλο τον εκπαιδευτικό μηχανισμό, όταν οι φοιτητές αγωνίζονται με κάθε μέσο ενάντια σε αυτό;
Σαν φοιτητικό κίνημα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση και σε κανένα φασίστα καθηγητή να σταματούν ή να συκοφαντούν τους αγώνες μας. Όλοι μαζί δίνουμε συλλογικές απαντήσεις μέσα από τους συλλόγους μας, τις συνελεύσεις μας και τις επιτροπές αγώνα.

·        Καμία δίωξη αγωνιστή
·        Να αποσυρθούν τώρα οι μηνήσεις απέναντι στους 11 φοιτητές

·        Όχι στην κατάργηση του ασύλου και στην επιβολή του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης